![]() |
Siemens sx763 zamjena antene
Da li se moze na doticnom ruteru zamjenit ona njegova antenica, probao sam ju izvaditi ali ne ide.
Pa se sad bojim da je ne bi potrgao, ako budem jace vukao , zamjenio bih je jer sam nabavio vecu. :respekt: |
Napravi seriju dobrih slika unutrašnjosti i ležišta postojeće antene.
Možda se može (kao kod nekih drugih uređaja), ostavit postojeća a dodat nova i da obje rade. |
Kod ovog routera se sigurno nemogu imati dvije antene u isto vrijeme jer je na ploci (link gore desno) samo jedan konektor za nju i taj je I-PEX connector tako da bi ti za spajanje neke vanjske trebao pigtail nesto kao ovaj, ili razvalit sadasnju antenu i na kraj kabela zalemit novi konektor.
Za skidanje stare antene ces morat otvorit router jer ona ima dva klik drzaca iznutra pa bi se onda mozda mogao samo onaj RP-SMA od pigtaila samo zavidat na rupu bez ostecivanja. |
Re:
Za solidnu i jeftinu nadogradnju preprucio bi ti ovu yagi antenu (http://www.ab9il.net/wlan-projects/wifi6.html) u prilozenom linku imas tut za izgradnju.Sto se tice konektora ,morao bi "iscupat" staru antenu i zalemit na male BNC konektor http://www.ms-zagreb.hr/cms/images/katalog/69.jpg Ako bi htio antenu negdje postavit dalje od routera ,nemoj pretjerivat sa duzinom kabla ( nabavljiv i jeftin RG-58 ,mislim da je 4 kn metar).
|
@.Delboy
Nebih se u potpunosti složio s tobom. Ovdje se radi o B/G wireless - u koji u pravilu ima po dva "izlaza". Na ovim slikama nevidi se dobro, čini mi se da je jedna antena izvedena na pcb - u (slično kao kod ST780). Modifikaciju se može pojednostavnit (i pojeftinit) tako da kabel antene lemiš na pcb i time izbjegneš potragu za pig-tailom sa odgovarajućim konektorom, barem za ovu stranu prema pcb - u. |
@Nikky
imas pravo nisam uopce isao za tim da bi mogla biti antena na pcb-u. kad sam pogledao fcc-id dokumente pise da ima vanjsku i unutranju print antenu. Link za fcc-id od routera ovo o anteni pise na 5 str. Test Report dokumenta. Predpostavljam da je unutranja antena ono iznad rupe koja je desno od wlan modula pa bi onda trebalo ono sta ide na masu desno odrezat i spojiti pigtail na dio prema wlan modulu |
Hvala na odgovorima , probat cu nesto iskemijat.
|
@.Delboy
Da dobro si pretpostavio, evo prijedloga (obzirom koliko se vidi na slikama): http://img834.imageshack.us/img834/5932/a1a.th.jpg Uploaded with ImageShack.us Treba naći zgodno mjesto za prekinit pcb vod prema "anteni", živi" kraj koaksijalca lemiš na označeni ili drugi "kvadratić" a za masu tagođer treba naći zgodno mjesto lemljenja. Također treba dobro pogledat pcb sa obje strane jer kroz ove metalizirane rupice prebacuju vod s jedne na drugu stranu. Napomena onome tko bude radio modifikaciju, zalemljeni koaksijalac treba učvrstit npr. "vručom plastikom" iz pištolja kako nebi micanjem iščupao pcb vod. |
Poneni su ti yagi antene najbolji izbor!
Sretno sa kupnjom!:chears: |
Imao sam problema sa ovim ruterom jer mi je signal na katu iznad i ispod njega "very low" a nas je 3 spojeno.
Otvorio sam ruter izvadio antenu i na njen kabel zalemio ovu http://edimax.com/en/produce_detail...._id=1&pl2_id=8 Antena radi, ali nikakvog značajnog poboljšanja nema. Provjerili smo otpore i minimalni su. Postoji razlika u debljini i materijalu kabela. Novi je deblji i njegov plašt je od bakra dok je ovaj na ruteru puno tanji i od aluminija. Ne znam da li je problem u tome pošto za ove antene treba malo struje. |
Da ne otvaram novu temu, zanima me dali ima gdje za kupiti gotovu antenu za navedeni router, jer bi trebao malo pojačati signal....
|
Zar ti ne čitaš ili ne razumiješ šta piše ?
Nema gotovog rješenja jer tvornička antena nije skidljiva (bez rastavljanja). Gore pišu moguće DIY modifikacije. |
Spajanjem jace omni antene na postojeci ipx nisam dobio nikakvo poboljsanje, dali bi dobio da zalemim na kraj unutarnje antene?
|
Trebao si dobiti barem nešto jači signal,
sve ovisi kako si izveo spoj i kvaliteti omnice koju si stavio, svojevremeno su se pojavljivale antene upitne kvalitete. Eliminiranjem interne i spajanje dodatne vanjske antene također bi trebao dobiti jači / bolji signal. Inače za ovakve zahvate treba imati iskustva sa "krpanjem" elektronike i VF tehnike. |
spojeno je s original ipx to sma, al gledajuci antene po netu izgleda da sam napravio gresku kupujuci jefitnu antenu za koju je pisalo da ima 16dbi, a u stvarnosti izgleda da nema ni 3-5.
Uzet cu od tp-link od 12 pa cemo vidit. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:56. |