PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Audio, Video, Foto (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=27)
-   -   Kako spojiti dva filmica? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=19580)

giga 10.04.2005. 19:38

Kako spojiti dva filmica?

Imam 30 min filma koji bi prebacio na komp ne komprsirano,ali mi ne stane jer mi zauzima cirka 20-30Gb. Pa bi htjeo prvo 15 min filma prebaciti nekompresirano i kompresirati zatim to napraviti i sa drugom polovicom i onda onda to spojiti u jedan filmic,s cime to mogu napraviti? je moguce sa virtual dubom?

Costa 10.04.2005. 19:47

Naravno. Samo na kraju napravis direct stream copy. Jedino na sto trebas paziti je da koristis iste postavke.

Radis li capture nekompresirano ili koristis neki lossless codec jer tako mozes dodatno ustediti na prostoru a da kvaliteta ispadne nepromjenjena. Huffyuv

giga 10.04.2005. 20:44

Evo konkretno bi trebao prebaciti 42 minute filma na 1 CD,jeli to moguce uz donekle normalnu kvalitetu? imam praznog diska 12 Gb...

panoramix 10.04.2005. 21:05

komprimirani zrak

Nadam se da se Giga neće naljutiti :) :)
a to vrijedi i za ostale. Na ovom podforumu često se nepravilno piše : kompresirano.
Ispravno je = kompresija - komprimirano:)

giga 10.04.2005. 21:09

Nece se Giga naljutiti!:)
Prihvacam ispravku....
Idem ja dalje komprimirati:D
izluditi cu s ovim virual dubom :fuming:

Costa 10.04.2005. 21:25

Ne mozes ni nekompresirano ni s huffyuvom. Ako hoces cijeli video odjednom preostaje ti jedino PICVideo.

Costa 10.04.2005. 21:27

Re: komprimirani zrak

Citiraj:

Originally posted by panorama
Nadam se da se Giga neće naljutiti :) :)
a to vrijedi i za ostale. Na ovom podforumu često se nepravilno piše : kompresirano.
Ispravno je = kompresija - komprimirano:)

O tome cemo kad izadje nova, jedinstvena gramatika :p

giga 10.04.2005. 22:09

Citiraj:

Originally posted by Costa
Ne mozes ni nekompresirano ni s huffyuvom. Ako hoces cijeli video odjednom preostaje ti jedino PICVideo.
Sori ali ne skuzih ovo zadnje...sta je to picvideo?

koliko realno minuta filma stane na jedan CD a da slika ima donekle normalnu kvalitetu?

Costa 10.04.2005. 23:20

Picvideo je Pegasusov lossy codec koji se da dobro podesiti. Na najvecoj kvaliteti zauzima puno prostora (oko 30GB/1h) pa ni ne vidis razliku u kvaliteti.

Ako ces u XviD (1CD) onda ce sasvim lijepo izgledati i kad je materijal oko 90min.

panoramix 11.04.2005. 15:14

Re: Re: komprimirani zrak

Citiraj:

Originally posted by Costa
O tome cemo kad izadje nova, jedinstvena gramatika :p
O tome možemo uz biru moj kompjuterski mentore, a nova jedinstvena gramatika će stići tko zna kada, dok se naši mudrijaši dogovore. Svejedno, mislim da tvorba hrvatskih riječi iz latinskoga jezika nije bila predmet spora naših jezikoslovaca pa to i neće biti mijenjano. Nastavno tome : kompresija - inf. komprimirati

Costa 11.04.2005. 20:18

Primljeno na znanje, vec sam dodao u Firefoxov spell checker ;) :beer:

giga 11.04.2005. 21:05

Ako ces u XviD (1CD) onda ce sasvim lijepo izgledati i kad je materijal oko 90min. [/B][/QUOTE]

A mi mozes ukratko objasniti kako. Ja odem u xvid i atavim 1 pass i kvalitetu na 70 sto jos treba,da podesim po onom Stickyu od tora o Xvidu?

giga 11.04.2005. 22:54

Ja sam se definitivno izgubio u svemu ovome.Pokusao sam po onome od Tora ali opet mi sada nema slike...:fuming:
Ima li tko volje da mi objasni sve ispocetka?
Znaci zelim korisiti virtual dub i xvid. Za pocetak me zanima mogu li ja lijepo ukljuciti kameru upaliti virual dub,otici na capture .avi i namjestiti tamo audio(44100) i pod compresion izabrati xvid(postaviti bitrate,a kasnije cemo o dodatnim postavkama xvida) i stisnuti F6(capture) i da to bude kraj price..da li je to moguce?

pogi 12.04.2005. 07:49

Uhhh... postoje stranice i stranice posvecene ovoj temi. Sve sto ti treba objasnjeno je na www.doom9.org.

Ali posto smo iz Rijeke evo ukratko:

Koliko sam shvatio ti imas 30minuta nekakvog filma u analognom formatu (nekakva videokazeta tipa VHS, VHS-C, Hi8 ili slicno) i ocito si sve povezao kablovima kako treba (player i komp).

Da bi dobio sto kvalitetniji video na PCju preporuka je koristiti tzv. "kompresiju u letu" a za nju postoje posebni video codeci kao sto su vec spominjani Huffyuv i Picvideo. Huffyuv je jedan jedini a picvideo ima vise proizvodjaca (npr. pegasus). Dakle njih bi trebao koristiti kada prebacujes video na PC. Huffyuv je losseles (bez ikakvog gubitka na kvaliteti, ali zauzima puno vise mjesta), dok je picvideo (v2 ili 3) lossy (dakle sa gubitkom kvalitete, ali puuno manje mjesta zauzima). Ja ti preporucam pegasus picvideo sa postavkom q18.

Kada tako prebacis video na PC sada taj nastali fajl u VirtualDub(Modu) prekodiras i xvid/divx ....

giga 12.04.2005. 11:14

Malo cu baciti oko na sajt i pogledati pa se javim,ali jedno malo pitanjce u meduvremenu.
Meni je problem sta mi tih 30 minuta ne stane na komp da bi ih kasnije provukao kroz virtual dub.Ali nisam probao sa tim codecima koje ti spominjes i koje je Costa spomenuo.Koliko bi tih 30 min zauzelo mjesta na kompu? Ja imam slobodno 12ak Gb..

pogi 12.04.2005. 11:30

Citiraj:

Originally posted by giga
Meni je problem sta mi tih 30 minuta ne stane na komp da bi ih kasnije provukao kroz virtual dub.Ali nisam probao sa tim codecima koje ti spominjes i koje je Costa spomenuo.Koliko bi tih 30 min zauzelo mjesta na kompu? Ja imam slobodno 12ak Gb..
Onda definitivno picvideo mjpeg codec na q17 ili 18. U 720x576@25fps 30 minuta nebi trebalo ici preko 5Gb. Onda obradi u VirtualDubModu.

vercetti 12.04.2005. 15:59

Ako hoces spojiti 2 avi-ja u virtualdubu, otvoris prvi u vd-u, zatim na ->file->append avi segment i otvoris drugi.
Na kraju ih snimis kao direct stream copy ako su vec kompresirani.

giga 12.04.2005. 22:55

Hvala,probat cu sutra danas sam mrtav umoran od fusbala.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:56.