![]() |
grom ubio matičnu?
Pozdrav
Pred koji mjesec mi grom skurio ruter i matičnu p35-ds4. Matična isprve nije uopće palila, ali ne dao vrag mira, probam opet jučer nakon dužeg clear cmosa, i odjednom se pale svi ventovi, hdd i dvd, ali i dalje nema signala na ekranu. Svih 6 Phase Ledova je upaljeno, ali niti po manualu ne kužim što to uopće znači? Nešto sam pročitao da može bit da je skuren jedan ili više mosfeta oko proca, a ovdje čitam da je treba ispeć sa krumpirićima, čarapama i folijom. Meni to sve zvuči dobro :) Samo ima li neko slično iskustvo i jel se uspjelo sredit? |
|
...mkay, krivo sam postavio pitanje, taj post sam pročitao. Mislim je li neko imao slično iskustvo sa tom ili takvom pločom i da li je ikakav servis uspio?
|
iskreno, imaš li išta izgubiti?
|
Citiraj:
Vidim da imaš Šrotegen napajanje; lako moguće da je to skureno pošto je to ipak nekvalitetno sa nikakvom prednaponskom zaštitom. Ako već nisi pokušaj s drugim napajanjem kresnuti komp. |
kod mene je bio isti problem sa p4s8x-x. sve radi ali nema slike. ispostavilo se da je grom odnio maticnu i poveo proc sa sobom.
|
Ja sam ima slicno iskustvo sa prvom DFI nf590 SLI, nakon cega sam je izvadija iz "kasete", ocistija i propuha (srica - nije bilo izgorenih cipova niti ikakve naznake da je rijec o udaru groma). Odnija na servis, nakon 15-tak dana stigla nova :). U svakom slucaju probaj, nemas sto izgubiti - samo ni u kojem slucaju ne spominji gromove, strujne udare i slicno :D (moras imati uvjerljivu pricu ali pod uvjetom da nema vidljivih znakova ostecenja po kojima se moze "skuziti" sto je zapravo bilo..)
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:31. |