PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Novosti (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Prvi piratski ISP (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=193742)

Big Guy 20.07.2010. 22:34

Prvi piratski ISP

Citiraj:

The Swedish Pirate Party, who are at the forefront of anti-copyright lobbying in Sweden, are planning to shake up the country’s ISP market. After taking over the supply of bandwidth to The Pirate Bay, Piratpartiet will now partner in the launch of Pirate ISP, a new broadband service that will offer anonymity to customers and provide financial support to the Party.
više info

Švedski Pirate Party je postao host za Pirate Bay, ali su i odlučili da će oni biti prvi ISP koji će korisnicima omogućiti potupunu anonimnost

koliko će ovo biti dobro za pirate, a koliko će taj isp imati problema sa hakerima i antipiratima ćemo vidjeti

ivand123 21.07.2010. 10:14

Dobra ideja. Mislim da im cak niko nista nece moci jer su vise-manje obicni isp koji pruza anonimnost svojim korisnicima. Nadam se da ce zazivit no iskreno boli me briga kad sam ja na Balkanu, najsigurnijem mjestu na svijetu za sve pirate i ostale kriminalce.

D-I-A-B-L-O 21.07.2010. 10:39

Samo je pitanje koliko ćeš još dugo biti, neki već blokiraju, a bilo je i nekakvih predloga o donošenju zakona, samo nisam pratio pa neznam do kud su sa time došli, no doći će sigurno.

simba 21.07.2010. 12:35

Mislim da bi zabrana skidanja piratskih sadržaja u biti bila kontraproduktivna. Siguran sam da bi drastično opao broj korisnika flat-a, a smanjila bi se i kupovina medija za pohranu podataka...

rodney 21.07.2010. 17:30

Citiraj:

Autor simba (Post 1692639)
Mislim da bi zabrana skidanja piratskih sadržaja u biti bila kontraproduktivna. Siguran sam da bi drastično opao broj korisnika flat-a, a smanjila bi se i kupovina medija za pohranu podataka...

usporedi sad tu cijenu medija (npr. cd) sa cijenom originalnog cd-a, i vidjet ces racunicu.. isto tako flat, to je 180kn (tolko mislim da ja placam t-com) mjesecno, sto nije dovoljno ni za pola postene igre, neki novi album ili film. sad je samo pitanje cija je koja kesa, i ko ima veci utjecaj, da tu svoju kesu i napuni.

Blue Spirit 21.07.2010. 20:09

Citiraj:

Autor ivand123 (Post 1692508)
iskreno boli me briga kad sam ja na Balkanu, najsigurnijem mjestu na svijetu za sve pirate i ostale kriminalce.

Kakva je šansa, da nam u buducnosti pokucaju "ovakvi forenzicari" na vrata ?

spawn 21.07.2010. 20:10

Nisam bas siguran da bi nekakva blokada nasih isp-ova natjerala obicne ljude da kupuju original cd-e. Vise sam uvjeren da bi se vratila vremena pirata u HR koji prodaju igrice i muziku na crno koje su skinuli preko satelitskog interneta ili nekim slicnim putem.

T0X1C 21.07.2010. 21:15

Baš to, kad bi to napravili, nebi iz protesta kupio vise ni nejdan original, ovako ponekad i kupim, ali me debelo nervira kad mi netko nesto limitira :D

blue#13 21.07.2010. 22:47

na 5:25 u filmicu,kad kaze da treba znat gradu racunala,lik ocito kopka po biosu i kloka :D.

Ati freak 22.07.2010. 12:21

Citiraj:

A ko bi kupovao hardver ? Grafe , ram, diskove , proceve ?

simba 22.07.2010. 12:53

Nisam gledao toliko u daljinu. Ali vjerojatno bi i to drastično opalo jer malo je onih koji mogu dati 400 kn za igru koje će igrat mjesec-dva

borny 22.07.2010. 21:49

Mene samo zanima imaju li ti "računalni inspektori" sve oriđiđi:roller:
Šatro nemaju nijednu pjesmu, igricu, film, a njihova djeca još manje...

