![]() |
Prvi piratski ISP
Citiraj:
Švedski Pirate Party je postao host za Pirate Bay, ali su i odlučili da će oni biti prvi ISP koji će korisnicima omogućiti potupunu anonimnost koliko će ovo biti dobro za pirate, a koliko će taj isp imati problema sa hakerima i antipiratima ćemo vidjeti |
Dobra ideja. Mislim da im cak niko nista nece moci jer su vise-manje obicni isp koji pruza anonimnost svojim korisnicima. Nadam se da ce zazivit no iskreno boli me briga kad sam ja na Balkanu, najsigurnijem mjestu na svijetu za sve pirate i ostale kriminalce.
|
Samo je pitanje koliko ćeš još dugo biti, neki već blokiraju, a bilo je i nekakvih predloga o donošenju zakona, samo nisam pratio pa neznam do kud su sa time došli, no doći će sigurno.
|
Mislim da bi zabrana skidanja piratskih sadržaja u biti bila kontraproduktivna. Siguran sam da bi drastično opao broj korisnika flat-a, a smanjila bi se i kupovina medija za pohranu podataka...
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Nisam bas siguran da bi nekakva blokada nasih isp-ova natjerala obicne ljude da kupuju original cd-e. Vise sam uvjeren da bi se vratila vremena pirata u HR koji prodaju igrice i muziku na crno koje su skinuli preko satelitskog interneta ili nekim slicnim putem.
|
Baš to, kad bi to napravili, nebi iz protesta kupio vise ni nejdan original, ovako ponekad i kupim, ali me debelo nervira kad mi netko nesto limitira :D
|
na 5:25 u filmicu,kad kaze da treba znat gradu racunala,lik ocito kopka po biosu i kloka :D.
|
Citiraj:
|
Nisam gledao toliko u daljinu. Ali vjerojatno bi i to drastično opalo jer malo je onih koji mogu dati 400 kn za igru koje će igrat mjesec-dva
|
Mene samo zanima imaju li ti "računalni inspektori" sve oriđiđi:roller:
Šatro nemaju nijednu pjesmu, igricu, film, a njihova djeca još manje... |
Da, baš, da li ima koja ustanova koja njih kontrolira, u smislu da sadržaj HDD-a ne prekopiravaju sebi za kućnu uporabu, već da to sve uredno uništavaju...
|
Citiraj:
Kupio bi konzolu za soma i pol i vozi, uvjek imaš IZBOR!:D |
Kad bi krenuli zatvarat ljude koji imaju hrpu nelegalnog software-a, filmova, glazbe i igara, na slobodi bi ostale samo bakice i dedeki i pokoji računalno-nepismeni ljudi. Najgore u cijeloj priči je to što će opet popušit mali korisnici, dok će firme i kojekakvi prodavači cd-a i dalje trljat ruke.
Da su cijene i kod nas u razmjeru s plaćama, ne bih nikad ni pomišljao o piratstvu. Šta je nekom ameru dat 35kn (preračunato u odnosu na plaću) za neku hit igru, ili 15kn za neki album U2. Kad imaš plaću od par milja eura, onda ti nije puno dat 20 za BF2 :D, ili 200 za oriđiđi sedmicu. Što se tiče piratskog ISP-a, nije toliko ni bitno za policiju da dobiju od ISP-a podatke što si radio, dost je da ti ulete doma i uzmu diskove i je** se onda. Ne treba im ni nalog, samo trebaju pomislit da je netko unutar kuće u neposrednoj smrtnoj opasnosti ili da postoji opasnost od požara :D |
"Piratski softver", tj. njegovo korištenje je protuzakonito, i tu je kraj rasprave.
Druga stvar je to kaj skoro svi mi imamo putra na glavi, pa volite smišljati maštovite isprike, ili mlatite po teorijama zavjere:D |
Da, kad institucije koje ne provode zakon, već uvode pravila kako im se sprdne mimo svih nas "običnih" , oduzmu i nama npr. tekuću vodu koja je po našem ustavu "neotuđivo pravo svakog pojedinca", mišljenje će ti se promijeniti.
To "neotuđivo pravo" i sve ostalo nam oduzmu čas posla kojekakve kreatue dizanjem ruku. Kao i dosad. Koji je tvoj mehanizam obrane? Šutit i trpit...? Deru nas kako hoće, hvataju na sitno, a krupni kriminal se još i nagradi. |
da microsoft hrvatska radi svoj posao puna načelnika i ostalih čelnika naših državnih i javnih ustanova bi (pod uvjetom da funkcionira pravna država) bi ostalo bez posla i popilo prekršajne i kaznene prijave zbog ilegalnog softvera
|
torrenti i sve pizdarije ce kad tad riknut, u krajnju ruku dovoljno je da drzava u kojoj zivis donese kakav-taakv zakon i ISP-u naredi zabranu pristupa torrent siteovima itd., i mozemo se svi hebati.
|
Previše gledate SF filmove :D. Naravno da će se kad tad dogoditi da će netko "nadzirat" sav naš internet promet i da će se vjerojatno sve morati kupovati ali to je way too far od nas. Iako će i tada postojati pirati jer to se ne može iskorijenit :)
|
Jbg. Da zivim u Svedskoj ne bih imao potrebe za piratlukom. Ovdje je placa
mala , cijene visoke. |
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Btw zabrana postoji odavno :) |
Ma u EU su odavno zakoni kakvi jesu i sve je to strogo i što sve ne, pa i dalje sve funkcionira kao i do sad.
Uostalom, dok se god ameri igraju pirata sigurni smo :) |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:42. |