![]() |
VirtualDub, ogroman fajl nakon filtriranja ??
U VirtualDubu sam išao izoštriti jedan stari film od 700 Mb u namjeri da ga posle konvertiram u DVD format i spržim na DVD.
U VirtualDubu, pod video sam uključio full procesing mode te odabrao filters, tu sam odabrao filter sharpen i kliknuo na file/save as avi. Cijeli proces je trajao oko 40 min i kad sam otvorio folder gdje je taj fajl zaprepastio sam se, velik je 46 GB ? Ako pod video odaberem direct stream copy onda mi nije dostupno filters (zasivljeno) Može li ko da pomogne |
Moras pod "Video - Compression" odabrati neku odgovarajucu kompresiju (recimo DivX), ovako ti je ostalo defaultno na "Uncompressed AVI" koji zauzima brutalnu kolicinu prostora :) Zapravo je to najkvalitetniji file koji ces dobiti, svaka daljnja kompresija ce ti ponovno degradirati sliku. Zapravo ti je najbolje sad taj Uncompressed AVI konvertirati za DVD.
|
Ne razumijem kojim programom da taj fajl od 46 GB konvertiram u DVD fajl od 4.5 GB ??
Inače, u VirtualDubu pod "Video - Compression" nema nigdje divx |
Kojim bi i inače pretvorio taj mali DivX file, obično ga prima većina programa...
Za konvertiranje u DivX moraš imati instaliran DivX encoder, skini ga solo ili iz nekog codec packa. |
Ali u tome i je problem što sam tako veliki fajl pokušao konvertirati programom Convertxtodvd i neče, odmah se pojavljuje error na startu, a bilo koji drugi normalan divx mi konvertira bez problema
|
"Error na startu" je nevjerojatno detaljan opis problema :nono:
|
Ali kako da ti drukčije objasnim.
Čim uprem convert (convertxtodvd) u donjemu dijelu prozora piše error i tako stoji i ništa se ne dešava |
preporucam ti da instaliras codec huffyuv 2.1.1 i da ga pod compression odaberes,kvaliteta je jako dobra i jako dobro smanjuje file
|
Preporučujem ti da skineš Sony Vegas 9c
Ubaciš film u njega, pridodaš nekoliko korisnih extensiona za izoštravanje slike, kada dobiš odgovarajuću sliku, ideš na render AS i staviš *.avi i uncompressed. Film će ti imat pun kufer GIGAbyta ali zatim skineš fino "TMPGEnc" i poslažeš bitrate preko Online Bitrate kalkulatora. Nakon toga će ti unkompresirani film od 200 giga imat 700mega i visoku kvalitetu. (govorim iz iskustva jerbo sam radio na taj način od običnih mobilnih snimki, dobro rezolucijske snimke) EDIT: Probaj skinuti "TMPGEnc", otvori film u njemu , taj od 46 giga i pod settings podesi BITRATE Bitrateove izračunaj online sa bitrate kalkulatorom. Znaći, koji format, koliko traje i koliko želiš da je velika datoteka i onda će ti on reći fino bitrate-ove! SRETNO |
Citiraj:
|
ma znam da...
zato sam i editirao i rekao mu da moze i sa TMPGEncom pokušat prekonvertirati taj file od 46 giga kada ga je već kreirao... :| da se ne J**E još jednom sat vremena :D |
a nisam vidio :D
|
neka ajde :D
Nebi bilo loše da nam šibne ovaj file od 46 giga na GMAIL pa da mu ga mi konvertiramo :D šala AUTORU topica :D |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:30. |