D-I-A-B-L-O 22.07.2010. 23:49

Da, baš, da li ima koja ustanova koja njih kontrolira, u smislu da sadržaj HDD-a ne prekopiravaju sebi za kućnu uporabu, već da to sve uredno uništavaju...

danc00 23.07.2010. 01:12

Citiraj:

Autor Bruno_Rv (Post 1692930)
Nisam bas siguran da bi nekakva blokada nasih isp-ova natjerala obicne ljude da kupuju original cd-e. Vise sam uvjeren da bi se vratila vremena pirata u HR koji prodaju igrice i muziku na crno koje su skinuli preko satelitskog interneta ili nekim slicnim putem.

Kupio bi konzolu za soma i pol i vozi, uvjek imaš IZBOR!:D

D1viry 02.08.2010. 14:41

Kad bi krenuli zatvarat ljude koji imaju hrpu nelegalnog software-a, filmova, glazbe i igara, na slobodi bi ostale samo bakice i dedeki i pokoji računalno-nepismeni ljudi. Najgore u cijeloj priči je to što će opet popušit mali korisnici, dok će firme i kojekakvi prodavači cd-a i dalje trljat ruke.
Da su cijene i kod nas u razmjeru s plaćama, ne bih nikad ni pomišljao o piratstvu. Šta je nekom ameru dat 35kn (preračunato u odnosu na plaću) za neku hit igru, ili 15kn za neki album U2. Kad imaš plaću od par milja eura, onda ti nije puno dat 20 za BF2 :D, ili 200 za oriđiđi sedmicu.
Što se tiče piratskog ISP-a, nije toliko ni bitno za policiju da dobiju od ISP-a podatke što si radio, dost je da ti ulete doma i uzmu diskove i je** se onda. Ne treba im ni nalog, samo trebaju pomislit da je netko unutar kuće u neposrednoj smrtnoj opasnosti ili da postoji opasnost od požara :D

fratartucko 03.08.2010. 16:47

"Piratski softver", tj. njegovo korištenje je protuzakonito, i tu je kraj rasprave.
Druga stvar je to kaj skoro svi mi imamo putra na glavi, pa volite smišljati maštovite isprike, ili mlatite po teorijama zavjere:D

sultz34 04.08.2010. 20:18

Da, kad institucije koje ne provode zakon, već uvode pravila kako im se sprdne mimo svih nas "običnih" , oduzmu i nama npr. tekuću vodu koja je po našem ustavu "neotuđivo pravo svakog pojedinca", mišljenje će ti se promijeniti.
To "neotuđivo pravo" i sve ostalo nam oduzmu čas posla kojekakve kreatue dizanjem ruku.
Kao i dosad.
Koji je tvoj mehanizam obrane? Šutit i trpit...?
Deru nas kako hoće, hvataju na sitno, a krupni kriminal se još i nagradi.

poker 06.08.2010. 22:49

da microsoft hrvatska radi svoj posao puna načelnika i ostalih čelnika naših državnih i javnih ustanova bi (pod uvjetom da funkcionira pravna država) bi ostalo bez posla i popilo prekršajne i kaznene prijave zbog ilegalnog softvera

zormar 08.08.2010. 17:13

torrenti i sve pizdarije ce kad tad riknut, u krajnju ruku dovoljno je da drzava u kojoj zivis donese kakav-taakv zakon i ISP-u naredi zabranu pristupa torrent siteovima itd., i mozemo se svi hebati.

Z-man 10.08.2010. 18:32

Previše gledate SF filmove :D. Naravno da će se kad tad dogoditi da će netko "nadzirat" sav naš internet promet i da će se vjerojatno sve morati kupovati ali to je way too far od nas. Iako će i tada postojati pirati jer to se ne može iskorijenit :)

sasa76x 11.08.2010. 07:23

Jbg. Da zivim u Svedskoj ne bih imao potrebe za piratlukom. Ovdje je placa
mala , cijene visoke.

zormar 11.08.2010. 11:04

Citiraj:

Autor Z-man (Post 1706066)
Previše gledate SF filmove :D. Naravno da će se kad tad dogoditi da će netko "nadzirat" sav naš internet promet i da će se vjerojatno sve morati kupovati ali to je way too far od nas.

