![]() |
misterija sa Nec-om 3520
Pozdrav
vise ne znam kome da se obratim jer nitko ne zna kako rjesiti ovaj problem. Imam dakle noviju Nec 3520 przlicu sa Liggy-jevim firmwareom i radi super. Samo jos se nekad, 2-3 puta na tjedan, mozda i vise, nesto dogodi i cita mi dvd-je brzinom 2-3x, a nerijetko i onda snima sa samo 4x. Prvo sto pomislih je da je u PIO modu, ali nije, sve je uDMA. Rekao mi jedan covjek ovo:"Na ovakvo pitanje sam odgovorio jedno 10-tak puta. Sigurno si instalirao Daemon tools ili neki slican program za virtualne driveove i on ti je sjebao ATAPI.SYS. To nema veze sa pio modom pa kad obrises taj kanal sve sljaka, u ovom slucaju ece. Atapi.sys morao bi ti biti u Widows\ServicePackFiles\i386 direktoriju ( taj ispravan) i zamjenis ga sa onim u Windosa\system32\drivers direktoriju. Moguce je da zamjena nece ici (file in use,ne sjecam se vise) samo tako pa probaj SAFE mode ,konzolu ili bootaj masinu sa win98/me cd-om." i tip mi posalje taj fajl i ja stavim, i radi neko vrijeme ali onda opet po starome. Uglavnom nekad je rjesenje da resetiram komp pa onda opet "skoci" na normal brzina citanja/snimanja , ali to nije to. Moralo bi to sljakati... Vec sam imao jenu przlicu, dodouse nec 3500, koji je isto tako radio i onda je otisao. Pa sad ako ima neko bilo kakav prijedlog, nek samo napisi... zahvaljujem |
jesi li instalirao deamon tools?
Mozda je deamon tools nekompatibilan sa oprogramom za przenje koji imas itd.. Ja stavim alcohol koji ima isto virtual drive , odlican je i u kombinaciji sa nerom nema problema.. Do duse ja nemam nec 3520, ako nije problem iskljucivo vezan uz kombinaviju software.a u+ odredjena przilica...onda mozda da predjes na tu kombinaciju.. www.google.com pa vidi kakve probleme i sa cim ima deamon tools. |
daemon imam, ali koristim ga.... uglavnom ne mogu skuziti kako bi jednom mogao zezati DT, a kad resetiram komp onda je opet sve ok.... mislim da imam jako losu maticnu, ECS L7VTA.
|
Matična je zadnja koja zezat može
|
probao sam staviti onaj Atapi.sys u system32/drivers folder ako je slucajno Daemon Tools nesto zeznzo, ali nije pomoglo... bas sam probao snimati dvd na 8x (ne znam da li ima veze) i nakon toga staviti neki dvd sa divx-ima i presnimati, opet je brzina bila 2-3x. Onda sam restartao komp i nakon toga opet ide u redu. Ali nakon snimanja bez restarta ne radi kak spada....
|
dakle radi se o NECU 3520 koji nakon sto snimi dvd pocne citati sa 2-3x, ako restartam racunalo opet ce snimati kako treba od 7-15x. Takoder ako pokerenem Nero CD/DVD Speed, samo da zavrti uredaj, mogu kopirati normalnom brzinom.... u cemu je rijec? nanovo sam sad instalirao windows xp (sp2) i promjenio maticnu plocu, pa i chipset, ali i dalje ne kuzim zasto je ovako....
molim pomoc... hvala |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:18. |