![]() |
Minecraft
[FONT=Courier New]Moram spomenuti ovaj dragulj od igre. Iako je još u alphi, već ju je kupilo oko 57 tisuća ljudi :D
Ova indie sandbox igra, kreirana u Javi od strane švedskog programera (Markus 'Notch' Persson), nudi otvoreni, skoro beskonačni svijet (u horizontu do maxint-a xD, u visinu do 128 blokova) u kojem se može raditi gotovo sve, od oblikovanja krajolika, gradnje manjih i ekstremnih građevina, iskapanje ruda kroz razne tehnike rudarenja, lovljenja životinja i 'mobova', uzgajanje biljaka i drveća te kreiranje raznih alata koji su potrebni za preživljavanje u svijetu Minecrafta. Taj dio igre nosi naziv Survival (d'oh xD) i za njega morate izdvojiti određene novce, dok na glavnoj stranici postoji i besplatna verzija (Minecraft Classic) koja će vam prikazati mehaniku slaganja blokova i u kojoj možete raditi razne strukture od beskonačnog broja blokova. |
Ogromne mogućnosti heh, free mode zgleda savršen za zaposlit nekog klinca na duže vrijeme s nečim kreativnim. I da ne spominjem jeftinim za razliku od pravih legaća ;)
|
Uf, ne igraju ovo samo klinci, već i odrasli ljudi. Doduše volio bih kad bi davali ovakve igre mlađim generacijama, ispali bi inteligentniji i bolji od današnjih tipičnih mladih 'gamera' (grafika grafika bleh xD)
Istina, ima sličnosti sa gradnjom kocaka ali Survival daje određenu dozu straha u igri, nešto što nisam osjetio još od System Shocka :D |
Minecraft
Sandbox igra u kojoj treba izgraditi zaklon, izraditi oružje, alat, oklop i preživjeti u kompletno random generiranom svijetu (igra je za svakog igrača drugačija). Grafički nije bogzna što, ali to nadomješčuje originalnošču. Igra je one man project Markusa Perssona (aka "Notch" ) i trenutno je u alfa fazi no brzo se razvija a fan base se jako brzo povećava.
Ako vam se igra svidi razmislite o kupovini jer trenutno košta samo nekih 50ak kuna (pre release akcija), a čovjeku bi puno pomoglo jer je i posao ostavio kako bi radio na ovoj igri. https://www.torrenthr.org/pic/smilies/grin.gif Da ne i napominjem ogroman replay value koji ima igra i online multiplayer. Video gameplaya, obavezno vidjet: http://www.youtube.com/watch?v=ylVtj-1Ccgg Službena stranica igre je http://www.minecraft.net ; tamo potražite sav dodatan info. (btw. uploadao sam alfa verziju igre na torrenthr za ekipicu koja se premišlja još dal da kupi il ne. Otvorene su registracije na trackeru još neko vrijeme pa može svatko ćopit provjereni release. A igra ima 35mb pa nije bed skinut lol). |
u, vrlo zanimljivo :)
hvala na infou! |
woow :care:
isplati se tih 10€ definitivno ! :goood: :chears: |
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=195376
tema vec postoji ! |
Jako zanimljiv koncept (iako nije nov), ima neki poseban stih.. Samo da je u buducnosti malo tu grafiku "ispeglati" i virujem da ce igra imati jos veci uspjeh..
|
|
Igra će rulat dok izađe. Lik updejta igru svaki petak, a ovo su neki od već sad potvrđenih featura koji će se polako dodavat:
*omelettes *cheese *redstone trapdoors *wolves *water system gates *dragons *friendly/evil goblins in villages *Furniture! *Whales *Fence stacking fixes and bugs *Floodgates (water system gates specified) *herding *Night light linked to moon cycle (full moon bright!,new moon dark!) *Clouds as entities.(Cloud shadows)!!!!! *Polar bears *corals *fish *water mobs *SEA MONSTERS *Some derivative of Alchemy Samo da imate na umu da sadašnje stanje igre je jaaako friško još. |
Igra owna jako, jedino mi je bad što se dosta gubim oko pravljenja tih itema. Šteta što nije napisao za svaki materijal ime. Npr da piše među itemima da ima npr 20 wood-a ili 10 coal-a itd. Ovako mi je teško pogoditi što je što i što mi treba za neki alat.
|
Zato fino imaš otvoren firefox sa ovim tabom, pa alt-tabaš po potrebi: http://minecraftwiki.net/wiki/Crafting
A dok se ufuraš malo u igru, spaziš materijale koje ti trebaju iz aviona :)))) |
|
Evo kreirao sam ja Hamachi network, pa tko hoce nek doleti malo na MP :chears:
Net. ID: MCbaustela Pass: minecraft |
|
Citiraj:
Yahtzeea obožavam, kao i svaki njegov review, ali ovo je najbolji kojeg sam dosad vidio :D Genijalac, čisti genijalac :) |
Ima kakva mogucnost automatizacije ili je ovo radjeno rucno od nule?
|
Mozda i ima neznam, ali ovo je sve on sam radio 100%
p.s. hrvatski survival server, by gamer.hr 16slotova - 88.198.69.101:25565 |
Citiraj:
Citiraj:
|
working 16 bit computer built inside minecraft
Mislim da nije potrebno nista dodatno napisati. :D Probao igrat i sad ju ganjamo i ja i sestra. Ona kopa i pravi neku kucu, a ja kopam malo dublje i istrazujem :D |
zna netko mozda kako stavit survival island mode na mutiplayer cracked serwer ?
mod izgleda pre super , a posto zadnjih par mjeseci igram na cracked mp serweru bi htio pokusati i to :) http://www.youtube.com/watch?v=BcsN3d7eKgY evo mali preview Survival islanda :D |
Citiraj:
|
Evo da malo bumpam temu, nakon dosta igranja singlice napokon sam si pribavio server pa ak ima zainteresiranih za multi nek se jave na PM :)
|
I igra se jos drzi, nevjerojatno a dao sam joj max mjesec dana :)
Al sigurno da su popularnosti doprinijeli Simon i Lewis. |
Malo kasno palim :D, ali igrica mi je totalno guba :D...stalno igram :D
|
Kad postane malo monotona samo rokneš pokoji mod i uživancija na novo :D
|
ma istina, samo jel itko zna za neki dobar server, ja to igram kad mi je dosadno :)
|
Da malo bumpam temu.. igra li netko ovo online?
Mali bratić bi htio online, a ne kužim kako to funkcionira. Ako mu kupim original, može li ući u igru i samo odabrati server koji je baš original od igre ili mora tražit okolo privatne servere? |
Mirkopoter, valjda ti je bratić još zagrijan za igru, što se tiče online igranja, to je i dalje jedna od aktivnijih igrica barem što se tiče manje djece. Ako mu kupiš original može ući na većinu servera, tj. na one najpopularnije i tamo igrat razne modove što vjerovatno gleda po Youtube-u, ali na privatne(čitaj whitelistane) ne može upast lako, npr. Hcl-ov, ali vjerujem da ga to ni ne zanima previše.
|
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:24. |