![]() |
Položaj napajanja u kućištu ?
pošto uskoro planiram uređivati kućište mislio sam okrenuti napajanje, tj da ventilator više ne bude okrenut prema unutra nego da puše prema gornjoj stranici na kojoj bi napravio rupu i stavio mrežicu, koliko je to pametno raditi i da li bi se sa time osiguralo bolje hlađenje napajanja?
|
Napajanje bi sigurno dobilo koji stupanj C manje, ali ne znam koliko ti je to potrebno. Radije kupi kućište kojemu se napajanje ugrađuje na dnu jer ono vuče hladan zrak odozdola, a topli zrak ispuhuje van bez utjecaja toplog zraka sa ostalih komponenti na njega i obratno.
|
ne bi kupovao novo ovo koje imam mi je čisto dovoljno http://www.codegenworld.com/03_produ..._id_search=194
samo sam ga mislio malo doraditi, ofarbati iznutra da maknem onaj ružni cink |
Vjeruj mi, bolje kućište puno znači. Imam Codegena, ali Briza seriju koja je puna rupa i svejedno mi se više griju komponente u njemu nego konfa iz 'Moj komp' koja je u CM690 i dosta je jača od ove u Codegenu.
|
meni se ne griju, proc mi je u mirovanju na nekih 18C, a grafika 30C, dok igram igre proc je na oko 35-40C a grafika oko 55C, unutar kučišta je oko 35-45C pod igrama tako da je to ok
|
Citiraj:
pa onda se nemas ako je tako bas oko cega brinuti... samo bitno da ima propun i nemas frke... |
18C proc? di ti zivis na antarktiku?
|
Da, baš razmišljam... 18C je fakat malo...
|
To je onaj komp kaj se prodavao na Njuskalu,sa Hladnjacom gratis :D.
|
Citiraj:
Citiraj:
Ovako to izgleda na i5-ici uz okolnu temperaturu od ~25°C: http://img199.imageshack.us/img199/9409/novapila.th.png |
dok je komp u mirovanju, radi na 2000MHz, ove dane kako je zatoplilo i temp se digla na nekih 22-25 C, tako da mi nije ništa čudno u odnosu da ga hladi Zalman 9700 nt
|
Da ga hladi bilo kakav zracni ventilator pa i onaj CM od soma kn temperatura ne moze biti kao i temperatura okoline. Sada kad je toplije, ako ti je u sobi 21, u kucistu ti garant mora biti veca temperatura, znaci barem 30. Tada temp procesora MORA biti barem koji stupanj veca. Ne moze biti kao sto je u sobi, 21 recimo.
|
evo sada napravljen http://yfrog.com/11beznaslovaoj
|
Citiraj:
|
meni u biosu pod cpu temp je ista temperatura kao i ova, a temp jezgri vidiš vraga dosta više, koliko onda smije biti max temp jezgre 100-120 C ?
|
10 sec. "truda" i vidi šta izbaci Google, između ostaloga...
|
Citiraj:
|
Pozz, jel smijem u Antecu 300 okrenut napajanje tako da se ventilator ne vidi te da bude okrenut prema dolje? Razlog zbog prašine koja mi ulazi sa bočne stranice kroz rupu za ventilator.
|
Naravno da smiješ, moje je tako okrenuto i nema nikakvih problema.
|
Ok, hvala, nisam bio siguran zato što nema previše mjesta između donjeg dijela i napajanja (0.5-1 cm) pa da mi se previše ne grije te da nebi stvaralo neke probleme.
|
i ja imam tako okrenuto napajanje u Antecu 1200 i takoder radibez problema
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:03. |