![]() |
memorije za mobitele
pozdrav drustvo!
Evo ovako, kupujem micro sd 16gb class 6. nasao sam jednu jedinu i to kod msana. ovdje je i link na istu: http://www.msan.hr/katalog/CatalogDe...#Specifikacije (kliknite dvaput ako vam odmah ne otvori direkt proizvod ili u trazilici upisite "Memorijska kartica Kingston SD MICRO 16GB HC Class 6") E sad, zanima me kakva su vasa iskustva sa Kingstonom, Transcendom i san diskom... ja sam imao nekoliko san disk memorija i sve 5.. jedna stara vise od 6 god i jos radi bezz greske (usb memorija, al eto) zanima me vase iskustvo sa gore navedenim i sto mi preporucujete.. alternativa je san disk od 8gb isto class 6 ako se ispostavi da Transcend i nije nesto na sto bi se trebalo oslanjat.. EDIT: Postoji i opcija 16gb class 4 od san diska no ovo je 2MB sporija kartica od class 6.. evo i link: http://www.protis.hr/ProductDetails....C-16GB-Sandisk PUNO HVALA!!! ;) |
Kingston bi trebao biti zakon, nemam pojma jer ga nikad nisam kupio.
Transcend i sun disc sam koristio i nemam prigovora. Možda netko ima negativnih iskustava..? |
SanDisk :D
|
Preporuka za SanDisk. Svakako uzmi class 6 karticu.
|
znaci bolje uzet sandisk 8gb class 6 nego transcend 16gb 6?
evo naisao sam i na ovo:SanDisk16gbclass4 iako je class 4 i 545 kn, primamila me jako ova duljina garancije.. CAK 6 god! |
Je li ti baš potrebno 16Gb? Sumnjam. Radije uzmi 8Gb SanDisk.
|
a gledaj, ako pogledas da sad sve moguce aplikacije umjesto u memoriju telefona idu na sd karticu (htc desire), glazba, slike, video (ne mislim gledat filmove, ali recimo spotove jednostavno moram imat na mobu :) ), navigacija (samo ona sa mapama je teska oko 2gb)
sada imam 4gb koja je dosla sa njime i jucer sam jednostavno morao brisat folder sa spotovima i dio mp3 fajlova kako bi instalirao navigaciju u potpunosti.. ostalo mi sad samo 200mb slobodnog prostora.. :O nisam neki pretjerani ljubitelj igrica na mobitelima ali danas sutra probat nesto.., zasto ne? vec sada igre imaju preko 100mb (naravno, one malo jace tipa Asphalt 5 i slicne), sto ce tek biti u blizoj buducnosti, heh.. |
u svom samsungu imam 8Gb SanDisk i nikad nikakvih problema...
|
Ma bitno je da je class 6, uopće nije bitno jel transcend ili sandisk, imam po 2-3 i jednih i drugih, i sve rade besprijekorno, u 4 moba i 2 fotića. Nemam drugih nego samo te dvije marke i zadovoljan sam sa obje. Tako da si slobodno uzmi 16gb verziju, prostora nikad dosta.
|
Ima li tko iskustva s izmjenom interne memorije u mobitelima.
Dakle ne s memorijskim karticama. Tko bi radio tako nesto i di bi se dalo nabaviti takvu memoriju? |
Citiraj:
I kad su u pitanju mem.kartice takodjer bi istakao Sandisk, u pogonu ih imam nekoliko raznih formata. |
Citiraj:
Nema dostupne memorije, preskup zahvat, nitko to ne radi ili nesto drugo? lp |
Teoretski je naravno izvedivo, ali sama praktično-tehnička strana ima puno više faktora koji takav zahvat čine pukom teorijom, od potrebne opreme i znanja te riziku takve 'transplatacije' pa do činjenice da li bi sami softver uopce prepoznao novi memorijski chip.
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:46. |