PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Softverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=42)
-   -   USB disk nakon safe remove hardware i dalje svijetli na Windows 7 x64 (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=189345)

Daten 25.05.2010. 13:13

USB disk nakon safe remove hardware i dalje svijetli na Windows 7 x64

Ovako imam problem, problem je taj da kada ja na win7 sigurno uklonim USB ili prijenosni disk s kompjutora on meni jos uvijek svijetli!!!
Doma imam jedan komp na kojem je XP i na njemu kada sigurno uklonim prijenosni disk, disk se za kojim 15-20 sec sam ugasi, a na win7 radi kao da ga nisam sigurno uklonio...

U device manageru mi kaze ovo:
Windows cannot use this hardware device because it has been prepared for "safe removal", but it has not been removed from the computer. (Code 47)

To fix this problem, unplug this device from your computer and then plug it in again.

georges 25.05.2010. 14:54

Hm, on ga znaci opise kao vec pripremljen za removanje... Nemam doma niti jedan sa lampicom za probati, ali mislim da ga normalno gasi. jesu ti instalirani svi driveri? Jel puna verzija sedmice? Jel mu možeš pristupiti u Windows exploreru?

Perki 25.05.2010. 19:10

Na sedmici je to normalno ponašanje. Nema razloga za brigu.

njuskalo 25.05.2010. 19:14

hehe, meni pak nije htio prebacit 2 audio file-a sa usb-a, ono ko da je stick krepo se ponaso, a kad sam ga na lap s xpom stavio normalno je sve islo :S

gnjepar 25.05.2010. 19:42

Na windows 7 kod safe removanja bilo čega prekine svaki komunikaciju sa uređajem što se tiče slanja i primanja podataka ali ostavlja USB port pod naponom pa ti tako i lampice ostaju svjetliti. Takvo ponašanje je normalno i nema razloga za brigu. Safe remove se odnosi na sigurnost podatake gdje se cilja na to da se ne izvuče uređaj iz kompa za vrijeme samog prijenosa što bi moglo rezultirati neželjenim posljedicama :fiju:

Inače, nema bojzni jer ti sticku, hdd-u ili bilo čemu drugome ne može ništa biti (mali napon i mala struja :D) ako koristiš safe remove.

Uostalom, kolega ti (ukratko) je sve rekao :D (dolje)

Citiraj:

Autor Perki (Post 1651716)
Na sedmici je to normalno ponašanje. Nema razloga za brigu.

Alfis 25.05.2010. 19:49

Ako se ne varam, od XPa nadalje nije zapravo ni potrebno "safely removeat" driveove, neće se nikakvo zlo dogoditi bez toga.

No, postupak zna biti nešto kompliciraniji kod formatiranja eksternih medija u NTFS, na XPu, zato jer Windowsi spremaju cache na njega, stoga se mogu izgubiti podatci ako se removea on the fly.

Na Visti, vjeorjatno i na Sedmici, postoji opcija koja kontrolira to, tako da se mogu i NTFS mediji sigurno on the fly unpluggat.

Joke 26.05.2010. 01:57

Citiraj:

Autor gnjepar (Post 1651735)
Inače, nema bojzni jer ti sticku, hdd-u ili bilo čemu drugome ne može ništa biti (mali napon i mala struja :D) ako koristiš safe remove.

Mali napon to stoji, ali hard je ipak mehanicki tako i danije bas dobro da "naglo" ostane bez napajanja.. :)

gnjepar 26.05.2010. 12:10

Citiraj:

Autor Joke (Post 1652096)
Mali napon to stoji, ali hard je ipak mehanicki tako i danije bas dobro da "naglo" ostane bez napajanja.. :)

HDD ima mehnizam koji automatski zaustavlja glavu za čitanje i postavlja ju u krajnji položaj za zaštitu (to je onaj "tik" koji se čuje kod gašenja). Tako da ako ti disk ne padne na pod tijekom vađenja iz USB-a ništa mu ne može biti :D

Daten 26.05.2010. 20:36

Hvala svima na odgovorima...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:57.