![]() |
Instalacija Windowsa zablokira par minuta pred kraj
Komp je normalno radio u idleu i kancelarijskom radu (word, MSN, surfanje, muzika), ali je prilikom igranja (na njemu se igrao samo Warcraft 3) je pravio probleme. Nakon 6-7 minuta igranja komp samo zaledi. Ni prije ni poslije nego bas 6-7 minuta nakon što počne partija. To se dešaalo izvjesno vrijeme, pa je vlasnik uzeo da reinstalira Windows misleći da je problem softverske prirode.
Pripreme za instalaciju prođu kako treba (formatianje i kopiranje fajlova na disk), instalacija ide super sve do pred kraj. Kada dođe "Finishing Instalation" ili "Saving settings" ili šta već piše zakuje. Nekada piše da je do kraja instalacije ostalo 9 minuta, nekada 6. Tu zakuje i to je to, nema dalje. BIOSTAR U8668-D Intel Pentium 3.06 GHz (533/256) Buffalo 2x1GB DDR400 ATi 9550 Disk sam probao na svom kompu i testirao ga sa HDTuneom, bad sektora nema. Napajanje sam stavio drugo, isto se dešava i sa Chieftecom od 450W. Promjenio sam i IDE kablove (i za disk i za čitače). Probao sam više CD/DVDova, više čitača, ali opet isto. RAM sam testirao sa MemTESTom i sve prođe kako treba samo što jaaaako dugo traje (brzina čitanja bude manja od 1GB/s). Probao sam i druge grafičke kartice, zlu netrebalo, ali opet isto. Ploča nemam kod sebe, zapravo imam jednu P4S533-E ASUSovu, ali ona izgleda ne radi nikako. Ima neko neku ideju? |
Iako si testirao memoriju meni i dalje to smrdi na problem s ramom. Probaj instalaciju sa svakim keksom zasebno i provjeri još jednom memoriju ali sa gold memory. To je malo žešći alat od memtest-a. Jedino što mi još pada na pamet je pregrijavanje cpu-a ili neke druge komponente.
|
Imao sam sličan problem sa jednom P4 Asusovom pločom, radila je ali kad je došla do spremanja postavki - gotovo, zablesira se i nema dalje.
Imao sam dva računala identičnih konfiguracija i miješanjem hardvera sam ustanovio kako je ploča otegnula papke. MemTest nije nalazio probleme ali je ubitačno dugo trajao test (iako, bili su SDRAM-ovi tamo, no i s obzirom na njih je bilo jako sporo). Doduše, na toj matičnoj ploči elektroliti su bili napuhnuti oko CPU-a, koje sam zamijenio (doduše, nisu bili low ESR kondenzatori) no nije bilo pomoći. S obzirom na moje iskustvo i identične simptome, upirem prstom u matičnu. Jedino da joj probaš CMOS počistiti i reflashati BIOS, možda i upali... EDIT: P.S. Slax se nije htio pokrenuti, smrznuo bi se negdje tijekom bootanja. |
Isti slučaj sa kondenzatorima oko procesor je i na ovoj ploči, napuhali su se. CMOS ne pomaže, fleshanje BIOS-a sumnjam da će pomoći tako da ga neću raditi (ne vidim po kojem osnovu bi mogao pomoći). Inače ovu konfiguraciju sam ja sastavio iz 2 kompa prije nekih godinu dana i tada je sve bilo u redu.
I ja sam sumnjao na ploču, samo je problem što ne mogu nigdje naći neku 478 ploču za koju sigurno znam da radi, pa da ovo sve natrpam na nju i da vidim šta će se onda desiti. Pri ruci sada imam dvije ASUS ploče P4S533-E i P4800-X. Na ovoj sa Intelovim chipsetom su se razletila dva tranzistora (tako da sam 100% siguran da ne radi) i ne mogu nigdje da nađem zamjenske pa da ih promjenim, a ova SiSulja ne daje nikakve znakove života (sve nabacim na nju, upalim, ventovi se okrecu, ali ploča ne daje nikakav beep). |
Flashanje BIOS-a je long shot, jedino ako se nešto u samom kodu BIOS-a promijenilo s obzirom na to kako nema dual boot, pa nema zaštite od korumpiranog :D BIOS-a.
Kako su i na tvojoj elektroliti napuhani kao što su bili i na mojoj, 99% je matična otegnula papke, jer sam imao u dlaku isti problem. S time da sam imao drugu, ispravnu, s.478 ploču i na njoj je sve radilo. |
Jesi probao instalaciju 7-ice,s njom bi barem trebao dobiti nekakav konkretni error. Ako stvarno ploča zeza čudno mi je da ti sama instalacija tako daleko dođe,meni je uglavnom na samom početku pucala ili se nije uopće startala.
|
Citiraj:
:chears: Citiraj:
|
sličnu stvar sam imao ,problem je bio sa ram-om (memeorija)
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:14. |