![]() |
HDMI kabel od 20 metara iz Chipoteke
Je li netko kupio onaj HDMI 1.3a kabel iz Chipoteke dugačak 20m? Radi li to? :D
|
Ja nisam :D
Sorry na upadu ali imam slicno pitanje pa da ne otvaram novu temu... Meni bi bio potreban kabel od 10m ali za koji necu morati bubreg prodati, tj. citaj - sto jeftinije to bolje. Uvjet je "samo" da provjereno propusta 1080p. Zahvaljujem :beer: |
Electronic centar ( http://electronic-center.hr/ ) - kupio prije nekih 6 mjeseci 10metarski hdmi kabel za 110 kn.
Spojio - sve radi od prve; slika ok - no nemam neki kabel od 500injak i vise kuna da usporedujem... :kafa: (tv je 720p) |
Sa 720p se u praksi nema problema ni sa ful jeftinim kablovima, dok je sa 1080p vec problem naci nesto za malo para a da funkcionira. Naravno govorim o 5+ metara.
Zato me i zanima da li je netko kod nas kupio 10 metarski kabel za malo para a da provjereno gura 1080p. |
ja sam kupio 15 metara transmedia kabl i kod frenda na fullHD tv-u (1080p) je sve radilo bez greske. s time da je na jednoj strani onaj rotirajuci konektor tako da se moze staviti i +-90 stupnjeva
|
Super zvuci :)
Reci mi samo di si kupio i za koliko para? Moze link ako slucajno imas. |
Kupio kabel od 100kn, dva puta ga reklamirao, 1080p ne šljaka a 720p je radio. Nadoplatio i uzeo skuplji od 200kn i on je šljakao:amen:
|
Citiraj:
Znam i ja da postoje kabeli koji mogu propustati bez problema 1080p i oni koji ne mogu :lol2: |
Pošto je bila tema o Chipoteci kabeli su bili iz nje, a sada vidim da je kabel od 1080p pojeftinilo i da košta 118kn a koštao je oko 200kn.
http://www.chipoteka.hr/www_new/modu...fra=8080500054 To je ovaj kabel . |
E super, zahvaljujem :chears:
|
po meni hq radi korektne kabele... preporučio brdo ljudi i nitko se nije požalio do sada.
da se na njega baci neki brand i zamaskira cijena, sigurno bi prošao pod 100-200% veću cijenu. |
http://www.transmedia-germany.com/hi...el-p-3703.html
ovakav sam kupio ali od 15 metara. Kupio sam u Esys-u (H2 shop) prije jedno 4-5 mjeseci ali koliko vidim vise nemaju u ponudi. i ispao me smijesnih 74 kune bez PDV-a :D |
Citiraj:
Imam doma dva HQ SCARTa koja su bila spojena na stari CRT i razlika u odnosu na onaj 15kn je bila ogromna. Valjda će i ovaj HDMI raditi kako treba :beer: |
bit će oke... ja sam imao 10m hdmi > dvi radio je odlično, čak sam ga na kraju i prodao za nekih 50ak kn manje :)
|
Dakle hq i ne brinem :beer:
118kn za 10m hdmi-a koji provjereno propusta 1080p... rijec da bi rekao. |
ovoga hq vise nema u chipoteci :( Hoce li ovaj biti dobar http://www.chipoteka.hr/www_new/modu...fra=8070304104 ?
|
Po čem vidim jel kabl ne guta 1080p? imam neki 5 metarkski kabl i na svim konzolama je max reza i sve radi bez problema, a kabl sam platio 60kn
|
Najbrži način da vidiš dali guta 1080p signal je da uzmeš od bake iglu i 6 metara konca pa probaš to progurat kroz kabel. Ako ide, sigurno će progutat i 1080p sadržaj jer je on puno deblji od 720p pa mu treba ekstra mjesta u kabelu.
|
Najvjerovatnije taj 1.4 hdmi kabel na 10 i više metara neće radit u 1080p.
To su moja iskustva, probao pet kablova a i ljudi kažu da ti no-name kablovi ne rade na većim dužinama. |
evo kupim jucer kabel u chipoteci i spojim na brzinu i bilo je puno artifakta (ak se to tak zove :D). i sad krenem ja provuci kabel kroz kanalicu po pravom putu po kojem ide i ustekam i radi ko vurica. Vjerojatno je bila stvar u tome kaj je bil namotan, jer kad sam ga razmotal radil je normalno..preporucam ga svima ;)
|
Drago mi je:goood:
Da li si probao ogledat 1080p film, i pogledati par fotki visoke rezolucije,jer je i meni jedan kabel "radio" a kad bi gledao film ili pregledavao neke fotke vidjela bi mi se na nekim mjestima "titranja slike" koliko je ta ispravan naziv. |
Osim toga šta na večim udaljenostima neće provući 1080p jel ima kakvih gubitaka u samoj kvaliteti slike?
|
ja imam već dosta dugo 10 metarski iz chipoteke,koštao je oko 120kn prije jedno dvije godine,uglavnom komp je spojen sa tv-om i 720p radi bez jebemti,mogao bi ga spojit na tv kod roditelja i probat sa ps3 pustit neki fullhd
ali za sada sve pet! :chears: |
Kupio sam na kraju u Chipoteci HDMI v1.4 kabel od 10m za 110kn. Kabel je flat pa ne radi veliku grbu pod tepihom i ima pozlaćene konektore. Bez problema radi na 1080p60 čak i sa kompa iz 780G chipseta.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:05. |