PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Razno (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Kako otkriti fizicku lokaciju wireless routera! (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=190363)

martin22 04.06.2010. 20:44

Kako otkriti fizicku lokaciju wireless routera!

Ima li program pomocu kojeg se moze otkriti fizicka lokacija wireless routera!
Trazio sam neke programe chanalyzer i tako neke al nisam uspio nista naci.

zwer 04.06.2010. 20:48

Mos otkrit providera, drzavu... mozda... Ti bi GPS lokaciju ili sta? :D

Ati freak 04.06.2010. 21:12

Citiraj:

Autor martin22 (Post 1660457)
Ima li program pomocu kojeg se moze otkriti fizicka lokacija wireless routera!
Trazio sam neke programe chanalyzer i tako neke al nisam uspio nista naci.

neznaš kud si router stavio ? :P

Mislim da nema tak nekaj... samo GPS tocke Hot spotova... al ne kod nas...

borny 04.06.2010. 21:23

Meni je takva stvar pala na pamet samo kad mi net nije radio zbog prebacivanja na Iskon, a nisam znao passworde routera u okolici. Pomoglo bi da sam znao čiji su, pa pitam za pass i imam net:D

huzo 04.06.2010. 22:27

cekaj sta ne bi mogao neki program izracunat udalljenost routera? ono echo lokacija i to? signalu treba npr 134ms da se vrati u komp pa moze izracunat gdje je....

Juggernaut 04.06.2010. 22:28

Ovako programćićima i sl. teško, al fizički ti trebaju 2 antene minimalno, odnosno 3 za triangulaciju, te određeno znanje za to izvest..., to su ekstremi već lagano, i moguće je ali preskupo za izvest kod kuće...,

Odnosno, ko šta huzo reče, možeš probat i pomoću echo-a odredit s jako usmjerenom antenom ( gridica, parabola... )

[GOW]Nec 05.06.2010. 01:42

Citiraj:

Autor Juggernaut (Post 1660558)
Ovako programćićima i sl. teško, al fizički ti trebaju 2 antene minimalno, odnosno 3 za triangulaciju, te određeno znanje za to izvest..., to su ekstremi već lagano, i moguće je ali preskupo za izvest kod kuće...,

Odnosno, ko šta huzo reče, možeš probat i pomoću echo-a odredit s jako usmjerenom antenom ( gridica, parabola... )

Prvo je netočno. Za triangulaciju ti trebaju 2 poznate i 1 nepoznata točka. Bile antene ili topničke bitnice, vrlo važno.

Ovo sa usmjerenom bi i radilo, osim ako imaš takvu sreću da puca iz tvoje kuće na dugi niz kuća u ulici dugoj 2 Km. Šta onda? Ideš od vrata do vrata pa pitaš "Pardon, je'l ovo vaš ssid?":lol2:

Probaj laptopom. Po jačini signala bi mogao naći, osim ako ti se ne da šetati. Preciznost skoro pa nikakva, ali barem ćeš se ograničiti na kuću-dvije-tri.

FitzTN 06.06.2010. 00:27

Citiraj:

Autor [GOW]Nec (Post 1660682)
Prvo je netočno. Za triangulaciju ti trebaju 2 poznate i 1 nepoznata točka. Bile antene ili topničke bitnice, vrlo važno.

Da, ali tako bi dobio 2 rješenja (slučaj mjerenja "duljina"), ali ako jedno može eliminirati, onda je to OK :D

knocker 06.06.2010. 11:54

joj, ovo mi tema za one koji previse gledaju CSI na televiziji :)

Garko 06.06.2010. 13:14

hehe jak je onaj njihov sistem sa onim prozirnim monitorom, sto god upises samo neka animacija i podaci :)

marmarko 23.06.2010. 12:49

neka dobro usmjerena antena i mozes lako saznati u kojem pravcu se nalazi, a za udaljenost potrazi neki program, inace sto je program precizniji to je i skuplji tj.nije free...pozz

Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:59.