![]() |
(riješeno) DVD RW uređaju dugo treba da krene snimati medije
Prvo da napišem u čemu je problem...
Pred nekih ajmo reći 6. mjeseci počeli su se javljati problemi, tj problem! Stavim određenu količinu datoteka (mp3, filmovi, igrice etc.), stavim brzinu na x8 i stisnem burn. Krene pržiti dvd u ovom slučaju i postotak prženja ostane na 0 dobrih 30min, iako piše da bi prženje trebalo biti gotovo za cca 10min npr. Nakon nekih 15min, status prženja se počne pomicati i na kraju dodje do 100%. Jedan DVD sam bio spržio frendu sa nekim mp3cama i dvd-ovima od bendova i pol toga mu nije bilo na DVD-u. Dok je npr meni doma očitalo sve kako treba, tj kad sam pokrenuo jel. I onda neko vrijeme nisam pržio jednostavno. I sad pred 10tak dana sam odlučio to rješiti jer imam još garanciju na pržilicu 1 godinu. I jave mi da je ta pržilica bila neispravna i danas mi poslali novu. Instalirao novu, ponovio isti postupak i opet ista stvar. Nakon nekih 15 min status lagano krene prema naprijed i preostale minute prženja se smanjuju postepeno, jel. I DVD radi bez greške koji sam spržio (muziku za auto). Mene u biti samo zanima zašto pržilici treba vremena toliko da se "pokrene". Jer dok se taj problem nije pojavio sve je bilo normalno kako i treba biti tokom prženja. Znači pun DVD polako krene i postoci se lagano dižu prema 100tki. Inače pržilica koja je bila neispravna je Samsung SH223F, a novu koju su mi poslali je Samsung 223B. I da... Znači probao sam sve moguće: Manje/više podataka Viša/manja brzina Različiti mediji Ako je itko imao sličan problem, molio bi da se javi i kaže kako ga je rješio (ako ga je rješio). Hvala, pozdrav! :chears: |
Probaj ImgBurn, zamjeni SATA kabel, frend je imao problema s kablom koji je dosao s plocom.
|
Citiraj:
Hvala ti puno! :chears: |
jesi probao ubosti u drugi sata konektor na maticnoj?
i ako si u mogucnosti probaj posuditi od nekog przilicu drugog proizvodjaca tipa lg ili pioneer pa vidi da li ti se to isto dogadja na istom kabelu i konektoru na maticnoj |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:59. |