![]() |
Wifi antena splitter
Jel zna netko gdje se može uzet nešto ovakvo?..znači splitter koji omogućuje da se spoje dvije antene na jedan standardni R-SMA konektor
|
vidio sam na njuškalu. a čemu to?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
PS: samo treba paziti da spliter, kabel i konektori budu kvalitetni da se ne izgubi više nego dobije.:chears: http://www.radiolabs.com/products/an...y-splitter.php |
Po svakom spoju će imati gubitak od cca 1dB plus gubitak po metru duljine kabla koji će opet ovisiti o kvaliteti.
|
Ti y splitteri su tako neisplatiti da je to strasno. Na svakom spoju ces izgubiti 1-2dB plus kabel. Svaki 3dB ti je zapravo u pola snage manje. Uz to skupi su. Kupi si jos jedan AP od parsto kuna i miran si...
|
Aha, znači ipak su preveliki gubitci što se tiče signala..ma pitao sam jer imam dvije omnice od 9 db pa reko da uposlim obadvije ako je moguće :)
|
nda, ali nećeš dobiti 18 dBi nego će biti i lošije nego sada. nekako sam mislio da je u tome stvar, zato sam i pitao.. a postoji neki problem ili bi samo htio iskoristiti obadvije eto tako, jer imaš? :D
|
ako je rijec o kompu onda je bolje ubaciti 2 wifi mrezne a ako je rijec o ap-u ili ruteru onda imas vec gotovim rjesenjima sa 2 antene(paziti da je svaka zasebno i RX i TX).
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:53. |