Locutus |
21.07.2010. 11:00 |
VGA/DVI/S-VIDEO/SCART vs. HDMI iliti staro vs. moderno
Puno sam guglao o raznim vrstama spajanja, ali sve bez nekog posebnog uspjeha.
Naime, problem je u tome što imam stari TV (koji btw. nije tolko stari, možda 3-4 godine, ali tehnologija tak brzo napreduje pa je zastario bez obzira na godine) koji na sebi ima samo s-video i scart ulaze. Imao sam do sada grafičku GeForce koja je na sebi imala 1 VGA, 1 DVI i 1 S-VIDEO izlaz. S obzirom da imam extended desktop konfiguraciju na dva VGA monitora, (koristeći adapter DVI-to-VGA na DVI izlazu), S-VIDEO izlaz bio je spojen na TV. I sve je super funkcioniralo, ne volim gledat filmove na kompu pa ih gledam na TV.. jest da slika nije kristalna, ali to mi nije toliko bitno.
E sad... imam novi komp na kojem koristim onboard grafičku, koja ima samo 1 VGA, 1 DVI, i 1 HDMI izlaz. Bilo bi super kad bi se HDMI mogao spojiti na S-video ulaz ili SCART, ali s obzirom da se radi o digitalnom signalu i analognim ulazima nisam uspio naći adekvatno rješenje.
Pljunut lovu za novi TV mi je trenutno neizvediva opcija, stoga se nadam da netko možda ima neko rješenje, prijedlog, eksperiment.. bilo što?
Hvala.
|