![]() |
Unlimited Detail (3D)
|
Interesantno. Ali me zanima na koju bi foru interakciju riješili. Koliko vidim ovdje se radi o čistoj statici.
Nisu me baš uvjerili u ovo. Više vjerujem Carmacku, ali bum se načekao do id Tech 6 engine-a. |
samo sto nigdje nije navedeno koja konfiguracija ce ovo vrtjet?.. i malo smijesno i nekako preokruglo sve izgleda...
|
Kolko bi graficka trebala meme imati da moze izracunati svaki kamencic. mislim da je to jos uvijek SF za danasnje kompove
|
Po meni je to ista (ne)kvaliteta grafike kao 1994. godine - Ecstatica I i II ako ih se netko sjeća još
http://www.abandonia.com/games/204/d...Ecstatica4.png Samo što je granulacija veća ;) To je radilo još na 486icama bez frke, doduše scene su bile statične, animirani su bili samo likovi. Uglavnom vrlo nezahtjevno processing power wise, a za dinamiku gdje ćeš bolji collision detection od detektiranja presjeka kugli? ;) Tak da i nije novo po meni, a i nije baš ni previše lijepo. |
Sumnjam da ce ova tehnologija naci podrsku u danasnjim proizvodjacima cipova. Posto su ulozene godine istrazivanja i ogromne kolicine novaca u razvoj video akceleratora baziranih na poligonima, nije vjerojatno da ce se ova tehnologija brzo probiti na trziste, cak i ako ima potencijala. A ako se to dogodi, inzenjeri bi morali poceti od nule, opet izmisljati nacine ubrzavanja, samo koristeci drukciju paradigmu.
|
mali OT:
iskopao jedan dobar stari link. Pa kog zanima tematika meni je jedan od boljih intervjua http://www.pcper.com/article.php?aid=532 |
Hmmm, evo neki update... zvuči ko zesci BS. |
Citiraj:
|
Evo jedan tekstić koji malo vraća zaluđene mozgove s neba bliže zemlji.
Citiraj:
|
Samo treba imat na umu da nije cijeli otok ispunjen do kraja, čak je većina svega prazan prostor. Moš mislit da su ispunili prostor atomima zraka :). Isto tako, ne vidim razloga zašto jedan bajt ne može sadržavati kompletnu informaciju o položaju, boji, osvjetljenju i drugome.
Baš me zanima do kuda će dogurati u razvoju. |
Citiraj:
8bita=bajt, ako je po jedan bit za svaku karakteristiku, ili ajmo reć da su po dva, možeš samo 4 stanja opisati unutar ta dva bajta (00 01 10 11). Što su ti četiri boje? Ništa. A da bi dobio mješavinu boja moraš više bajtova smiksat. Također je spomenuto da su sjene svugdje potpuno jednakog intenziteta, što će reći da nema softshadowa, a sa statičnim sjenama dobivaš ono što si imao prije deset pa i više godina. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:42. |