![]() |
ac silencer nv6 vs. zalman vf700
dajte lijepo vi koji ste si zmontirali kojega od ova 2 postajte koliko ste spustili temp gpu-a i općenito dojam... trenutno mi je nv6 u prednosti jer znam da je tih i izbacuje toplinu van (iako mi to zapravo nakon super-duper case moda i nije bitno, nemam jos sliku... ) :clap:
|
Imaš recenziju zamlmana na links.hr i uglavnom bučan je navodno.
|
Ja imam silencera NV5.
Zadovoljan. Tišina je zakon, a i ne hladi loše, najviše što sam vidio nakon 2 sata loopanja marka sa 8xAA i 16 AF bilo je 62 C. |
Citiraj:
|
Nijedan ni drugi, već Zalman ZM80d-HP:smoke:
|
Zalman ZM80d-HP mi se ne sviđa (estetski), a i koliko se sjecam ne pase na pci-e 6600gt zbog rupa...
|
Re: ac silencer nv6 vs. zalman vf700
Citiraj:
|
Citiraj:
I da dodam kako sam ponosni vlasnik AC ATI 2 i jako sam s tim zadovoljan. Nema tu netrpeljivosti prema AC-u. Zbog mog dobrog iskustva NV je i kupljem čime sam čovjeka zajebal za novce. |
Ovo mi ni jasno ja iman gainward 6800 i skinia sa orig ventove i ispod san stavija vent od 80mm na 1000 rpm u zatvorenom kucistu i iman 50C u IDLE-U a sa orig. ventovima na pola snage 47C. U testu je 59C i jos je LE verzija.:confused:
Posla bi sliku ali neznam kako:D |
na dnu pisanja odgovora imaš dio "Attachaj fajl", klik na browse i stavi svoju sličicu. ;)
|
meni nv5 na 6800gt skinija 18 stupnjeva:o
|
I jel glasan, jel lopo sidne na grafulju? Moga si rac nesto o nv5 koji komentar.
|
Malo je glasan na 12v,ali zato super hladi te ga je stvarno lako postaviti!!:beer:
|
Da Zalmanov hladnjak iz ankete je "SUPER" čak zauzima ne samo susjedni slot do grafičke nego i skoro susjedni susjednog slota. U taj drugi se da upiknuti neka kartica koja je onda prva susjeda sa ventom od tog hladnjaka koji onda tak dobro hladi ko peć na drva za vruće ljetne dane.....
|
Znaš neku alternativu?
|
zmodatd Zalman ZM80-D HP
|
Citiraj:
|
Jasno sa bi se moglo. Samo bi valjalo uložiti oko 5 kn u taj mod. Ali ne moda se grafička, to je glupo. Nećeš valjda gubiti garanciju. Moda se cooler.
Jedino me strah to predložiti Nagusu. Takva papazijanija radi ali mu možda ne bi bila estetski prihvatljiva. A on ipak ima tepih u svojoj kanti. |
You got my undivided attention :D
RAK, stavi ZM80D na 6800GT i da radi kako spada, ne zanima me estetika, samo da je PASIVNO. Dajem grafu, cooler, potrebni materijal i odgovarajuću količinu :beer: :) |
I daješ komp na prenočište. Ne zbog toga jer dugo traje, moram biti iskren, Oću ga malo klati da se zabavim. S ovim svojim kršem ne mogu raditi ništa što bi bilo zabavno u hardverskom pogledu.
No hoću vidjeti karticu kod mene na stolu prije kupovine Zalmana. Nema šanse da baciš lovu prije nego što sve provjerim. Ono što sam ja provjeravao je ATI 9100 koja nema rupe i to bi radilo. Uostalom nazovi me. Poslije bacimo slike da svi budu upoznati. |
PRODANO!:)
Javim ti se u ponedjeljak, do tada mi treba komp. |
kad sam vec zapoceo ovaj thread, istina dosta davno, bio bi red da vas obavijestim da sam se sam odlucio za zalmana vf700-cu, prvenstveno zato sto mi stane pokraj plavog zalmana na asus a8n-sli :beer:
zadovoljan sam, na 5v temp pci-e 6600gt@580/1200 ne prelazi 62 C. cinilo mi se da je 1200 cist ok za 2ns memu, ali vidim da ekipa fura i 1350... bacam se na to :clap: |
evo ja san bas danas kupija Zalmana VF700-cu i skinija mi je cca 3-4 stupnja za razliku od stoc coolera al je zato melem za usi bar je 3 puta tisi. (zalman radi na 5V a stoc je radija na 50%) Koristim expert tool i drajver je ovi najnoviji.
http://img68.imageshack.us/img68/888...tled3ta.th.jpg Valjda se dobro vidi:D |
@smarty
pa daj zavrti neku igru ili 3dmark sa max. detaljima i AA i FSAA...barem 20 min... temp prati sa riva tunerom il nekim drugim programom... jer ovak u idle-u ne vidimo snagu coolera :beer: |
jel se može taj zalman montirat na grafičku iz siga? zapeo mi za oko onaj zalmanov pasivac al ne stane zbog freezera. bad luck:grrr: :grrr:
|
Evo samo da nadodam na temu, silencera treba često čistiti, jer ima uska rebra i to se tolko naguta prašine da ga zaštopa skoro 80%...
Zato je meni u zadnje vrijeme temp u full loadu oko 74 stupnja... A onda počinje usporavanje jezgre, pada sa 435 mhz na 299 (300)...Sranje, moram ga očistit :D |
Citiraj:
|
a razlike izmedju ZM80D-HP i VF700Cu?
Mislim koji je isplatniji za kupiti i kako hladi ovaj zm? |
Citiraj:
|
Citiraj:
pretpostavljam da ne radi bez njega. Jel prodaje neko? |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:35. |