![]() |
(riješeno) ACPI BIOS non compatible - Operating System not found...
??
54 puta pokušavam instalirati XP SP3 na ploči Supermicro X6DHR-8G2 no stalno mi javlja error da je ACPI BIOS nekompatibilan. Naravno, 55-ti put uspijem instalirati Windowse XP, sredim ga kak mi paše, i onda mi javi Operating System not found pri slijedećem bootu. Pokušao sam i sa Windows 7, 15 puta sam pokušao instalirati, nisam uspio, i onda 16-ti put uspijevam, podesim Windowse i pri slijedećem bootu javi Operating System not found. Kaj da delam? :( Pokušao sam i uključiti i isključiti ACPI, maknuo sam serijske i paralelne portove, izvadio ventilatore viška (?), izmijenio rame i njihove pozicije... nemam ideje više. Procovi su neki dual Xeoni 2.80GHz, 4GB DDR2, 250GB SATA disk, napajanje nekakava trafostanica... |
Ovo je OS compatibility chart
http://www.supermicro.com/support/re...patibility.cfm Kaže da bi na XP Pro SP2 trebalo raditi. Ti imaš SP3 i čudi me zašto na njega ne bi radila. Piše i da RAM-e treba staviti u parovima. |
Ne znam ni ja, RAM-i su u parovima, 4x1.
Na njemu je prije bio instaliran Win2003Server. To sam maknuo jer sam si zamislio jedan XP za storage server (skupa je licenca) i na kraju šipak. Ništa ne ide. Pokrene se i onda crkne. Možda je matična bye bye. |
Jesi pogledao u BIOS-u power managment opcije (standbay i slicno, ili disejblat po mogucnosti neke opcije)?
|
Citiraj:
brijem da je ploča neispravna. nema veze, imam još jedan server, uzet ću drugu ploču... |
Obzirom da je namjena storage server, da digneš kakav linux koji se vjerojatno neće bunit ?
|
Citiraj:
|
Treba se sjetit nekad. Ja znam zaboravit usb stick u pc-u, pa me kod slijedeceg boota doceka ta poruka. Neki nazalost niti takvu poruku nedaju, samo black screen stoji.
Glavno da si rjesio. :) |
Sva sreća, bzvz sam vikend izgubio :(
A može li mi netko objasniti zbog čega se to događa? |
Pokušava bootat sa sticka, vjerojatno :D
|
Ali ako vidi da na Removable deviceu nema OS-a, zašto ne ide dalje na HDD tražiti OS?
Npr imamo situaciju s dvd pogonom gdje se nalazi nekakav cd i prilikom boota prvo pregleda DVD, a onda ide na HDD... zašto to ne radi i sa USB diskom? |
vjerojatno zato što mu je opcija boot other device na disable, pa ni ne traži slijedeći device za boot.
|
U pravu si. Hvala
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:38. |