![]() |
DFI + infineon ddr400
Pozdrav,
Ovako da previse ne duljim pa ajdmo odma na problem: imam DFI SLI-DR (A64 3200+ winnie) te 2*256 ddr400 Infineon (Hynix chipsi) te kad sam stavio rame u 2&4 slot.. upalim komp (prvi puta) te nakon malo brckanja u biosu i postavljanja krenem instalirat XP (+sp2).. ali tokom instalacije baci mi Blue Screen of Death sa errorima.. tok restartam jer mi se to prvi put pojavilo te probam ponovo ali isto BSOD... pokusao sam i sa jednim modulom ali nije islo.. otiso sam na net te naso DFI kompatibilnost memorija i naso sam svoje chipove ali 512 modul.. ok, odlucim fleshati bios te nakon uspjesnog fleshanja probam ponovo oba modula pa samo jedan.. opet isto... nakon toga odem u bios probat nesto postavit te vidim Memtest, ukljucim i tesitram ram.. oba modula(512) ima oko 7120errora.. pa sam testirao i jedan po jedan modul (256) te su oba imala 0 errora.. i nije mi bilo jasno. kako u DCu imaju 7000 a SC 0 i 0... nakon toga ponestalo mi je vise ideja pa bih molio za pomoc, ako se itko susreo s ovakvim problemom, ili netko ima ideju kak bi se to moglo sredit.. u krajnjem slucaju mjenjat memoriju :) Hvala:p |
cuj memorija radi gluposti i moaj preporuka rijesi je se,ali nikako mi nije jasno,dajete soma i pol kuna za plocu a memoriju za 400kn kupujete,to mi nikako neide u glavu,ima jedan stari bug gdje vele"na memoriji nemojte nikada stediti"!
|
Citiraj:
Evo kak ja razmisljam... Da skupim par tisuca kuna, taman za novu plocu, procesor i graficku... onda bi radije kupio odlicnu plocu, odlican procesor i odlicnu graficku... i neko vrijeme prezivio sa starim ramom, dok ne ustedim za novi... Druga opcija je da sa onim prvotnim iznosom kupim prosjecnu maticnu, prosjecan procesor i prosjecnu graficku, samo zato da bi mi jos ostalo novaca za neku prosjecnu memoriju... i za to se ne bi nikad odlucio... Ili ti mislis da netko tko si kupi DFI SLI-DR i A64 3200+ mora imat u djepu jos 2000kn viska, taman za jos neki dobar RAM...? A ti pikachu... Mutavac jedan... Otkad ti radi dobro u SCu? Meni nisi tak rekao... Sta se onda uopce zajebavas? Ostavi unutra jedan keks, instaliraj windowse i dobro... Bit ces neko vrijeme na 256MB dok ne kupis novu memoriju... I ne kuzim zasto mene nagovaras da ti posudim jedan keks ako tvoja memorija radi dobro u SCu? I zasto smo danas pricali o tisucama errora u memtestu, i zasto si pokusavao pokrenut memoriju i na 333 i na 266Mhz... ako ti RADI DOBRO U SCu?! |
mojo je uzet uktru D a ne DR i ustedir 200kn,i umjesto 3200 mogo j uzet 3000 ustedit nekaj i uzet neku memu kaj valja!niko nije reko da mora imat memu za 2 soma kuna
|
Pa da, mislio sam neko vrijeme imat ovih 512.. (starih)
i kad jos malo para skupim kupim neku bolju memoriju.. (OCZ, Cors, PQI, ili nesto slicno..) uzeo sam DR zato jer sam ju dobio po cijeni D... AAA posto sam vidio listu kompatibilnosti ploce sa ramima.. vidio sam svoj chip ali 512 modul.. pa sam vjerovo da ce moj radit kak se spada neko vrijeme.. @mun reko sam ti :) al nisi me sluso.. tipko si po tipkovnici :) -> i probal sam odma instalirat win i bacil mi je BSOD pri onom namjestanju jezika i ostalog shita.. ali to je bilo na ddr400.. ajde danas cu probat na ddr333 pa ako nece onda je to sramota.. p.s. koju memoriju preporucate? koja memorija ima Brainpower PCB.. ali koja je dostupna u hr.. tnx |
imas pod overclocking ram listu pa s izaberes kaj ti odgovara!
|
Si probao 1&3 kombinaciju ili neku drugu?
|
Ista stvar se meni dešavala s Kingmaxom, samo što sam ja uspio nekom ludom magijom i instalirati wondoze, ali niš koristi od toga pošto je bilo netsabilno do bola. Jedina opcija koja ti ostaje je da probaš staviti na 2T, tu gubiš puno na perfomansama, ali možda dobiješ neku stabilnost za prvu ruku dok ne skupiš para za neku OK memu.
|
Moze neki link na listu kompatibilnih memorija s lanpartijanericom?
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:40. |