![]() |
Powerstixx ULTRA 5.1 - Design by F.A.PORSCHE
http://www.dot2shop.com/productpics/AAR555.jpg
Nice, nice...:D 1300 kn... |
A jesu te zajebali, hotlinked : evil : : goood :
Evo slike: http://www.dot2shop.com/productpics/AAR555.jpg |
Citiraj:
|
www.powerstixx.com
Proizvođač: www.speed-link.com Ima sam ih priliku raspakirati i isprobati "na ruku", nažalost ne i čuti. - teški sateliti izvrsne izrade - potpuno od aluminija - odlična specifikacija snage - osim 5.1 ulaza imaju i dodatni stereo ulaz, svi ulazi su skriveni sa donje strane suba - sub nažalost nije od aluminija, ali je izuzetno težak (više od 10 kg po mojoj procjeni), tip tube (kao za aute), sa driverom koji puca prema gore, što bi trebalo davati čist i odličan bas, ne toliko napuhan - sve kontrole idu isključivo preko daljinca - estetski odlično, no onda sve ovisi o tom daljincu (koji je BTW odličan) - nažalost, žice su fiksirane za satelite - sateliti (osim centralnog) imaju mogućnost nagiba za montažu na zid ili stajanje na stolu Mislim da je cijena odlična za takvo nešto. Čak mi je i sumnjivo da je tako jeftino, jer ako se bolje pogledaju cijene vani, tamo dođu oko 300 eura! Prošle godine su u T3-u navedeni kao predmeti želja, luksuz za bogate... U MaxModusu će vam vjerojatno dopustiti i da ih poslušate! |
Da, izgledaju strašno. Koje su dimenzije, onako cca, visina ponajprije satelita i FS, kao i basa?
|
Subwoofer (65W, 40-150 Hz) ima driver promjera 20 cm, u valjkastom kućištu promjera 25 cm i visine nešto više od pola metra (prilično visoko).
Sateliti (5x15W, 150 Hz - 20 kHz) su visoki oko 35 cm. |
Uf, pa to je odlično. Dođavola, sad ih moram doći pogledati:D
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Osobno smatram da zvuk ne može biti tako katastrofalan, pogotovo ako se u obzir uzme cijena i potpis - za takve stvari rijetko kada nešto prepuštaju slučaju. Malo sam razočaran što sub nije aluminijski kao i sateliti - logičnije je konstruktorski da sub bude aluminijski jer su upravo u njemu najveće vibracije, dok je za sateilte to donekle svejedno. Ima kod suba još dvije stvari koje se suprotstavljaju - s jedne strane je OK što je vrlo težak (bar dva-tri puta teži od 25 litarskog suba od MegaWorksa), a s druge strane njegova ima mali gaz na pod u odnosu na njegovu visinu, pa se čini malo nestabilan (ako zamislimo vibracije pod najvećim akustičkim opterećenjem). |
pozdrav jango!
ma evo sad frend prodao 5.1 sony-a za 100€, gore bubneš tannoye neke i zaboraviš ovaj kompletni thread. |
Citiraj:
Lijepo je sve to, ali nikad ne može biti lijepo kao Powerstixx, to novac ne može kupiti na drugom sustavu... ;) |
eh da... kompromisi.
tonewinner je nešto naj naj naj, stvarno se rasturam od dobrog zvuka. kenvud - bljak (makar sam mislio da dobro zvuči, al kad čovjek ne zna za bolje). vjerovatno ću dat zvučnike i tonca na modifikaciju, pa možda u neko dogledno vrijeme bubnut dac na denona. let the high-end begin! :) |
Eh baš mi je drago da si ušao u ozbiljne hi-fi vode - ljudi ne znaju što je zadovoljstvo slušanja dok to ne probaju...
Jesi se učlanio u Audiofil-net Klub? Ako želiš, jako je zanimljivo pa navrati slobodno. Ja sam upravo u fazi pravljenja jednog deal-a sa adminom Audiofil.net-a, da kupim njegove Dahlquist zvučnike za 2k kuna, slušao sam ih prošli put u Klubu i oborili su me s nogu. Zato ljudi, poštedite se štednje tisuća kn na sub/sat PC sustave kad za taj novac možete napraviti dobar deal i ući u svijet istinskog zvuka! :cool: |
nisam se učlanio jer trenutno stvarno nemam cajta. to je subotom jelda?
2k kažeš... daj ljink neki. si slušo možda diamonde 9.1 ili 9.2? |
Nažalost, Dahlquistov model na kojeg mislim se ne proizvodi više, ovi od admina su stari preko 7 godina. Vrlo čudna konstrukcija, gotovo kockasti standmounteri, no reprodukcija je vrlo transparentna i dinamična. Punjeni sačmom.
Slušao sam Diamond 9.2 i nisu loši, no po meni predstavljaju rješenje tek za male prostorije (o 9.1 po tom pitanju ne želim ni razmišljati). Slušao sam i 9.3 koji imaju veći zvuk i dublji bas, no puno su tromiji i lošiji od 9.2 |
ma čuj u mene je 18m2, tako da ono... prostor? visoki? bas-dinamika?
