![]() |
LAN KARTICA restarta PC- zna tko rjesenje?
Prije par dan mi je pregorio LAN port na maticnoj, pa sam stavio LAN karticu (PCI) NETGEAR 311 v2, chipset: RTL 8139D
PROBLEM: Komp mi se zna restartat sam od sebe, npr. pregledam par videa na youtube-u i sam od sebe se restarta. 100 % sam siguran da je to zbog toga sto sam stavio LAN karticu, ali mi nije jasno zbog cega se restarta... Instalirao sam drivere. CPU: AMD x2 6000+ MBO: Gigabyte MA770DS3 rev1 GPU: ATI Radeon HD5770 RAM: 4gb OCZ PSU: Corsair 550w HDD: 500gb neki neznam sad tocno |
Probaj bez drivera vecina tih lan je plug and prey, i win sam imaju drivere za njih na par takvih sam uspio rjesiti problem s time da ostavim drivere koje win sam dodjeli lan kartici. Ako ti to ne upali nosi je na reklamaciju naravno ako si siguran da je problem u kartici mozda ti je otislo jos nesto osim lan porta na ploči....:fiju:
|
Jesi iskljucio staru u biosu
|
Jesi li crknutu onboard mrežnu stavio na Disable u Bios - u ?
Za novu mrežnu pogledaj u manual kako mobo djeli resurse pa da se ne kolje sa grafom ili nekim drugim hw. Prebaci je u neki drugi slot. O kojem se os - u radi ? Za RTL8139 XP, Vista i 7 imaju integriran drajver a možeš probat stavit zadnji od Realteka: WinXP and WinServer 2003 Driver 5.719 2009/11/20 Vista and WinServer 2008 Driver 6.110 2009/9/22 Win7 Driver 6.111 2009/9/22 |
1. Izgasio sam ON BOARD LAN
2. Isprobao sam bez drivera, sa orginal driverima i sa najnovijim skinutim s railteka. 3. Windowsi su xp 4. Nije nista drugo crklo na maticnoj osima LAN-a |
Citiraj:
|
Mozda zato jer sve radi osim LAN-a?
I zbog toga jer mi se to vec jednom dogodilo, na istoj takvoj ploci, isto LAN crknul i kad sam stavljao PCI karticu isto mi se restartal komp bez ikakvog upozorenja, poruke ili iceg takvog. Ne dogadja se to stalno, samo kad odem na youtube i pogledam par clipova i onda ***trš! (npr.) Mozda ima nekakvih konflikata, a neznam od kud da pocnem... |
Jesi probao "saltat" karticu po slotovima?
Sto kaze event viewer i logovi (pod system)? Nemas nikakvog "smeca" po komp? |
Stavi kartcu u drugi PIC slot,, kartice nisu skupe. pa probaj nabaviti drugu
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:59. |