![]() |
Corsair GS600 PSU ... recesijski
Kao što smo svi svjesni Corsair se oduvijek trudio biti dostupan omjerom cijene i kvalitete ... kako bi se reklo, gotovo za svačiji džep :)
Nova Corsairova AC/DC uzdanica je Corsair Gaming Series GS600 High Performance PSU ATX Power Supply CMPSU-600G* *Gornji link na Corsairovu stranicu je trenutno down .... interes očito postoji :D http://www.imagesforme.com/thumb/thumb_e02fd583.jpg http://www.imagesforme.com/thumb/thumb_bf858d20.jpg The Corsair Gaming Series GS600 power supply is the ultimate price-performance solution for building or upgrading a Gaming PC. A 48A single +12V rail provides reliable, continuous power for multi-core gaming PCs with multiple graphics cards. 80Plus certified efficiency and a 140mm fan (with blue LED illumination) guarantee cool, quiet operation with minimal wasted energy.
Kao što se može pretpostaviti, proizvod je namijenjen gejmerima koji zahtijevaju fata ko u priči, plavim LED-icama obasjani vent, uz određene uštede (npr. nisu svi kondići japanskog podrijetla). Također nije na odmet istaknuti da je u pitanju običan 80 Plus White standard uz garanciju srezanu na 3 godine. Navjerojatnije se radi o tajvanskom OEM-u CWT-u ... odnosno njihovom PSH 600 modelu - 80Plus.org link. Cijena bi trebala pratiti navedene rezove u proizvodnji GS600 (zasad je oko 90-ak $, ali se očekuje naknadna korekcija). Navali narode :D |
Svjetleće napajanje nikad nebu sletilo u moje kućište :)
|
ovo je fakat dobra cijena za to napajanje,vrijedi svake lipe ipak je to cors,možda čak i spuste cifru još malo:D
|
Sajt im je konačno gore ... nezgodno je to, imati tako popularne proizvode :D
Za svaki slučaj, evo još infa: http://www.imagesforme.com/upload/3e...49373539333130 |
Baš su mogli staviti još jedan 6/8pin PCI-E konektor. Dobar dio gaming grafi zahtjeva 2 komada, a obzirom da Cors u nazivu ima 'gaming' onda je bezveze stavljati samo 1.
|
Pa taj Cros i ima 2 puta 6+2 za grafe, pogledaj malo bolje...
|
Da, recesijska gaming konfa neće imati 2x5870, nego prije recimo 2x5770
|
Recesijska konfa ne treba 600W napajanje :D
|
Citiraj:
|
Šteta što nije modularno :)
Baš me zanima kakvo je po pitanju tišine, 140mm vent ne bi trebao biti nešto posebno čujan, od kojeg proizvođača stavljaju vent unutra? |
Pa zar ima Corsair glasna napajanja?
|
Citiraj:
Znači nešto slično onim 140mm ventovima iz TX 750/850 modela, sto bi znacilo ovako nesto. Posto su vrlo slicni po dizajnu, jer oboje koriste CWT-ov PSH dizajn, koji se proteze od VX550 pa sve do TX850 ... vrlo je vjerojatno da su slicni i po buci sa navedenim TX750/TX850. |
Citiraj:
Fino napajanje, no kako je "recesijsko" ( :D ) pomalo i logično što nije modularno. |
Citiraj:
|
I time povečati troškove proizvodnje na recesijskom napajanju ? :D :p
|
Citiraj:
Fortron350 mila majka, tih, hladan. Diš bolje za 100 kn, kablove i to pregrmim lako, 6pinske i sleevane kablove.:beer: Ontopik, mene samo zanima ako dodje do nas kakva bude cijena bila toga "lowcost" napajanja :D |
100 bucksa cijena u US, znači kod nas mu cijena neće biti ispod 650kn, čak bih se usudio reći i preko 700kn, ipak ima svjetlucav vent :D
|
kaj nije onda bolje Kamariki uzet,VX550 il se ispruzit 100kn i uzet ne-recesijskog,ktome i ne svijetleceg Corsaira? :)
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Meni je tišina najvažnija,lako pregrmim par desetaka W manje na 12V, samo da ni ne znam da je unutra,naravno,to podrazumijeva i stabilnost. Ali tišina prije svega,zato sam vjeran CM-u godinama. Inače mi se jako sviđa ovo napajanje po speckama iz naslova teme. Nisam pobornik kiča i led ventova,dapače,sve Xilence plave led ventove iz casea sam zamijenio sa S-Flexovima na 800+ rpm, tako i kod napajanja preferiram vulgaris,ali vrlo snažno i pouzdano Cors mainstream napajanje mi se čini.
|
Samo da vas prenesem obavijest koju sam dobio iz Corsaira ... cijena novog GS600 ce biti znatno manja od TX650 ... najvjerojatnije negdje oko VX550 ili mozda cak i nesto manje.
Sto bi reklo nekakvih 550-600 kn :) |
maržeee,maržeeee....maaaaa-aaaržeeeeeeeeeeeeeee
ako i iz Corsaira imaju plan da ce doc dost manje od TX650,naši bu vratili tik do njega :D Al ajmo sagledat realno,600kn,za to se dobije Seasonic 620 u diskontu. Nisam neki expert od napajanja i struje(Ruđer zaslužan) ali mislim da je kotira bolje od ovoga,bar čim cujem napomene od kolege dh....nisu svi kondici.... srezana gara ... OEM CWT.... Potom se u toj cjenovnoj klasi nalazi i VX550 te Antec Earthwatts. Uostalom,treba Cors doc na test,da dh il Wolw naprave obdukciju pa bumo pametniji :) |
Citiraj:
Za ekipu kojoj je CX400/VX450 glasan, niti Sisa 520 neće biti tiha. Posebice ne ako je opterete. Njima onda od ''jeftinijih'' modela ostaju samo na odabir još poneki modeli be quiet! i Scythe Kamariki napajanja. |
Hm, ne znam o kojem HX850 govoriš, ali moj je skoro nečujan.
Također, gledam baš na corsair stranici te chartove, HX520 kojeg sam iscjedio praktički, je uvijek bio nečujan. Pa sad ne znam kak oni mjere te decibele :p |
Nečujan je my ass :D
Vent se čuje i to prilično. Posebice ako ga se nagazi. |
Citiraj:
|
U principu to je load od kakvih 330-350W
I zbilja mi je glupo što nema nekog laganog prijelaza već iz sasvim tihog rada na niskim okretajima pređe na vrlo visoke okretaje uz dosta buke. IMHO među napajanjima koja su tiha u gotovo svim režimima rada u zadnjih par mjeseci iznenadili su me jedino Scythe Kamariki 4 450/650 i be quiet! Dark Power. |
Citiraj:
Ali ponavljam, 520W je bio mrtav tih. 520W sam furao (ponavljam ko papiga) na: Q6600@3,6 nakon nejga i7@4.0 9800GX2 pa nakon nje 5870 pumpa za vodu 7ventova 3 hdda, 2 ssda Više se ni nesjećam, bemu miša.... Poanta je, ovo moje je zbilja bilo "mrtvo", režem glavu. |
Citiraj:
Daj čitaj malo ;) |
A yeb... te, šta ja znam šta ti je "Sisa" 520W, kad smo već kod toga :p ;) ne :D
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:34. |