PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   AMD (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=9)
-   -   jel da uzmem ovo sa ebaya? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=18416)

komer 08.03.2005. 21:10

jel da uzmem ovo sa ebaya?

pa makar mi ovo bilo zadnje kaj sam kupio u zivotu!idem do kraja!prodajem sve ako treba sam da ju kupim?

kaj mislite?LINK

Dendy 08.03.2005. 22:45

2 komer: jel bi mogao opisat kako se moze narucivat preko tog e-baya, tocnije placati? Pretpostavljam da moras imati neku karticu tipa American ili Visa? (uz pretpostavku da tip koji prodaje salje paket izvan njegove zemlje?)

Sto se tice same ploce, mislim da za 2 eurona nemos bolje proci! :D

komer 08.03.2005. 22:58

ma cuj,ima frend u svabiji braa koji cesto visi na tom ebayu i onda smo se dogovorili kad mi nest treba da javim frendu koji je tu,da mu kazem sta treba uzet,on to uzme i dam frendu pare i to je to!a sad ak oti nemas frnda il nekog obicno ljudi placaju paypalom,koji u hrvatskoj nije dostupan,iz hrvatske mozes placat bidpayom ili worldpayom,treba ti samo broj kartice i to je to,uzimaju ti provoziju kada placas oko 2$,a postarina iz njemacke ti je 18€ neosigurana,a 28€ osigurana!znaci za 18€ neces dobit lovu natrag u slucaju da je ostete prilikom transporta....a iz amerike ti je postarina 20$,da dobro citas,izgleda da je svabija dalje nego USA,a sad ja sam ponudio 30€za plocu tak da cekam jos 2 dana da vidim kak se stvari odvijaju,pa ono,imam i rodbinu u njemackoj koji dolaze cesto kod mene,pa sam mislio na njihovu adresu stavit posiljku pa kad dodu onda mi donesu da ne placam bezveze 20€ postarine....ipak kad nekaj dode 30€ i jos 20€postarine je malo previse,

btw.iz izraela postarina za hrvatsku je 5$!!!!!!

Disturbed 09.03.2005. 17:40

Citiraj:

btw.iz izraela postarina za hrvatsku je 5$!!!!!! [/B]
je kad bombama dostavljaju.....:D

Hido 09.03.2005. 19:55

paket ti doleti za dve minute :D

Tooma 09.03.2005. 20:41

a sto ces sa carinom ako ti bude dolazilo postom?

komer 09.03.2005. 20:48

kolko ja znam carine nema na komponente,a posto imam rodbinu u svabiji onda mi nije problem cekat da mi oni dofuraju kad dodu!

Bubba 09.03.2005. 21:10

Citiraj:

Originally posted by komer
kolko ja znam carine nema na komponente
Da, carina se na inf. opremu ne placa, izuzetak je carinjenje robe na samom granicnom prijelazu od strane fizicke osobe i to u vrijednosti robe od 300,01kn do 6.000,00kn, gdje ce se primjeniti pravilo o placanju jedinstvene carinske stope u visini od 10%. Fizicka osoba ima pravo zatraziti carinjenje prema carinskoj tarifi, u tom ce se slucaju podnijeti JCD (Jedinstvena Carinska Deklaracija) sa opisom i tarfnim brojem robe, kojim se ista (ako ima osnove i ako je ispravno tarifirano) oslobadja placanja carine. Postupak podnosenja JCD-a od strane otpremnika povlaci za sobom otpremnicke troskove, a koji su u visini od cca 100kn - 200kn netto, a zavisno o vrijednosti robe, mogu iznositi i vise, plus 50kn upravnih pristojbi (biljezi) i 10kn pristojbe za modernizaciju carine (crkli, dabog), tako da je potrebno razmisliti o isplativosti podnosenja JCD-a, ovisno o vrijednosti robe.

Placa se i PDV, osim kada vrijednost robe ne premasuje 300,00kn, u tom si slucaju oslobodjeni i placanja carine.

Tooma 10.03.2005. 01:32

Citiraj:

kolko ja znam carine nema na komponente,a posto imam rodbinu u svabiji onda mi nije problem cekat da mi oni dofuraju kad dodu!
ma nema carine ali ima pdv-a

a sto se tica robe ispod 300kn ti ne mozes dokazat koliko si maticnu platija osim ako ti ebay ne izda racun u sto cisto sumnjam
ne znam kako ces nekome na carinskoj posti (u slucaju da roba ide postom) dokazat da je to koristena roba

nemoj ni slucajno narucivat direktno jer ako ti se kao posiljatelj navede e-bay onda moras placat spediciju (bilo da je posiljatelj, bilo da je primatelj pravna osoba)

ukoliko ti rodbina donosi plocu neka je dobro sakrije ako je ne misli prijavit cariniku
ako je on u tom slucaju nadje platit ce prilicnu kaznu

Sam Fischer 11.03.2005. 19:05

Jel mene oči varaju ili je to ploča za sck. A sa pci-x slotom za grafu????

komer 11.03.2005. 19:29

ma ima ti pci X ali neznam jel tu moze grafulja ic?tj moze ali sigurno nije 8x ili 16,al necu tvrdit.....

Bubba 11.03.2005. 20:21

Citiraj:

Originally posted by Sam Fischer
Jel mene oči varaju ili je to ploča za sck. A sa pci-x slotom za grafu????
Varaju te oci.

CatKiller 11.03.2005. 22:38

...to je ACR slot, znam imao sam Leadtekicu, super ploča ;) !

komer 12.03.2005. 00:05

evo odusto sam od bidanja...ploca prodana za 61€,ipak sam odlucio da necu tu plocu,preporuka sa XS-a da ploca i nije nekaj za clockanje,a za default je ok,pa sad,.....

Srky 12.03.2005. 00:16

Citiraj:

evo odusto sam od bidanja...ploca prodana za 61€,ipak sam odlucio da necu tu plocu,preporuka sa XS-a da ploca i nije nekaj za clockanje,a za default je ok,pa sad,.....
Ima ju _GT i navodno se da dobro clockati no nije i najbrza ploca.

komer 12.03.2005. 09:38

a cuj hvale tu plocu ali vele da je nf7 bolja,veci fsb i te sheme....

Sam Fischer 12.03.2005. 11:38

Kaj je to ACR slot ak smijem pitat?

Srky 12.03.2005. 12:43

Citiraj:

a cuj hvale tu plocu ali vele da je nf7 bolja,veci fsb i te sheme....
Mislim da na toj ploci FSB ide na 250 ko od sale al nisam siguran, pitaj _GT-a.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:06.