![]() |
(riješeno) Kursor mi bježi za vrijeme tipkanja
Naslov sve kaže...
Dok tipkam text kursor se sam pomjeri...bilo gdje: na pocetak recenice, sred, i tu se nastavlja tipkanje. Moram stat, brisat i pomjerati kursor nazad na svoje mjesto. To se događa u browserima (IE, Opera, Firefox),...probala sam u notepadu i tu je ok. Dell Inspirion 1525. Windows XP SP3. U cemu je problem...jel tko zna? |
Koristiš touchpad ili vanjski miš? Probaj isključiti notebook, izvaditi bateriju, pustiti ga tako jedno vrijeme bez baterije, obriši touchpad nekom vlažnom krpom, onda vrati bateriju i uključi notebook. Ako je pak vanjski miš u pitanju, koji je tip (kuglica, optika, laser)? Očisti kotačiće ili leću i provjeri da nema dlačica.
|
Hvala na brzom odgovoru..
Koristim vanjski miš. I miš je optički, radi ok na drugom komp....al ipak cu ga provjeriti . Nekako imam osjecaj da je do tipkovnice..kao da je preosjetljiva na pokret...ako to moze bit uopce. Pored svega ostaviću lap bez baterije preko noći..pa se javim sutra opet. |
Onda isključi touchpad pa vidi hoće li se problem ponoviti.
|
Ako imaš pointing stick, odnosno popularni "klitić", problem je u njemu. Disable-aj ga u bios-u i problem riješen.
|
to se i meni događa, ali svjestan sam zašto xD... dlanom dotaknem touchpad pa mi vrati kursor... kad mi se to prečesto događa jednostavno isključim touch i miran sam :)...
|
Citiraj:
jer ga ne mogu nac u control panelu. idem proguglat. Citiraj:
Citiraj:
evo ovo je prvo sto tipkam od sinoc na ovom lapu, i opet mi se događa dok tipkam ovaj post. Preiritantno. |
Citiraj:
|
mislim da taj lap nema fn kombinaciju tipki za isključivanje touchpada.
riješiti se može jedino softverski, preko ikone u trayu ili napraviti neki shortcut. |
Citiraj:
Pokušala u Device M. reinstalirati driver,..al ne vidim ga http://i36.tinypic.com/25arxvl.png pa sam sve četiri stavke updejtirala, al nije bilo potrebno. čitala sam i ovo: http://en.community.dell.com/support.../19224746.aspx al ga nema u trayu. definitivno mi morate pomoći, poludiću s ovim.. edit: i sta mi je ono sa zutim uskličnikom,..kakva toshiba sad? |
Onda disableaj jedan po jedan HID-compliant mouse, neki od tih mora biti touchpad...
|
evo jesam. nije ni jedan za touch. al jedan je za miš.
ovaj port mouse mogu samo uninstall i update. |
Ponovi onda isto i za Human Interface Devices grupu.
|
jesam i ništa.
čitala sam i ovo: http://en.community.dell.com/support.../19255094.aspx Control Panel --> Mouse --> Dell Touchpad... kod mene uopce nema tu "Dell Touchpad" |
Onda odi u BIOS i isključi ga, ako ti uopće ne treba... Nemaš garanciju na notebook?
|
Nemam garanciju. Osim toga u BIOS ne bih sama...čekaću nekog 'ko je stručniji. Mislila sam da ću moć nesto riješit na ovaj način.
U svakom slučaju hvala domy_os i ostalima u temi na trudu. Svaka čast. |
Čekaj, sad sam ponovo pročitao prvi post... Kažeš da je u Notepadu OK, onda nije hardverski problem. Proskeniraj komp, možda imaš neki malware. Ako ikako možeš, snimi to kretanje pa uploadaj negdje da vidimo kako to točno izgleda.
|
Citiraj:
poslacu log ... a za snimanje tesko sad al ok, hocu ako ne pomogne nista. a izgleda ovako: tipkam npr. post, i sve ok i dok tipkam kursor se premjesti na pocetak texta ili sredinu bilo gdje. kao da se neko igra tipkama "new tab" i "move up, down, left, right". nekad je sve mirno, a nekad se pomiče nakon svaka tri otipkana slova. evo ovaj post sad nije nijednom..cc skenam Malwarebytes' Anti-Malware-om. edit: Hijack Log |
|
Nek pripazi, Combofix mi je znao srusit windowse kad je Kaspersky na stroju, ne uvijek ali par puta mi je dao dobrog posla.
Citiraj:
|
Zato u uputama stoji da se makne bilo kakav postojeći antivirusni software...
|
pauzirala sam KAV prije Combofixa-a:
evo log: |
st325602.dll izgleda da je bio dio neke gamadi.
|
Citiraj:
povezan sa dell-om. driver za zvučnu? |
A zvuk sad imaš ili ne? Kakvo je stanje s mišem?
|
Stanje s mišem: isto. Kursor ne sluša.
Zvuk imam, imala i prije. evo quick scan mbam-a još (remowala sam ga): izgleda da bios me čeka..cc. hvala, ljudi, za sad. kasno je..nastavljamo sutra..heh. samo da ne bude na kraju : instaliraj 7icu!:D Noć. |
Citiraj:
Postoji jedan mali programcic koji se pokrene i koji tocno u trenutku pritiska tipke na tipkovnici iskljuci touchpad (milisekunda). Ako hoces, potrazim ga medju svojim stvarima i puknem na PM. EDIT: Nisam nasao taj programcic, ali evo linka s kojeg mozete skinuti nesto slicno. Dobro je sto se sam loada prilikom pokretanja windowsa - tako da ne morate brinuti: http://www.addictivetips.com/windows...d-when-typing/ Ne znam koliko je ucinkovit - onaj prosli koji sam imao bio je izvrstan... Niti jedna stranka se nije vratila nezadovoljna. |
Nadam se da će mi to riješiti problem. Sad nisam na lapu, al kad budem skunuću tada prgramčić...i javiti rezultate. To, ako bi radilo, čini mi se najbolje rješenje jer ne zelim potpuno isključiti touchpad u biosu, vec samo da mogu neometano otipkati rečenicu.
Zahvaljujem. |
Probaj ovo disableat pomocu HiJackThis-a, ak se pojave neki problemi nakon toga javi se tu. |
to cu moc tek veceras jer lap je tek veceras.
ostavicu post tada tu. Hvala.. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:57. |