9.3 je vjerovatno tromiji jer ima jednu br cijev i veći volumen i veću jedinicu. 9.2 se i meni čini optimalno... treba to doma ispeljat i probat. |
Ja imam također ravno 18 kvadrata u sobi. 9.2 bili bi odlični sa jakom aplifikacijom za sve osim u bas području. Razmotrio bih kupnju dodatnog subwoofera (na pamet mi pada Mordaunt Short MS309 Avant).
9.3 možda i imaju dobrog potencijala ako se furaju na pravom pojačalu. Ja sam nažalost bio prisiljen furati ih na HK recievru pa to možda i nije to... |
ma izvuče winner bas bez problema, a jel imaju prostora kaj? ak tog nema niš onda. nije da nemam preće stvari za kupit, ali bi baš se zaletio do nekog shopa i posudio neš novo... znaš kak je :)
|
Smatram da Wharfedalovi zaslužuju jednu pošteniju audiciju od one koju sam ja imao (u jako lošoj prostoriji).
Tamo gdje sam ih slušao poslušao sam i Focal Chorus 707, koji bi trebali imati veliki soundstage i mastan veliki bas, no ništa od toga, pa zaključujem kako je prostorija odvratna. Wharfedalovi su prava financijska prilika - dizajnirani od strane konstruktora legendarnih Quadova 11L i 12L, i izvedeni vrhunskom preciznošću i odličnim materijalima, sa ispoliranim driverima i odličnom integracijom, sa stvarima koji više priliče visokoj klasi (zakrivljeni MDF) nego budget... i na kraju 9.2 košta 1700 kn, a 9.3 2200 kn - mislim da se ne može dobti bolje čak ni za veću cijenu! |
ma to i kažem... za 1700kn takvi zvučnici! no way... gledo sam malo recenziju u hajfaj mediji (nije da nešto vjeurjem tome, ali kao smjernica je oke) prostor, bas, visoki... sve ima.
chorusi 707 su floorstanderi jelda? |
Citiraj:
To je old-school konstrukcija, najbolje što možeš dobiti. Zbog današnjih dizajnerskih trendova veliki standmounteri poput njega se ne preferiraju, no činjenica je da se tako dobiva najoptimalniji zvuk. Nisu glomazni kao floorstanderi i ne toliko tromi, a opet su puno veći od malih i imajuu zbog toga odličnu bas-ekstenziju i veliki zvuk. U biti, to je najbolje od oba svijeta. Veliki standmounteri su dakle Focal Chorus 707, B&W 602 i Wharfedale Diamond 9.3 Oni zadržavaju agilnost i dinamiku malih zvučnika, lakši su za furanje pojačalom, a ujedno imaju dubinu, širinu i velik zvuk kao floorstanderi, s tim da izbjegavaju njihovu tromost. Dahlquisti koje ću možda kupiti bi bili nešto slično... Od svih takvih koje sam čuo, najimpresivniji su B&W 602 S3, koji se ponašaju kao dvometraški zvučnici upareni sa subwooferom! To je naprosto nevjerojatno. Problem je što su skupi za svoju klasu (preko 4k kn) i zahtjevaju kvalitetnu i jaku amplifikaciju. |
da, znam na koje misliš... zabrijah malo.
ma generalno mi je jmlab malo poskup, možda nešto rabljeno... a navedeni b&w da ne spominjem. |
Citiraj:
B&W tu caruje, i zbog toga se i izdiže svojom cijenom. To je nešto toliko naprednije da ne treba tražiti finese - razlika u odnosu na druge uratke je očita na prvi ton. Focal JM Lab, najljući konkurent B&W-u, bolje zadovoljava određenu skupinu audiofila u pogledu profinjenosti, muzikalnosti i "romantike", dok B&W-u zamjeraju upravo nedostatak istoga. No zato B&W nudi daleko "veći" i autoritativniji zvuk, brutalno iskren i impresivan na svim frekvencijskim segmentima, savršeni all-rounderi kojima se teško nalaze mane. Razlog tomu mogu zahvaliti state-of-the art driverima od kevlara i visokotoncima iz Nautilus serije, ali sve bi to bilo mnogo profinjenije da su se potrudili nešto do kraja napraviti "ispod" haube - naime, unatoč vrhunskim driverima koji pokazuju svoju nadmoć, skretnice i kablovinje iznutra, kao i konstrukcijski materijali mogli bi biti puno bolji - vidi se na čemu su štedjeli. |
a da... i tako u krug. mass produkcija - šta drugo.
|
ja bi bw 603 ili jos bolje 604, pa da moj komp projeva kak treba:)
|
neće njemu ni b&w pomoć... nhf :)
|
Citiraj:
Vjeruj mi, 602 je dovoljno impresivan... |
namjeravam kupit ove zvucnike. pa ako moze netko napisati dojmove i usporedbe ako netko uopce ima ove zvucnike.
zanimam me najvise kvaliteta zvuka pa onda tek neka snaga, a opet bi bilo dobro da kad se malo jace pojaca da se ipak i cuje :-) ajd kakvi su dojmovi. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:31. |