![]() |
DVD pogon ne radi
Daklem, jucer sam reformatirao komp (instalirao Windows 7 32bit, prije sam imao 64bit) i nakon instalacije Windowsa DVD pogon odjednom neradi, ubacim bilo koji dvd ili cd, svjetli lampica ali ne cujem da se on vrti. Probao sam u device manageru updejtat drivere opet isti problem.
Neznam sta da radim, komp je star 2 mjeseca tako da sumnjam da je DVD pogon otisao jer je jos jucer normalno radio te sam na njemu instalirao trenutne Windowse. P.S. mjenjao sam i first i second boot device opet isto. |
Jesi probao napravit unistall iz device managera, pa restart?
Je li sata optika (mozda je sata kabel olabavio/ispao)? |
Citiraj:
|
Pa ajde probaj instalirati te drivere od maticne,vjerovatno ce tada proraditi. 99% je problem u softveru(tj. Winsima)
|
Citiraj:
|
Gigabyte SATA2 driver si instalirao ili?
|
Citiraj:
|
Probaj bootat neki os ili slicno s dvd-a/cd-a, ako ne radi mozes probat prespojit dvd na neki drugi sata kanal na ploci. Dali ti cita orginalne dvd/cd-e?
|
Citiraj:
Isto tako da napomenem komp se ne zeli ugasiti ukoliko je neki CD/DVD u njemu, i cijelo vrijeme titra lampica dok je unutra neki CD, kao da nemoze ga zavrtit/ocitat. P.S. Ni original CD/DVDi ne rade. |
Nesto je na njemu vrisnulo, ako ga ploca (bios) normalno prepoznaje. Ako imas garanciju nevidim nikakav problem da se odnese na reklamaciju.
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:01. |