PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Diskovi SSD/HDD (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=33)
-   -   CD-R mediji 1-4 godine kasnije (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=19073)

Black Dragon 27.03.2005. 17:26

CD-R mediji 1-4 godine kasnije

Uglavnom pošto smo u kvartu u WLAN server ugradili još diskovnog prostora trebalo je to i popunit. Inače ja slovim kao pedantna osoba koja uredno čuva i skladišti CDe. Dakle riječ je o CDima sa DiVX/XViD sadržajima koji realno nisu često u upotrebi i uredno su skladišteni (dakle skoro u idealnim uvjetima) medija ima svih vrsta i kapaciteta i starosti. Uglavnom nakon što sam prebacio 260 CDa na server mogu izjaviti slijedeće:

Verbatim 100% svi čitljivi
Arita 100% čitljivi
TDK 99% čitljiv, jedan medij "korodiran"
Traxdata 2 fizički oštećen (nemar) oko 100% medija čitljivo ali se čitač malo muči sa 25%
ePerformance 100% čitljivi 30% muči čitač
Princo 100% čitljivi ali oko 40% muči čitač
INTENSO NAJŠUGAVIJA I NAJNEKVALITETNIJA MEDIJA IKAD VIĐENA od 20 komada 5 spašeno u zadnji tren (ona "korozija" nanosa iz sredine je opako uzela maha), 12 komada nanos se ODLJEPIO KO SELOTEJP od plastikem 3 potuno nečitljiva ...

BrunoZG 27.03.2005. 17:29

SAD SAMO JOS VIDI DAL SE SVI CITACI MUCE sa tim medijima , ili samo neki

a bilo bi dobro i znati , sto je tesko kod tolke kolicine medija, kakvi su bili burnovi od pocetka

BrunoZG 27.03.2005. 17:31

meni su svi mediji do sad koji su bili sprzeni OK,

a ja uglavnom nakon burna provjerim sa nero cd speedom

jednako citljivi ko i prvog dana

(Ima ih starijih od 5 godina)

vecina su princo, ima traxdata crnih i verbatima.

Black Dragon 27.03.2005. 17:33

90% tih medija je snimio RICOH 7083A (nisam 100%) nešto SONY CRX220E1 (oko, ajmo reć 8%) i ostale sve i svašta.
Medije sam prebacivao sa Plextorom PX-116A i SONYem CRX220E1, ono što je mučilo Plexa ili on nije uspio isčitat, isčitao je SONY ...

Veki-os 27.03.2005. 18:25

Citiraj:

Originally posted by Black Dragon
90% tih medija je snimio RICOH 7083A (nisam 100%) nešto SONY CRX220E1 (oko, ajmo reć 8%) i ostale sve i svašta.
Medije sam prebacivao sa Plextorom PX-116A i SONYem CRX220E1, ono što je mučilo Plexa ili on nije uspio isčitat, isčitao je SONY ...

Jebi ga,Plextor je napravljen za fine stvari a ne za neka nećitljiva sranja od CD-ova:D

Black Dragon 27.03.2005. 18:29

A taj Plextor PX-116A ti je mislim Pionner 120 ... isto kao što je većina SONYa neki Lite-ON i isto kao što je većina ASUSa Pionner, i ... ma mislim 3 rade ostli samo brendaju :D

BrunoZG 27.03.2005. 18:37

NIsam siguran al mislim da cu CD pržilice plextor uglavnom ipak bile plekstor.

Zato je plekstor i bio kralj..

Plextor je u zadnji cas preso na DVD, tek kad je CD-ima odzvonilo skroz.

