![]() |
3ware escalade 8006 i sata dvd-rw
na stranicama 3warea nista pametno nisam nasel.
trebam necime zamijeniti scsi przilice, a kako ploca nema sata konektora, a imam jedan 3ware adapter viska, zanima me dal bi to funkcioniralo? :google: nista pametno ne kaze ili nisam pametno trazio... ako nece radit, a nekak mislim da nece, jer u biosu kontrolera nema recimo ko na adaptecovim raid kontrolerima da se omoguci rad removable devicesa... koja je preporuka kupit ata przilicu ili kineski sata adapter za 5$? |
Citiraj:
|
Citiraj:
kineski adapter |
Citiraj:
Ali SCSI bolesnici (bivsi i sadasnji) znaju dobro da se na 50-pina, osim 201-ce, odavde pa do Okinawe, nista drugo nije ikad pojavilo. Jer svi derivati su bili samo 201 prepakiranci. A kako je taj drive "prijateljski" s bilo cime modernim u smislu medija... zali boze truda. Izvan SE svijeta, ostadose samo osrednji LVD-asi, koji su upotrebljiviji kao citaci nego sto vrede kao rekorderi. Prelazna faza i mahom, jako losi po pitanju prijateljstva s modernijim medijem. Sto ce reci da si stvarno ulovio zadnji vlak za povratak u civilizaciju :) Citiraj:
Ostaje ti ionako za sljedecu masinu i uvijek je od koristi. Cak se i na ponudi pojavljuju cesto, pa mozda i ne moras kupiti novu ako si u stisci. |
razmisljah i usb nabavci, ali opet moram kupit USB 2.0 kontroler koji takoder ne posjedujem, osim na laptopu :)
a u laptopu ima vec dvd pecnica koja upjesno odraduje zadatke :) ah ta divna cudna stvorenja zvana ext scsi kucista :) tko bi zaboravio toshibin 2x cdrom uguran u sun 411 kuciste, pa kasnije zamijenjen yamahom 102, a pokraj njega veselo zvizdukala dva cheetaha u 611 sunu, ufff, sav se najezim... eh, ne bi ja bio u dilemi kada bih po ormarima nasao SCSI converter od prerano preminule yamahe 2200S (fuj, tu su mi se zgadili s tom wannabe scsi tehnologijom), kupio bi lepo neku novu atapi, lepo zastekal i voila stvar rijesena :) ali posto tom komadicu hwa nigdje ni traga ni glasa, a opet je neko djelomicno rjesenje, bijah primoran potraziti neko od rjesenja modernoga doba :) |
Citiraj:
svakoj sporednoj ladici kod susjeda ili grupi. Strahote radi i da ju kupis, riskiras šok od nekih 50 kn plafon :) A svatko ce biti zahvalan - kod koga zavrsi sadasnja masina - sto si bio toliko plemenit i ostavio mu USB vezu s civilizacijom :) Citiraj:
sken slike mog modela iz 92. valjda jedan od prvih pouzdanijih 1x SCSI Toshibi. Caddie naravno i nevjerojatno tih. http://www.shrani.si/t/1H/TU/kpysXw0/4pce2.jpg Ali zato ovoga ni Iggy vidjeo nije :p OMI CDS3, proizveden 86-te i jedina dostupna veza je bio RS-232. Kontrola preko zicanog daljinskog uz ekran koji nije imao pozadinsko. Slika je iz 93-te i morao sam par mjeseci kemijati preko Mac-a via 232, pa onda preko njegovog SCSI nazad u stroj. Cudno kako se onda nitko nije zalio na torturu sporog ucitavanja : http://www.shrani.si/t/1F/wf/3QnG1Nbr/4pce.jpg Citiraj:
611 osim "skrgi" morskog psa i SUN maske gotovo da po nicemu nije drugacije od generckog izgleda SCSI kucista. Naravno, uz savrseno otvaranje kakvo samo SUN ima. |
4 privitaka
Citiraj:
Citiraj:
ako si zelio stavit neki brzi disk, vec sam bio namijenio jednog za rastavljanje i kemijanje ubacivanja LVD elektronike i konektora iz nekog zimenz kucista, ali eto neki muzicar ga spasio ponudivsi jako lijepu sumu za kuciste upareno sa 2gb barracudom za neki sampler, tako da eto nisam uspio u naumu :) ali dva tjedna kasnije me zvao poznanik da jel me zanimaju 2 kom 711, meni oci i vilica ispala :) reko di kad kako :) no s njima sam se kratko druzio, preveliko i prebucno bilo za drzat na stolu, a steta je da se nutra vrti jedan ili dva diska :) pa je iste udomio jedan poznanik koji se bavio montazom videa ubacio je nutra 15k turbine i uzivao :) dizajnom i funkcionalnoscu osim suna me nitko nije impresionirao, cak ni ibm koji je uvek moral nekaj komplicirat i sve se mora serafit, ne bi nis mogli napravti da ti ne treba 4 vrste alata za otvorit jedno kuciste, cak nemogu stavit ni sve iste serafe :( za rastavit ovo moje ibm 3510 treba tri razlicita srafencigera, a sun klik tehnickom sa svake strane i hop :beer: trazih i ja slike po arhivi, nadjoh za sada nekaj :) ********** |
Citiraj:
http://www.shrani.si/t/28/BG/X3LBq3O...f-p4100004.jpg http://www.shrani.si/t/14/bw/2PwVAqb...f-p4100007.jpg |
Citiraj:
aaaaaa, kuciste promijenilo vlasnika, a LS-120 na sigurnom u sefu :) Kemija sa izolilibandom (kako moj necak voli reci) je bila jedino rjesenje, posto je u kucistu bio DDS1 2x3,5 incni uredaj koji je naravno gecrkt nakon 1001 backupa, pa odlucio iskoristit kuciste za floppy i ukrasit radnu plohu :D |
Citiraj:
radi, a i gdje radi, radi musicavo ili djelomicno (cita al ne snima). |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:39. |