![]() |
Nema drivera za zvučnu karticu
Pozdrav!
Kada želim slušati pjesmu u winampu pojavi mi se Error koja glasi: Bad DirectSound driver. Please install proper drivers or select another device in configuration. Error code: 88780078 Probala sam vidjeti u Device manageru da li je sve u redu, i pored nečega (sad se ne sjećam čega) mi je bio onaj žuti uskličnik, onda sam kliknula desnim klikom na to i odabrala: scan for hardware changes i tada mi je nestao taj žuti uskličnik, ali skupa s tim PC mi više ne prepoznaje nikakav hardware za zvuk (kada odem u CP , sound and audio devices piše mi: No audio device i ne mogu ništa podesiti, sve mi je "sivo"). E sad, pretpostavljam da trebam ponovno instalirati driver za zvučnu karticu, no nikako ga ne mogu naći, pa molim nekoga da mi pomogne. Ovo je izvještaj iz Everesta: Matična ploča: Procesor AMD Athlon XP, 1600 MHz (12 x 133) 1900+ Naziv matične ploče MSI KT3 Ultra (MS-6380E) (5 PCI, 1 AGP, 1 CNR, 3 DIMM, Audio) Chipset na matičnoj ploči VIA VT8367 Apollo KT333 Sistemska memorija 1024 MB (PC3200 DDR SDRAM) Tip BIOS-a AMI (05/24/02) Komunikacijski port Communications Port (COM1) Komunikacijski port Communications Port (COM2) Komunikacijski port ECP Printer Port (LPT1) Informacije o chipset sabirnici: Tip sabirnice VIA V-Link Širina sabirnice 8 bit Osnovna frekvencija 67 MHz (QDR) Efektivna frekvencija 267 MHz Propusnost 267 MB/s Fizičke informacije: Broj podnožja / utora za nadogradnju procesora 1 Broj utora za nadogradnju 5 PCI, 1 AGP, 1 CNR Broj memorijskih utora 3 DIMM Integrirani uređaji Audio Oblik / veličina ATX Dimenzije 230 mm x 300 mm Chipset na matičnoj ploči KT333 Dodatne funkcije Fuzzy Logic 3 :fala: |
Pogledaj na Realtekovoj stranici drivere za Realtek ALC650, skini i instaliraj. Trebalo bi proradit.
|
Čisto informativno da pitam. :) Koliko su stari Windowsi?
|
Teško je bilo naći drivere za tu ploču?
btw Paxton, VIA je na svojim čipsetima uglavnom koristila vlastita audio rješenja koja nemaju veze s Realtekom, a driveri za njih su se nalazili u VIA Hyperion paketu |
...ima drivera na msi-evoj stranici, barem bi trebalo biti.
|
Citiraj:
Citiraj:
Instalirala sam drivere s MSI-eve stranice ali ne pomaže! Opet ista stvar... :( |
Jesi isprobala instalirati VIA Hyperion?
|
Evo sad sam instalirala VIA Hyperion ali opet ništa... :( Joj stvarno više ne znam što da radim, totalno sam isfrustrirana...
Mogu li polako početi zaključivati da mi je otišla zvučna? |
Nemas nekog lokalnog "majstora" da to pogleda?
Donesi u Umag. :D |
Jesi pokušala preko Windows Update? Naime, oni znaju ponuditi neke nove drivere prilikom update procesa.
|
realtek ac'97 driver nadji .. ako ne bude to rjesenje javi .. naci cemo nesto :)
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:19. |