A kod DVD-a ocito nisu sami mogli , morali su uzet tudje, al ostavit svoju cijenu:)

Black Dragon 27.03.2005. 18:40

Citiraj:

Originally posted by BrunoZG
NIsam siguran al mislim da cu CD pržilice plextor uglavnom ipak bile plekstor.
Mala greška u komnikaciji :D ja sam mislio a svi znaju da PLEX RW bilo DVD ili CD je made by Plex, ali čitače okolo kupuju od OEM proizvođača (osim SCSI sprava)

Fleks 27.03.2005. 18:43

Meni su svi CDi čitljivi i nakon duže. Jedino nisu oni koje posudim nekom. Svi koje posudim redneck idiotima su redovito nako n upotrebe u žlj čitačima i surfanju po stolovima nečitljivi. POPIZDIM. NEDAM VIŠE NIKOM CDe. Pa kolko moraš bit glup da mi uništiš CD. Ja tak pazim i onda dođe mamina frendica joj daj mi posudi to... I onda ja velim da nemam praznih CDa i onda joj dam, ona se zakune da će pazit. Vrati CD i CD naravno ne radi, kaj da ju sad tučem. :fuming:

MentalHarikiri 27.03.2005. 22:24

Re: CD-R mediji 1-4 godine kasnije

Citiraj:

Originally posted by Black Dragon
....Inače ja slovim kao pedantna osoba koja uredno čuva i skladišti CDe. Dakle riječ je o CDima sa DiVX/XViD sadržajima koji realno nisu često u upotrebi i uredno su skladišteni (dakle skoro u idealnim uvjetima) medija ima svih vrsta i kapaciteta i starosti. .....
pa ko te uspjeo natjerati da sve to napokon staviš gore :D

a "idealne uvjete skladištenja" sam vidio...no comment :p

Black Dragon 27.03.2005. 22:27

Re: Re: CD-R mediji 1-4 godine kasnije

Citiraj:

Originally posted by MentalHarikiri
pa ko te uspjeo natjerati da sve to napokon staviš gore :D

a "idealne uvjete skladištenja" sam vidio...no comment :p

:D za ostale uredno složene medije u boxovima u regalu su fakat idealni uvjeti skladištenja :D :D :D

vercetti 28.03.2005. 00:08

Kod mene u kolekciji igara i filmova 99% cdova su traxdata i mogu reci da su svi 100% citljivi.
Neke filmove sam nedavno prebacivao na DVD medije (isto traxdata) pa cu sad vidjeti koliko ovi traju.
Imam jedan traxdatin 4x cd star 7 godina (NFS 3 :) )
i radi ko svicarski sat :D

Vedran 28.03.2005. 12:14

ja imam par zlatnih traxdati još tamo iz '98. i sve su uredno čitljive... što se nebi moglo reći za princo iz istog razdoblja, još prije 3 godine su postali nečitljivi, isprobano na više uređaja...

mann 28.03.2005. 19:35

Ja bas nemam neka predobra iskustva sa eProformance. Na dosta njih sam nakon nekih 3-4 godine naisao da su necitljivi tj. 99% diska ok i onda neki file nemoze procitati.

Sada od kako su DVD -i u modi nema nista osim Verbatima i koji put uleti Trax. Uopce me ne zanima, par lipa (doslovce) su skuplji od ostalih a gledam na netu daleko po svima najbolji.

vudu2 28.03.2005. 19:47

Ja najviše koristim traxdatu i još nisam naišao na nečitljivu, a cd-e držim ne baš pedantno, recimo da su svuda oko stola bez kutijice i 2 na podu izvan dometa ruke...

segregator 30.03.2005. 15:19

Ja imam jedan Yamaha medij iz 1992 sa Amiga programima, i taj je valjda jedini za kojeg vjerujem da je možda i istinita ona priča o 100g trajanja medija...uredno čitljiv, i jednostavno se vidi na njemu da je bolji od ovih novijih

Emissary 30.03.2005. 17:47

Citiraj:

Originally posted by VedranP
ja imam par zlatnih traxdati još tamo iz '98. i sve su uredno čitljive...
Imam i ja još jednog mislim...zakon su.

Princo je po meni zadnje smeće...staviš ga 2-3 puta u plejku 1 i oljušti se :clap:

Brain32 07.04.2005. 22:16

Imam(imao sam) 4 Princo CD nijedan stariji od 2god, 2 najstarija su potpuno necitljivi, a s druga 2 sam uspio izvuc sve skupa oko 300MB.
Traxdate sve rade bezgresno...
Pa ti kupi princo ;)

Kakvo je stanje s DVD-ima jel verbatim i tu car? Koje se jos isplati kupit?

Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:15.