![]() |
pale cijene memorije
nadam se da ste vec vidjeli ovo,koja ludnica.....sky nadam se da ej i bh5 pojeftinio:)
|
Nazalost nije sve pojeftinilo.512Mb Kingmax Hardcore 500 sam kupio u Ve-milu prije 3 mjeseca za 720kn sada kosta 732kn, no srecom u HgSpotu je 704kn.:D
|
Pa baš nije ni neka velika ušteda. Ostane ti taman za dvije pive.
|
Hmmm
Tražim 2x512 DDR, ne pitam baš za cijenu nego da mi daju pa nigdje nema. U cjeniku ima a ispuruka BIT ĆE..... MBO+CPU navlaće vlagu:fuming: |
ti od svih memorija kaj su pojeftiile gledas kingmax!!!!!!
ja sam prito mmislio na corsair,ocz i te memorije.... pale su cijene i do 30% sto bas i nije za 2 pive!!!!!!! |
Sad sam i je pogleda. Većinom su, barem u Linksu, pojeftinile za 10%.
Kaj se zbiva? |
Pa jel na kraju kupujete tu memoriju ili ne?
|
nisi vidio corsair az 28%?oni na nabavu i pogledaj cijene...malo cudno al istinito!
|
pa sky kupujemo,hebo sam da pare skupim!nije lako 800kn nazicat od staraca...a sad cu curu nazicat 100kn:)treba mi lik sa faksa dat 200kn za memu kaj sam prodo,i jos od staraca za faks za vikend dobit 200kn!sve to idealno zvuci ako me neko ne za*ebe!
|
komer, pale su cijene 256 mb modulima...što je i logično.
Jel na kraju vas dvojica kupujete tu memu, ništa se ne javljate. |
Zvao danas links u 10 sati:
Corsaira nema! A-Data nema! OCZ ima 2x512 MB 1640,29 kn ali upitno hoće bit kad dođem sutra! Zovite pa provjerte Znači nemoš birat već kaj ima uzmu ili ostavi |
256MB SuperRama433 235,81KN u Ve-Milu!!!
|
|
Citiraj:
|
Zna neko mozda kak se ponasa taj GEIL, odnosno kolko se da dizat i s kojim latencijama, posto ima alu HS izgleda primamljivo a jos je i cijena pristupacna?
edit: ako to ovako dobro ide kao sto pise ovdje onda je taj GEIL definitivno isplativ.... mislim za te novce da ide na 260 je savrsenstvo. Iskopo sam cak i filmic o testu tog rama, rezultati su hebeni (255 - 2.5-3-3-7 2.8V) filmic mozete ovdje skiniti (8mb) |
Citiraj:
|
Ja tu memoriju nisam uspio natjerati da radi na CAS2 na 400 MHz...
|
Srky, imaš PM, a zaboravio sam ti nešto reći. Ta serija za koju si ti našao testove je stara, ona koju ja imam. Naime, navodno, ova nova (memorija) nije tako dobra i nema one srebrne kopče,tj. po tome ćeš ih razlikovati.E sad kad bi netko imao ove nove module, stvar bi bila puno jasnija...
|
Ne, test na linku je test nove generacije. Ne znam kako su oni dobili te rezultate, ja samo znam kako je moja radila, a Hrvoje iz Linksa, koji je također kupio tu memoriju nije ju uspio kloknuti...
edit : aha, evo : " also tried running at CAS 2 but even at the stock 200MHz the system refused to POST." Ja kad sam vidio da neće postati na CAS2 više nisam ni gledao dokle ide po SPDu. |
Samo malo postoje dvije vrste tog GEIL Value rama:
http://links.hr/photo/big/051.206.021.jpg GEIL Value (stari) http://www.3dvelocity.com/reviews/ge...ics/module.jpg GEIL Value Dual Channel (novi) E sad je pitanje konkretno koji je od ta dva bolji odnosno koji uzeti, ovaj stari ima u Linksu u cjeniku a ovaj drugi novi ima u Formelu, cijena im je ista (priblizno)? Ja sam naso review-ove od ovog novog gdje jasno pise da idu na 255 fsb stabilno e sad jel to patka il nije nemogu sa sigurnoscu reci, neznam sad jel to lutrija s tim GEIL-om ko sa Kingmaxom ili su na svakim isti chipovi. |
Samo je slika "starog" GEIL Value u Linksu, prodaju se "nove" verzije i "stare" nećeš nigdje naći u dućanu. Znam jer sam prekopao sve dućane u potrazi za tom "starom"memorijom.
Kažem, i tip u reviewu govori da nije uspio natjerati na CAS2 "nove", što se slaže sa mojim iskustvima. Kad sam vidio da ne može raditi na CAS2 i da ne radi sa "starom" u DC-u na stock postavkama, vratio sam ju. Inače, sa "starom" sam bio oduševljen, na 210 MHz je radila bez greške na 420 MHz na CAS2. |
Pa cuj meni ni nije bitno da radi na CAS2, samo me zanima da li stvarno radi na tih 255 na 2.5-3-3-7 ili ne?
|
Ne znam, ne mogu ti pomoći jer sam u doba kad sam imao GEIL posjedovao NF7-S koja nije baš išla visoko što se tiče FSBa, a nije mi se isplatilo ići u asinkroni mod rada.
|
U vemilu 512 Mb A-Data pc3200 za 380kn
:confused: :eek: Prije 2 tjedna bilo je oko 600kn. Ali ne bunim se naravno :D |
Hm... kazu u Linksu da nemaju vise tog GEIL-a, tek za 20-tak dana ce ga kao dobit. Kad bi se barem moglo posudit iz Formela taj GEIL pa testirat malo i vidjet kak se ponasa ali hebiga... :rolleyes:
Mozda bi dobar prijedlog bio da Ozren malo"posudi" koju plocicu tog rama i mozda jos nekog tipa BEST BUY pa ga malo istestira i napise neku malu recenziju i dojmove :D |
vredi kaj ta memorija od A-Date na 400mhz
|
Imam 2 modula od A-data i nije losa memorija.
Bolja je u kombinaciji sa intelom nego sa amd. Nije za neki ekstremni overclock (pc3200) , ali mislim da je za te novce najbolja. |
Citiraj:
|
Kupi pa cemo znat jel valja :D
Neznam al nemoj se zaljetat, cujem od nekih ljudi da je totalna pljuga i da ne radi bas tako ko onaj na testu nego puno losije, u prijevodu nije ni za k***c :rolleyes: Ja sam naso 2x256 GEIL Value ("starih") i to su provjereno dobri rami samo sto ih tesko naci, valjd ce stici ovaj tjedan pa budem reko dojmove. |
GoodRAM PC3200 512 MB 363 krznaša 3 god garancija:D :D :D
Ve-mulj |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:29. |