![]() |
Firefox plugins; savjeti za kvalitetno surfanje
Nakon čitanja Bug-a, zanima me vaše mišljenje o dodacima za dotični browser.
osim standardnog adblocka, kod mene su se smjestili; "SmoothWheel" - jednostavno uživam sa glatkim scrolanjem :) "ReloadEvery" - ova opcija mi je falila nakon prelaska sa opere na FF :) "Download Statusbar" - korisno kod skidanja fajlova "Tab Progress Bar" - koristi u danima dosade kad se surfa po više tabova paralelno uz ukljucene torente "Optimize Google" - gugl je svugdje gdje treba i netreba, dobra stvarčica za ukrotiti napast evo, to bi bili moji, stavite vi neke svoje pa da napravimo malu kolekciju dodataka i stavimo ju na Add-on stranicu pod nazivom "PC Ekspert pack" ili nekak kak vam paše :D ps. ako vec postoji tema, samo spoji sa starom :) |
better privacy
coolpreviews download statusbar download helper fastestfox fire gestures ne da mi se sada guglati linkove, ali ovi su mi dosta korisni |
Adblock - neizostavan
Linkification - pretvara sve moguće linkove u "clickable" DowloadHelper - skida bilo kakav stream Stylish - koristim ga jedino zbog nostalgije za starom iGoogle stranicom Open bookmarks in new tab - za ne-engleze : Otvara bookmarke kao nove tabove NEW Glasser by szymekPL - dodaje prozirni aero izgled |
XMARKS
-spremanje bookmarkova i lozinka na server pod vašom šifrom, možda i najkorisnija stvarčica kod FF-a |
Citiraj:
Inace, kao alternativu koristim Flash Video Downloader. |
Po meni je daleko najkorisniji od svih FEBE:
https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/2109 |
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
Uz Xmarks neki od addonsa bez koji jednostavno nemogu su: DownThemAll! - download manager, nastavljanje skidanja, ubrzavanje skidanja tako što se spaja do 10 puta i odjednom skida, super na sporim serverima FileGestures - nikada više nećete koristiti back, forward, new tab, new window dugmad All-in-One Sidebar - definitivno super koristan addon, dodaje sidebar u kojem otvarate bookmarks, history, addons etc... mogu se u njega dodavati dodatne stvari Gmail Manager - vidim da ima više verzija, ali ja koristim ovaj već valjda 2 godine tako da sam se navikao, čisto da vidim kada imam email na gmail-u Forecast fox - klasika, prognoza ScrapBook - jedan superkoristan addon, služi za zabilježiti neke informacije sa interneta, jednostavno označite dio stranice koji želite sačuvati i sačuvate, tako si bilježim filmove sa IMDB koje trebam skinuti da ne zaboravim, ili sačuvam tips, članke koji mi se čine korisnim ili da će mi trebati |
Hvala ljudi, I just made my FF better! :)
|
Jedan od najkorisnijih addona koji vec uzimam zdravo az gotovo pa sam ga se jedva sjetio je https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/4810
Speeddial. stvarno jako korisna stvar , ja sam si stavio 16 najvise koristenih stranica . ja sam si stavio ovaj Firegestures pa cu probati,nisam siguran da mi je brze misem nacrtati i znak L nego li kliknuti na new tab al ajd dat cu mu try. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Ovo L za novi tab si izbaci i stavi samo desna tipka miša + up. Ovo je inače kopirano iz opere, ali sada kad dođem na tuđi komp sav se pogubim kada nema ove 4 opcije na mišu. :) |
ja isto tako, navikao sam se na gestures i kad dođem negdje gdje ih nema sav sam izgubljen, klikam i vučem, a ništa se ne dešava :D
|
Dečki, skoro sve što valja u FF je došlo iz Opere (tab browsing, speed dial, All-in-One Sidebar, Mouse gestures) :) Ne samo FF, i Chrome i IE neskrivajući kopiraju funkcionalnost Opere samo što ona nije toliko razvikana.
Zaključili ste da sam fan i korisnik Opere pa eto vam još jedan addon čiji nedostatak na FF me totalno iznervira: https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/9133 Radi se o paste & go |
Ja to znam, iako sam trenutno na Firefoxu, koristio sam Operu jako dugo prije. Od kad koristim komp za surfanje, a to je tamo negdje od 1999-2000 pa sve do prije cca dvije-tri godine sam bio na Operi.
I onda sam prešao na FF, bez nekog posebnog razloga... |
-adblock
-downloadhelper -EHtip - hrvatsko engleski rječnik (dovoljno je mišem preći preko željene riječi) -forecastfox - vremenska prognoza (više orijentacijski, za točniju prognozu posjetiti DHMZ :D) -tab mix plus -searchwp - upišete željenu riječ u onaj search bar i on vam je oboji određenom boju kako bi riječ našli lakše u tekstu -search preview - kada pretražujete u googleu ili nekom drugom pretraživaču, prikaže vam se slika stranice pored linka |
Oj,imam pitanje u vezi Xmarks .Tek sad sam ga otkrio sa vama :D Nemogu backupirat passworde,neda mi da stavim kvacicu u Settingsima?Neki drugi postupak ili...?
Edit: Uspio sam :chears: |
Xmarks
adblock+ adblock+ element hiding helper all-in one sidebar gui:config tab mix plus WebMail notifier download helper |
adblock plus
downthemall ehtip tabmix plus i foxyproxy - ovo koristim da prek proksija idem na zamundu, meni puno brze i jednostavnije nego manualno prek proksija |
Citiraj:
|
nisan siguran da sam ga vidia al za sve koji se bave webdizajnom und andere....
webdeveloper rules... |
Pitanje: Jel postoji kakav add-on koji ubija flash reklame, ili je to moguce podesiti u adblocku? Imam ultra super novi komp koji umire zbog tih reklama....
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
flash got
colorfultabs tabmixplus webmailnotifier ani weather noia (uvijek tu masku biram) remove it permanently (pravi ubojica bannera) :care: |
add-on kojeg ja preporučujem se ne odnosi na performanse, već ti ne treba kalkulator ako trebaš preračunat neku devizu u kune ili obrnuto.
Dnevni tečaj HNB-a divan plugin, treba mi svakodnevno. vuče tečaj svaki dan sa direktno HNB-a, otkada sam ga otkrio, radni dan na poslu mi je nezamisliv bez njega. |
Druze Brko - i ja sam ga korisito svakodnevno ali ne radi u FFOx 3.6.x :(.
|
scren grab - plugin koji radi jpg ili png screen cijele stranice, ponekad dobra opcija kad vam treba prikaz cijele stranice u jpg ili samo određeni dio.
https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/1146/ |
Citiraj:
istina je, experimental version, ali meni radi najnormalnije. ;) |
Citiraj:
Uglavnom ovo je odlican addon a ima jos jedan slicne namjene koji koristim svakodnevno za pracenje tecaja izmedju stranih valuta (ima i HRK). Dcurrency https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/6462/ |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:29. |