![]() |
(riješeno) Gigabyte X58A-UD3R + i7 930 - memorija ne radi na 1600 MHz
nemogu namjestiti da mi memorija radi na 1600Mhz
radi se o 3x2gb DDR3 1600Mhz Mushkin 998659 serija Nemogu bootati racunalo uopce osim ako nije u BIOS-u odabrano -Load optimized defaults- Cim bilo sto promjenim u BIOS-u dignu se windowsi i samo se ugasi nakon par sekundi... probao sam downclockati procesor i uspio sam ga upaliti... i sad radi na 2,4 Ghz a memorija na 1066Mhz Pomoc, da li netko ima core i7 930? Kakve imate postavke? I kakve su temperature za ovaj procesor? |
Možda je memorija neispravna.
Možda se ne voli s pločom. Šalji mail Mushkinu neka ti pošalju postavke. Temperature su kao i kod svakog drugog Bloomfielda - visoke :D |
hmm nisam znao za temperature da su tak visoke....kod mene je:
idle: 40°C load: 63°C Jel to OK? |
Još kad bi rekao na kojim postavkama i što ga hladi :D
Za taj je proc OK sve ispod 90°C |
Na stock postavkama sve, al imam problema s memorijom eto...mema radi na 1066Mhz
A cooler je stock Intelov |
probaj ukljucit x.m.p. profile, on bi ti automatski trebal porihtat latencije i brzinu memorije na postavke koje bi trebale radit s tom memorijom
jedino rucno stavi dram voltage na 1,66 kod mene na x58-extreme s geli memom radi :) |
budem sad pokusao pa cu postat sta je bilo
________________________________________ za divno cudo radi e hvala kolega na savjetu....sad je sve ok.....ali budem odvrtio koji test stabilnosti pa cu potvrditi uglavnom mema je na 1600Mhz, latencije 9-9-9-24 ___________________________________________ Sve stabilno! radi ko urica....sve je na stock sada može status RIJEŠENO admin i close the topic! |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:29. |