![]() |
Obvezna registracija pre-paid korisnika mobitela
http://danas.net.hr/novac/page/2010/...06.html?pos=n0
Evo ga. Dolazi i taj dan. Kriminalci će samo promjeniti metodu komunikacije, a mi ćemo zbog tih istih biti pod općom kontrolom bez imalo privatnosti. Kad nemreš u korijenu, onda je bolje derati samo po simptomima nauštrb normalnih. |
ma kaj,koji krimos josh dela preko hrvatskih pre paida.....odeš u bosnu il srbiju i tamo nabaviš. Tako se već par godina dela :)
|
Sad nekužim šta se treba napravit, ja sam kad sma kupio svoju karticu još prije 6-7 godina poslo podatke za onaj +club, el onda nemoram sad ništa?
|
Mislim da svejedno moraš dat broj osobne ili OIB.
|
Ma de retardirano, zašt nepuste više informacija o tome. Što se točno treba napravit i gdje, da odem što prije i mir
|
Mene neće živog :D
Ja se redije rijesim faking moba nego da se regam toj đ****i. e-mail FTW |
Ja sam ionako na pretplati pa se ne zamaram.....
Al time ce samo naštetiti svim operaterima.... :( |
Ako ne smisle bolji način za to obaviti ja bacam sim u smeće, ne stojim ja nikakvim dripcima po redovima da se registriram, hebe mi se i za njih i za obaveštajno obezbeđenje i njihova sranja, dovoljno stojim po redovima za stvari na koje me prisiljavaju razne državne službe kad treba izvaditi neki hebeni komad papira da se radi moba guram po redovima, čekam i zahebavam se, ako me neće kao korisnika njihova stvar
|
|
Ja ne znam oko čega je tu problem. I fiksni telefon je na nekog registriran, zašto ne i mobilni? Apsalutno nemam ništa protiv da tamo neki "obavještajni agent" sluša moje razgovore :D Ako mu je zabavno slušati prepričavanje vikend doživljaja samo naprijed :)
|
ma da meni je to isto ok... recimo zove te neki broj i prijeti ti stalno... odeš fino saznaš tko je i mir :D
a drugo, ako se registriraš možeš tražit tajni broj, znači samo je policiji na uvid moguć vlasnik broja i dobro :D |
A sto s maloljetnim osobama koje nemaju ni putovnicu ni osobnu?
(ne pitam zbog sebe vec opcenito, ja se ne trebam zamarat s time :)) |
Hm,a zasto bi netko te zvao i prijetio stalno,bas i nema smisla?
Apsolutno sam protiv ovakve mjere nuzne registracije za prepaid,jedan od selling pointova za prepaid uz kao bolju kontrolu troskova,je upravo 'anonimnost',zato kod normalnih operatera prepaid i mora biti skuplji od postpaida.Takodjer ak dodje do toga da bez registracije se neće moci koristiti usluga slažem se da jedina opcija bude škare metoda i kartice u smeće,vidim da ne budem jedini u tome :) I ovo iznad za maloljetne osobe,dosad je praksa da je potrebno uz maloljetnikovo ime priložiti kopiju iden.dokumenta jednog od roditelja,vjerujem da će tako i ostati,tu bar nema razloga za promjenu. |
Ma dajte, kakve anonimne prijetnje??? mislite da će one nestati čim se svi registriramo? osobno ni neznam nikoga kome su anonimno prijetili,a i prjetnja mobitelom nije jedini način na koji se to može obaviti...ovo registriranje je napad na naše slobode, a sve ostalo su samo izgovori... ja se neću registrirati, a ko dovoljan broj ljudi odluči isto... što nam mogu... pa oni ovise o nama a ne mi o njima... :goood:
|
Citiraj:
Studenti iz drugih drzava i slicno. Mislim da se i tu vrti lijep novac. |
Citiraj:
Citiraj:
Ja imam broj na pretplatu tak da mi je svejedno, ali ovo registriranje nam netreba, samo gluposti izmišljaju, i neznam čemu če to ili bi trebalo služit. |
Citiraj:
e Henri...pa zasto bi bilo tko slusao sta ja i skim pricam osim ako je u pitanju nacionalna sigurnost? Jos malo i privatnost nece postojati...sve ce nas taggirat ko stoku :lol2: |
Citiraj:
|
Nemam ništa protiv registracije korisnika. Dapače tako mi je svejedno. Više me sikiraju kretenarije tipa obračunskih jedinica od po minutu, uspostava poziva, skupog mobilnog interneta...
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:35. |