![]() |
(riješeno) Ne prepoznaje kameru preko Firewirea
Spojim kabel sa kamerom i neće mi prepoznati kameru. Pomoć?
Hvala :chears: |
Firewire postoji u Device Manageru? Je li uključen u BIOS-u?
|
Jel firewire dosad radio? Integrirani firewire ili kartica? Neke kartice imaju mali kabel kojim dobivaju napajanje (znam, imao takvu) pa možda nije uključen? A znam da postoje i ploče koje su znale imat problema s svojim firewire priključkom. Mada u prosjeku u 99,99% slučajeva nema problema.
|
firewire postoji u device-u. bios-e moram čekirati. firewire sada koristim prvi put. integrirani je. moram vidjet u biosima. možda je u tome caka. javim! hvala
EDIT: znači u device-u je. u biosima je. znači to dvoje nije. šta bi još moglo biti? |
U kojem programu radiš capture?
|
U koji firewire port uključuješ kameru, onaj straga na matičnoj ili onaj sprijeda na kućištu (ako ima to)?
|
Jel ti cekas da ti kameru prepozna kroz device manager kad je ustekas na firewire? Koliko se sjecam to ne ide bas tako?
|
kad ustekas kameru na firewire i komp, da li je upalis? ustekano na straznji port (maticna)? ako je, i dalje ne radi, onda je firewire kontroler neispravan...
|
Pa nije valjda toliko tulav da nije uključio kameru. :D
Probaj chipset driver reinstalirat. Ili eventualno možda pokušavaš spojit kameru naprijed na kućištu a taj konektor nije spojen na matičnu. |
Nedavno sam spajao MINI-DV na firewire. Moras pokrenut nekakav capture program (Vegas,cyberlink itd itd) i onda pomocu programa upravljat kamerom. Naravno kameru spojis i upalis. :D
|
Capture program je nebitan u cijeloj priči, naravno da mora radit s njime no treba doć do toga. Komp bi morao prepoznat kameru istog trenutka čim se spoji putem vatrene žice.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
Bas to. KAd sam upalio capture program onda mi je sve pocelo sljakati. |
no, i? jesli li uspio ili je kontroler otiso u valhallu? javi rezultate ili kako si otklonio problem...
|
bome imali dečki pravo. skinuo cyberlink powerdirector 8 i proradilo. hvala svima!
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:33. |