![]() |
Printer Lexmark x5075 ne printa
Ovako, radi se točno o modelu: x5075, znači ono printer, skener, kopirka, faks... Kupio ga prije 6 mjeseci, stavio boje unutra, i probao ga, radio je, a pošto nemam mjesta za kompom, vratio ga natrag u kutiju... Jučer ga probao složiti, prvo je počeo printati one probne slikice, koje su bilo loše (jer se kao boja osušila), ali probao sam 10-15 i sve je bolje... I sada ja instaliram drajvere (ono org. s cd i downloadao sam nove), i stavim nešto printati, pa neće.. jednom je krenulo, i printalo 5 sekundi, i stalo... Mozda je u boji problem, jer se vidi da proble slikice nisu baš nekakve... Ima li tko ideje? Hvala..
|
Dok imash ovu staru boju probaj cistiti sto vise glavu printera preko software-a i onda stavi nove boje, tada bi biti sve u redu.
|
Citiraj:
|
Pa u opcijama od printera imash "Head Cleaning" ili nesto slicno.
|
Nađeno... Samo probao već 10-15 puta, isto i dalje :S
EDIT: Ustvari, ovako je.. On printa probne savršeno, tako da mislim da nije problem u boji... A kada stavim printati preko kompa, piše da je u memoriji printera, i da je in queue, tj. ready.. Ali ništa se ne dešava... !? Hvala |
Imas li kakav dokument ili nesto slicno, vec na "cekanju"?
Odnosno imas li sto u "Print queue"? |
Citiraj:
|
uninstaliraj printer, pa restartaj komp i instaliraj ponovno sa original cd-a drivere pa probaj onda
|
Citiraj:
EDIT: ali nije se boja, ako 50% slike sprinta, i sve tekstove hoće printati u boji... znači stavim printati sliku.. krene, i stane na 25-30%.. i to je to.. i dalje piše printing, ali možeš čekati pola sata i ništa... i onda restartam komp, i izbaci drugu polovicu slike ili ništa... |
Problem je u samom sustavu printera..
on ima svoju memoriju i buffer, procesor, svoju volju, i tak to........ ugl. prouči kak tu memoriju isprazniti, proširiti, readresirati ili kajgod.. nađi na netu uputstva prvo traži user manual onda pak service manual.. a prije toga proguglaj dal ima kaj na forumima. Naravno probaj uzeti manju sliku i printati.. možda mu ova od 1GB prevelika? naravno karikiram ali znam da ljudi obično olafrlje na foriču najveću rezoluciju kaj imaju.. pa onda je jako nezgodno još pogotovo dok ti ima fotić 60Mpix karikiram.. ali probaj uzeti jpeg od pol megabajta.. i ako njega isto zariba.. nosi printer na servis.! Poz! |
Evo otvorio staru temu, printer neće printati ništa :)
|
Odnesi ga kod nekog i isprobaj na drugim kompu, čisto da eliminiraš svoj komp iz jednadžbe.
|
Probao sam i to.. I isto.. zanči printer nešto sere :)
|
Ma šta je najgore, više ni printer ne radi! hahahah :)
ide on u smeće :) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:42. |