![]() |
Virtual Memory
pojet će me-igram i izbaci me van i kaže provjeri si virtualnu memoriju-i tam kod sata isto izbaci system low on Virtual Memory.
znam di se štela- ali kolike joj trebaju bit normalne vrijednosti. i treba napomenuti da se to događa samo kad igram jednu MMORPG igricu prek neta. |
generalna preporuka je 2-3 puta sistemska memorija, ali danas u vrijeme kad imamo po gigu rama, mislim da je i pol gige virtualne dosta.
osobno imam 500mb fixno podešene virtualne. |
ja imam 512rama i 780-1500 virtualne?????
|
prije ulaska u igru pogledaj malo kolko je slobodno meme i izbaci nepotrebne servise i stavi si fixnu virtualnu, znači min recimo 1500 i max 1500.
|
U slucaju da ne prepustas Windowsu da to sam odradjuje, onda se stima po principu:
fiz. memorija x2 = min vrijednost virt. memorije = max vrijednost virt. memorije 512 MB memorije u PC-u znaci da virt. memoriju postavljas na 1024 i min i max. |
a ako ti je dosadno, napravis performance counter za pagefile koji ce ti lijepo ispisivati iskoristenost virtualne memorije.
nakon startanja countera, tvoje je samo da pokrenes svoje uobicajene aplikacije/igre, kasnije pogledas log file i po tome mozes vidjeti koliko virt. memorije stvarno trebas |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:14. |