![]() |
Photoshop CS4 boje?
Kad otvorim neku sliku u PS i odmah je spremim na save as... natrag u jpg photoshop mi automatski promijeni boje, slika bude koloristicnija. Kako to ugasiti?
Vidim neznate o cemu se radi pa evo primjer Original --------- spremljena http://img14.imageshack.us/img14/4291/originaldz.th.jpg http://img265.imageshack.us/img265/7...emljeno.th.jpg |
Bumpinho!!!
|
Citiraj:
|
Do TN-a je, ja sam daltonist pa vidim razliku :D
|
Na kalibriranom Dell 3007WFP se ne vidi razlika. Go figure. :D
|
Reklamiraj. :D
Boje su ocigledno zasicenije na "spremljeno.jpg" |
Citiraj:
Citiraj:
|
Na CRT se vidi razlika. Spremljeno.jpg ima više boja
|
Malo me zainteresiralo to, pa isao provjerit jos jednom za svaki slucaj... Zanimljivo saznanje :D
Otvorim fotke u photoshopu: boje IDENTICNE. Zasicenje identicno. gledam ja sad malo te thumbnailove u folderu na extra large... i gle stvarno jedna zasicenija... otvorim ih u windows photo vieweru defaultnom, jedna fotka zasicenija od druge. :D :hitthewal: Zasto, bo. Idem se malo zaj...vat s tim :D update: ** I u svim browserima boje identicne, iako zapravo samo Firefox kuzi color profileove... |
Citiraj:
|
Ja u mozilli vidim razliku
|
ima razlike, ta spremljena ima više kontrasta na sebi. baci taj kalibriran Dell :) hihi
|
Neočitava ti dobro profile.... potvrdio Berri na Mac pro Cinema displayu... kalibriranim :)
|
Citiraj:
EDIT: Vidi se u Window Viewer razlika :D E da kad spremaš sliku sa ICC: Adobe profilom, onda se stvori ta razlika ;) |
Citiraj:
Citiraj:
|
hhahahahahah....koja sam ja eXclusiva, hoce Dellove mi razbijat od glavu :P hehe
al zbilja daj jednu od pozadi, mozda je lomljenje svjetla to u pitanju.. |
Na plazmi mi je razlika očita. Prva izgleda prirodnije.
|
jpg koliko znam koristi srgb format, ukoliko je original u adobergb-u vjerojatno dolazi do problema usljed automatske konverzije.
|
Citiraj:
J/k, sredio, sad se vidi svugdje razlika. Al' mi nikad nece bit jasne te boje do kraja :hitthewal: Al' i dalje da budemo sigurni, treba slika bez majice. :D |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:19. |