![]() |
(riješeno) Instalirao Windows XP, nestala 7-ica
Pozz! Znaci instalirao sam naknadno XP na particiju D i sad kako sam instalirao nikako mi ne pokazuje da izaberem izmedju 7-ice i XP-a nego direktno samo ulazi u XP,molim pomoc?
|
|
Opet ulazi samo u XP,inace zgodan programcic! Zna netko?
|
Ako nisi uspio sa preporučenim onda boot - aj install dvd 7 i odaberi Repair.
Trenutni rezultat je logičan jer nisi instalirao "po redu", trebao si prvo XP pa onda 7. |
|
Citiraj:
Problem je vjerojatno u bootloaderu koji sedmica ima malo drukčiji od xp-a. Kad instaliraš sve po redu, sedmica stavi svoj loader prije xp-ovog i pri bootanju ti se taj pokaže prvi, ali kratko jako. U njemu imaš izbor "previous wersion of windows" i sedmicu, a nakon njega (ako odabereš "pervious ....") nastupa xp-ov loader. Najbolje bi ti bilo da si napraviš image od sedmice i nanovo instaliraš xp, pa onda sedmicu, kad ti je xp ionako friški. Nakon toga restoraš image na d particiju i repairaš (ako treba) i trebalo bi radit sve :D Za xp takve nebuloze sa prebacivanjem particija rade, samo ih ponovno dodaš u bootloader, a trebalo bi i sa sedmicom radit, kad popraviš njen bootloader iz setupa. |
Citiraj:
1. trebaja ti .Net Framework 2.0 (bez njega EasyBCD ne radi) i EasyBCD 2. naravno u EasyBCD odeš na Add/Remove Entries 2. pod Add and Entry izabereš Windows NT/2k/XP/2k3 3. klikneš Add Entry 4. klikneš Save 5. odeš na Manage Bootloader 6. označiš Reinstall the Vista Bootloader 7. pritisneš Write MBR 8. restartiraš komp i lupaš f8 (trebao bi se pojaviti dual boot menu) |
Upravo kao što postar1 kaže, u XP-u instaliraj EasyBCD:
http://www.softpedia.com/get/System/.../EasyBCD.shtml ili VistaBootPro: http://www.softpedia.com/get/System/...aBootPRO.shtml i pomoću jednog od tih programa dodaj sedmicu u boot izbornik. |
Hvala svima,pomoglo je ovo od postara :D.Ali siguran sam da bi pomoglo i ovo od D1viry tako da hvala svima jos jednom!
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:45. |