![]() |
(riješeno) ThinkPad SL510 upozorenje o bateriji??
Pozdrav svima.. Navedeni laptop sam kupio prije 2 tjedna..
Ispocetka je radio bez greske na napajanju pa samo na bateriji bez problema,drugi ili treci dan nakon sto sam ga upalio samo na baterji odmah pri boot-u mi se pojavio prozor s upozorenjem kako trenutna baterija koja se koristi nije original licencirana baterija od lenova i da bi bilo dobro da ju zamjenim jer nije po njihovim standardima ne stedi energiju itd.. Dalje pise da je to samo upozorenje i da ce se comp normalno podici kako je i bilo.., imam instaliran PowerMenager s njihovih sluzbenih stranica inace pokazuje samo preostalo vrijeme baterije uz to je tada i bila ikonica s upozorenjaem u kojem je pisalo ono isto sto mi je pisalo i pri paljenju laptopa.. Ugasio sam comp, izvadio bateriju pricekao minutu dvije pa je vratio nazad.. ,nije vise javljao upozorenje.. poslije toga mi se to dogodilo jos jednom ili dvaput napravio sam isto.. Od onda tjedan dana nista sve do danas.. Opet isto upozorenje pri paljenju i nakon sto se digao kod PoweMenagera znak o upozorenju. Danas cak nisam ni izvadio batriju van nego sam samo ugasio laptop i upalio ka nakon par minuta .. naravno nema upozorenja radi sve normalno.. OS je: Windows 7 32 ultimate Hardwer: HTML:
System Info HTML:
24. travanj 2010. 19:55:51 Molim savjete.. Hvala.. |
|
Nazalost napravio sam update biosa..
Maknuo sam ono gore iako mi nije jasno zasto smeta.. xD |
Pogledaj tu ovi 5. post.
Ne znam kako nisi rijesio sa 1.31 verzijom bios-a? Jesi skinuo za 32 bitni OS, vidio sam na sajtu tamo da imaju dvije verzije? PS. Stavi sliku u thumb, skrsio si layout. |
Skinuo sam ispravnu verziju bios-a sa sluzbenih stranica , pokusao sam i ponovo napraviti update ali javlja da nema potrebe jer je to ta verzija biosa.. Sto se tice ovog 5 posta to se ne usudim napraviti prije bih ga odnio na servis..
Kod update BIOS-a postoje dvije opcije.. flash sam napravio ali update model number nisam nisam siguran jel ima to kakve veze??.. |
Rjeseno.. , odnio na servis u Zel-Cos dal mi novu bateriju, stavili novi bios 1.34..
Baterija puno bolje lezi na svom mjestu prosla je bila labava.., vidit cemo kako ce se ponasati.. Hvala.. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:38. |