![]() |
Ima li planova za XP SP4?
Vidim dosta je updateova dosad izaslo nakon SP3 pa me zanima hoce ima li kakvih planova za pakiranje svega toga u jedan lijepi fini SP?
ako nema, postoji li kakva mogucnost skidanja svih dostupnih patcheva do danas? naime laptop na kojem imam XP (legalni naravno) zbog nekih eperimenata rusim svakih tjedan dva a onda moram po valjda 10 sati ostavljat ga da vuce updateove da se pofriska... ovak bi htio poskidat sve nekako djuture, izbacit par stvari i updateova koje ne koristim na laptopu (tipa net framework, media player i IE updateove) i sve to fino nlite-at da se ne maltretiram stalno... pa, vasi prijedlozi? |
ako se ne varam, postoji direktorij u koji se spremaju patchevi, to sam bio jednom napravio i stavio si na server, jedino sto je to dugotrajniji proces jer moras jedan po jedan pokretat update...
ako netko zna vise ili bolju opciju neka kaze... |
Ne moraš, dovoljno je napraviti batch file ovakvog sadržaja:
KBxxxxxx.exe /q /n /zTo vrijedi pod uvjetom da hotfix ima takav naziv, a ako nema, promijeniš sukladno imenu. Preporučam da ih složiš po tom broju. Kad to napraviš, sve hotfixeve zajedno s tim batch fileom staviš u isti folder, pokreneš batch file i instalacija kreće. |
pitanje je koji su sve patchevi izasli od sp3 verzije winsa. Ja bi ih rado sve poskidao i nlite-ao na win disk.
|
Jedino što mi pada na pamet je RyanVM pack, ali je i on prestao sa radom tako da je jedina alternativa -> Onepiece XP Post-SP3 AIO Update Pack v3.8.0-100611.
Samo je problem odstraniti nepoželjne stavke, mislim da treba ekstraktirati sve, ali onda ne znam kako uraditi integraciju na CD osim dodavanjem svakog hotfix-a ručno u nLite. Da li ti odgovara mogućnost pravljenja image sistemska particije i vraćanja svaki put nakon "eksperimenta". |
Citiraj:
|
Možeš li ukratko objasniti zbog čega ti ne odgovara pravljenje image sistemske particije? Napraviš je odmah nakon instalacije Windowsa ili nakon patchiranja ili kad ti već odgovara. Doista bi si uštedio jako puno vremena.
|
Mala pomoc za skidanje hotfix-eva je ovdje za nLite ili bilo koju drugu metodu
|
evo ovo dolje mi se cini zanimljivo, steta sto nije updateano od 3. mjeseca....
kad dodjem doma morat cu isprobati kako funkcionira... Lacy, radi se o nekim benchmarkima instalacije windowsa... |
Citiraj:
@edit zaboravi SP4 a ni podrska za XP nece jos dugo trajati |
Citiraj:
Odnosno vec prije koju godinu utemeljeno = XP Home ... at least April, 2011, XP Pro ... getting support through April, 2014. Poznavajuci neke prijasnje price tipa W2K ili dvije dodatne godine prosiren Win98... nije nemoguce da XP dobije i jos veci produzetak. To je barem dobra strana MS pristupa. Citiraj:
Na stranu prakticnost automatike i centraliziranih patcheva, ali ako imas stvarno toliku potrebu osvjezavanja OS-a, zbog kazes eksperimenta? Pa jel nije lakse idealni image povratiti koliko god puta ti treba i onda se bavi testiranjem do mile volje? 10 sati skidanja? Hm, jel vam kapetan jos nije na brodu dignuo Dial Up ili nesto propustam? :) Neki dan sam bas stavljao XP Pro i nekih 20-tak minuta sve skupa od nule je trebao. S tim da su mi tri masine bile spojene i jedna je jos P2P-irala staru Kviskoteku :) |
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
@edit naravno mislio sam na Pro |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:33. |