![]() |
sto je bolje, HDD ili DVD...
po pitanju sigurnosti podataka...
Dakle, jel bi bilo pametnije recimo kupit neki disk od 200 GB i sve podatke sto imam na CDjima i DVDjima prebacit na taj disk, stavit ga u ladicu i ukljucivat po potrebi ili sve i dalje snimat na prijenosne medije. mislim, koliko bi mi mogo trajat disk od 200 GB u slucaju da bi radio cca 100-200 sati mjesecno... hvala |
pa sto ti mislis, da ce ti dulje trajat disk nego mediji?
istinabog, ako snimas na princo mozda i hoce :D |
Re: sto je bolje, HDD ili DVD...
Citiraj:
|
Bubba kaka traka???
Sta je to? Jel to za jest...de objasni ti men to malo bolje onak :beer: |
Citiraj:
No, onako pausalno i ukratko, bez preuzimanja ikakve odgovornosti za sljedecih par aljkavih redaka. Radi se o "obicnoj" magnetskoj traci, te kao takva predstavlja prvi backup izbor. Pri malim korisnicima, DVD RAM i MO jos mogu tu i tamo konkurirati, no sto zahtijevi postaju veci (mission critical sustavi, kontinuirano logiranje vece kolicine podataka i slicno), traka sve vise odskace od ostalih backup metoda. Buduci da se radi o okruzju manjeg formata, mislim da bi jedan DDS sasvim solidno odradio posao, te sa prilicno jeftinim trakama i uredjajima bio solidan osnov za backup. Uz to, takvi rabljeni uredjaji se mogu naci (uz malo srece) po smijesnim cijenama. |
Citiraj:
mislim, ne razumijem se bas pa zato pittam... |
ma sigurniji je HDD od Cd-a....CD ili DVD, malo zagrebes i oštetio si ga i moš se slikat s tim sta je na njemu!!!
HDD ces malo teze ostetit jebemu mater pa valjd neš igrat nogomet s njim!:beer: |
ovo sam napisao na hr.comp.hardver kad su mi rekli da nije pouzdano drzati 200 GB vaznih podataka na jednom medijau i da je cijena na strani cd-a i dvd-a...
"nije da su to previse vazni podaci, vecinom DivX i MP3... ja imam sve to na CD-ima i DVD-ima al kak je dosta tih medija starije od 5 godina htio sam se nekako osigurat, a ne da mi se sad preprzivat 500 CD-ova. Tako da bi ja ustvari i dalje radio s tim prijenosnim medijima a ovaj disk bi mi bio cisto kao backup, dakle sve presnimim na njega i spremim ga negdje u vrecicu na policu i ubacim u racunalokad mi se neki cd osteti pa da ga snimim nanovo..." |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:22. |