PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Audio, Video, Foto (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=27)
-   -   Koji digitalni satelitski prijemnik kupiti? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=190468)

Leitmann 06.06.2010. 12:41

Koji digitalni satelitski prijemnik kupiti?

Dakle, imam doma neki analogni prijemnik, pa me zanima jel mogu sada samo kupiti i spojiti DVB-S prijemnik. I naravno koji, a da nije preskup

Našao sam neke rabljene po netu, pa me zanima nečije mišljenje, iskustva itd. Evo tih stvarčica

GRUNDIG DSR 5450 ili
Protek 9200 scr

Unaprijed hvala

newalss 06.06.2010. 14:59

Znam lika koji radi u MKE i na njegovu preporuku sam uzeo Protek 9600 IP prije 6-7 mjeseci. Mislim da košta kojih 700-800 kn.
Spojiš ga na router, skida legalno sam ključeve, programa ima brdo, radi kao švajcarski sat. Imaš i softver za snimanje na računalo preko mreže.
Nisam imao potrebe uopće čeprkati s otključavanjem jer mi je i ovo dosta programa.

WraGG 06.06.2010. 15:10

Kako to mislis da LEGALNO sam skida kljuceve uz pomoc routera? To je moguce jedino ako imas originalnu karticu, zar ne? Ali onda ti taj IP dio ne igra ulogu :D

Anyways, moja preporuka je da uzmes nesto od Dream Multimedie. Klonova Dreamboxa imas danas jako jeftino, a community podrska je vrlo dobra. Ako ti treba iskljucivo za SD kanale, uzmi DM500s (Nytrobox NB7000, Optibox 550s). Ako ti pak treba i HD, onda idi na DM800HD.

Ziiky 06.06.2010. 15:34

Koji bi dvb-s HD DreamBox klon preporucili ? Naglasak je na podrsku i cijenu !
I da li treba ici iskljucivo na DreamHD klonove ili ima uredjaja dostojnih spomena i u ostatku ekipe?

newalss 06.06.2010. 15:47

Citiraj:

Autor WraGG (Post 1661741)
Kako to mislis da LEGALNO sam skida kljuceve uz pomoc routera?

Sa Protekovog servera skida ključeve. Mora biti spojen na router ako se žele gledati ti paketi.

WraGG 06.06.2010. 16:23

Citiraj:

Autor Ziiky (Post 1661748)
Koji bi dvb-s HD DreamBox klon preporucili ? Naglasak je na podrsku i cijenu !
I da li treba ici iskljucivo na DreamHD klonove ili ima uredjaja dostojnih spomena i u ostatku ekipe?

Gore navedeni DM800HD.

Citiraj:

Autor newalss (Post 1661755)
Sa Protekovog servera skida ključeve. Mora biti spojen na router ako se žele gledati ti paketi.

Ok, svjestan si cinjenice da LEGALNO kodove mozes dobiti samo ako imas originalnu karticu nekog provajdera, pa preko nje vuces drito sa satelita? U tom slucaju ti ne treba povezivati receiver na net.
Ovo sto ti spominjes (ako postoji tako nesto kao "Protekov server"), zove se cardsharing i daleko je od legalnog.

Leitmann 06.06.2010. 16:30

Da, ovaj NytroBox NB-7000 mi se čini ok. i cijena je prihvatljiva

ne treba mi HD, pa mislim da bi ovaj bi odličan izbor

WraGG 06.06.2010. 16:37

Citiraj:

Autor Leitmann (Post 1661786)
Da, ovaj NytroBox NB-7000 mi se čini ok. i cijena je prihvatljiva

ne treba mi HD, pa mislim da bi ovaj bi odličan izbor

Ako se nisi susretao do sada sa Dreambox receiverima, prosvrljaj najprije malo po SAT forumima i pokupi znanje jer ce ti trebati da ga pustis u rad. Clan ovog naseg foruma Trouble ti je u ZG, a "carobnjak" je za Dreambox, pa bi ga mogao kontaktirati da ti to pusti u rad i objasni ;)

Leitmann 06.06.2010. 16:48

evo baš čitam malo SAT-PLUS forum. ima zanimljivih stvari

pretpostavljam da treba znanja. nije na odmet pitati nekoga, ako se stvarno kuži
možda se odvažim pa sam pokušam. ako nebu išlo, ondatražim pomoć stručnjaka

WraGG 06.06.2010. 16:51

Citiraj:

Autor Leitmann (Post 1661800)
evo baš čitam malo SAT-PLUS forum. ima zanimljivih stvari

pretpostavljam da treba znanja. nije na odmet pitati nekoga, ako se stvarno kuži
možda se odvažim pa sam pokušam. ako nebu išlo, ondatražim pomoć stručnjaka

Ma samo citaj i za 10 dana ces vecinu znati sam uraditi. SAT PLUS je jako dobar izvor informacija, tutoriala i potrebnog software-a.
Ako gdje zapne, slobodno se i meni obrati na PM.

Leitmann 06.06.2010. 16:54

hvala na informacijama. ovih ću dana pribaviti nytrobox, pa se čujemo

Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:56.