PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Softverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=42)
-   -   Gigabyte P55 UD3 Bios (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=188810)

Face_Off 11.05.2010. 23:46

Gigabyte P55 UD3 Bios

nisam zna dal da ovo stavin u hardversku temu ili softversku al evo ipak ovdje posto se vjerovatno radi o nekoj postavci BIOS-a ili tako nesto...

naime origigi na ovoj ploci mi je dosa F3 BIOS, al posto ova navedena i jos neke Gygabytove ploce u kombinaciji sa Radeonkom HD5850 daju sitni bug povecanja kursora za 4-5x - rjesenje je navodno pronadjeno u flashanju BIOSA... evo i to sam rijesio sad cemo vidit sta je s kursorom al imam drugi problemcic..

na starom F3 biosu pri opterecenju bilo kakvom, nije se cuo hladnjak na procu, radio je konstantno na oko 800-tinjak okretaja (Schyte Kama Angle rev B), a sad s novim F8 BIOS-om pri FPU testu u Everestu brzina venta skoci preko tisucu i bas se cuje i smeta mi :D

ima li kakav nacin da ga zadrzimo na 800-tinjak, jer se ne pregrijava bas tako da mi nije ni potrebno brze.. a nemam potenciometar nikakav... da nije kakva opcija u biosu kriva za ovo, jer na starom nije tako radio vent?

unaprid hvala!

Joke 12.05.2010. 01:46

U BIOS-u pod "PC Health Status" -> CPU Smart FAN Control?

Face_Off 12.05.2010. 11:24

Citiraj:

Autor Joke (Post 1642674)
U BIOS-u pod "PC Health Status" -> CPU Smart FAN Control?

ako to iskljucim sta nece radit pod maks brzinom vent?

ma ovaj novi bios je cini mi se sredio problem s misem, za sad je pokazivac normalne velicine...

al evo ni brzina proca nije kako triba - kad palim komp prikaze mi brzinu 4x2.80Ghz a mnozitelj je 20x133 2,67 GHz koliko je default i koliko prikaze u Win.... dok u Everestu prikazuje 3,1-3,2 (sto je isto normalno jer je turbo mod tad vjerovatno on)...
nikako da covik bude pametan! jos cu na kraju vratit na f3 bios i trpit onu povecanu strelicu misa!

Joke 12.05.2010. 13:49

Citiraj:

Autor Face_Off (Post 1642811)
ako to iskljucim sta nece radit pod maks brzinom vent?

Manual str. (56/57).
Citiraj:

CPU Smart FAN Control
Enables or disables the CPU fan speed control function. Enabled allows the CPU fan to run at different speed according to the CPU temperature. You can adjust the fan speed with EasyTune based on system requirements. If disabled, the CPU fan runs at full speed. (Default: Enabled)

CPU Smart FAN Control
Specifies how to control CPU fan speed. This item is configurable only if CPU Smart FAN Control is set to Enabled.
Auto Lets the BIOS automatically detect the type of CPU fan installed and sets the optimal CPU fan control mode. (Default)
Voltage Sets Voltage mode for a 3-pin CPU fan.
PWM Sets PWM mode for a 4-pin CPU fan.
Note: The Voltage mode can be set for a 3-pin CPU fan or a 4-pin CPU fan. However, for a 4-pin CPU fan that is not designed following Intel PWM fan specifications, selecting PWM mode may not effectively reduce the fan speed.
Citiraj:

Autor Face_Off (Post 1642811)
al evo ni brzina proca nije kako triba - kad palim komp prikaze mi brzinu 4x2.80Ghz a mnozitelj je 20x133 2,67 GHz koliko je default i koliko prikaze u Win.... dok u Everestu prikazuje 3,1-3,2 (sto je isto normalno jer je turbo mod tad vjerovatno on)...
nikako da covik bude pametan! jos cu na kraju vratit na f3 bios i trpit onu povecanu strelicu misa!

Puno puta spomenuto o tome po forumu..
U bios-u MB Intelligent Tweaker(M.I.T.) -> Advanced Frequency Settings -> Advanced CPU Core Features -> disejblas C1E i EIST funkciju..
Sve u manualu str. (37, 38 i 39).
PS.Citaj manual!

Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:40.