![]() |
(riješeno) Gigabyte P35-DS3P se resetira nakon promjena postavki u BIOS-u
Evo ovako, imam jedan "lijep" problem.
Na navedenu ploču koju sam dobio od frenda jer si je on skurio LAN port na tome i presao na i5 i novi socket, sam stavio konfu sa profila ( e6550, 3gb ddr2 800mhz kingmax, hd3870 i fortron 650W). Ploca se uredno podigne, udjem u bios, tamo sve prepoznato ( HDDovi, przilice itd ), ali kada saveam sve i izadjem, ocita onaj POST sta ima i samo se restartira, i tako unedogled, ulazio ja u bios ili ne. Ima li netko kakve ideje sto bi moglo biti, jer sve sam spojio na njega potrebne strujne izvore ( nije prvi, a ni 50i da se mijenja ploca :D ). Nesto mi je kolega onako natuknuo da se nesto sa BIOSom bio igrao, kao da je nadogradio na F12, e sad je li to moguce da je problem? |
Stavi neki drugi BIOS. Imam osjećaj da sa trenutnim nešto ne štima. Obrati pažnju na reviziju ploče (imaš ga napisanog na samoj ploči u doljnjem lijevom kutu ispod pci slotova)!
|
Rev 1.1 je, imas kaki savjet koji bios od ovih skinuti i probati?
http://www.gigabyte.com.tw/Support/M...ver=#anchor_os |
Najradije uzimam predzadnji, a ti koji hoćeš.
|
Ok, sam jos moram skontat kako ga stavit, na laptopu nemam floppy da napravim boot disk ( a kad smo kod tog nemam ni floppy na kompu), a ne mogu dici windowse da iz njih to napravim. Morat cu iskemijat nesto sa USBom ili boot cdom...
|
Vidi ima li u BIOS-u opcija dizanja sistema sa usb-a. Ako imaš, baciš BIOS i flash program na stick (isti fileovi kao oni koji idu na disketu) i staviš ga za 1. boot device.
Druga solucija, za koju prizajem da možda ne bi funkcionirala, je da digneš neki live Win tipa Bart PE ili Win PE i putem sticka instaliraš @BIOS, a uz pomoć njega ubaciš BIOS. |
skinio sam sad onaj xpress2 bootabilni cd pa cu probaci dici backup bios s njega i onda iz windowsa kako treba instalirati bios f11, ako to ne pali probat cu onu soluciju sa usbom
|
Citiraj:
|
Uspio pokrenuti bios sa usb, instalirao ga, ali se ploca i dalje reboota nakon POST screena....
Stavio bios F4, sad dodje do windows logo, pa se opet resetira, probat cu instalirati windowse ponovno, barem pokrenuti instalaciju pa cemo vidjeti |
Je li ploča kod tog "frenda" radila kako treba, bez resetiranja? Ako jest, traži problem negdje dalje, u memoriji recimo... Isto tako, nadam se da ne pokušavaš podići stare Windowse instalirane na onoj drugoj ploči.
|
Evo sad se instaliraju novi windowsi, ploca iz bog zna kojeg razloga nece raditi sa biosom novijim od F4 ..., a sto se tice memorije, odvrtio sad memtest, sve uredno
|
Uglavnom, hvala svima na pomoći, bilo je do verzije biosa, ne ide dalje od F4, ali sada radi stabilno, i OC i sama ploca, tako da može lock
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:11. |