Jok. Nema potrebe za ikakvim nadzorom. Dovoljno ti je da ti ISP u filtere stavi domene/IP-eve odredjenih torrent siteova i ti kao simple user se mozes hebat. :-) A s dolaskom novih zakona i nasim prilagodjavanjem EU, to ce se vrlo brzo uvesti i kod nas.

Citiraj:

Iako će i tada postojati pirati jer to se ne može iskorijenit :)
Pirati vec jesu iskorijenjeni, hehe. Ako neki i rade, rade za mizeriju, a nakon sto se zakoni i propisi i njihova provedba poostre (pogotovo zbog EU), pirati ce prakticki biti izjednaceni s dilerima drogom i niti time se vise nitko nece baviti.

D1viry 11.08.2010. 11:33

Citiraj:

Autor zormar (Post 1706411)
Pirati vec jesu iskorijenjeni, hehe. Ako neki i rade, rade za mizeriju, a nakon sto se zakoni i propisi i njihova provedba poostre (pogotovo zbog EU), pirati ce prakticki biti izjednaceni s dilerima drogom i niti time se vise nitko nece baviti.

Pirati nisu iskorjenjeni, niti će biti u bližoj budućnosti, a ovi na koje ti misliš su kriminalci pravi. Treba razlikovat ekipu koja dijeli i onu koja prodaje ukradeno, iako je oboje ilegalno. EU se može **bat sa svojim zakonima jer uvijek ima novih ljudi koji će nastavit gdje je netko stao. U EU su neki od najjačih hostera seedbox-eva i servera, pa nikom ništa :D :D

Z-man 11.08.2010. 15:17

Citiraj:

Autor zormar (Post 1706411)
Jok. Nema potrebe za ikakvim nadzorom. Dovoljno ti je da ti ISP u filtere stavi domene/IP-eve odredjenih torrent siteova i ti kao simple user se mozes hebat. :-) A s dolaskom novih zakona i nasim prilagodjavanjem EU, to ce se vrlo brzo uvesti i kod nas.

Ok, ali bi na taj način morali stalno dodavat nove stranice, jer uvijek ima takvih + na taj nečin nebi bilo kažnjivo jer nebi imali potpuni pregled šta tko radi :chears:

zormar 11.08.2010. 15:22

Citiraj:

Autor Z-man (Post 1706586)
Ok, ali bi na taj način morali stalno dodavat nove stranice, jer uvijek ima takvih

Dodati par adresa u black listu, pogotovo ako je nekakva javna/centralizirana, nije nikakav problem. Na kraju krajeva, stavi 100 torrent siteova u filtere i rjesio si 99% problema.

Citiraj:

+ na taj nečin nebi bilo kažnjivo jer nebi imali potpuni pregled šta tko radi :chears:
Nije ni bitno, najvaznije je da zaustave "torrentanje".

FLes 27.08.2010. 11:28

Citiraj:

Autor fratartucko (Post 1701424)
"Piratski softver", tj. njegovo korištenje je protuzakonito, i tu je kraj rasprave.

U kojem ti to savršeno uređenom svijetu živiš da se tolko klanjaš svakom slovu zakona.

fratartucko 27.08.2010. 13:19

Citiraj:

Autor FLes (Post 1716711)
U kojem ti to savršeno uređenom svijetu živiš da se tolko klanjaš svakom slovu zakona.

A ne treba se baš svakog slova zakona držati? Ajoj, a ja u zabludi cijelo vrijeme:D

msp-2 21.10.2010. 20:50

Citiraj:

Stvarno mislis da bi ljudi prelazili sa flat-a na 2gb ili 10 zbog nestanka piratstva. Come on get serius.
Btw zabrana postoji odavno :)

_saiko 22.10.2010. 15:13

Ma u EU su odavno zakoni kakvi jesu i sve je to strogo i što sve ne, pa i dalje sve funkcionira kao i do sad.
Uostalom, dok se god ameri igraju pirata sigurni smo :)

ante2 23.10.2010. 02:13

Citiraj:

Autor fratartucko (Post 1716786)
A ne treba se baš svakog slova zakona držati? Ajoj, a ja u zabludi cijelo vrijeme:D

I to si sad skuzija kad si se ozenija auuuu koji zaj..... :goood:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:42.