PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Kućišta i napajanja (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=57)
-   -   midi VS. Big Tower (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=18386)

Chiron 07.03.2005. 23:20

midi VS. Big Tower

da li je bolje uzeti big tower u odnosu midi , ako ne zasto ne te koje preporucate? do 600 kn:confused:

Fleks 07.03.2005. 23:33

Pa to ti ovisi o dosta čimbenika. Ako ti netreba OGROMNO kučište za vodeno 2 napajanja 8 diskova onda ne vidim zašto uzimati BIG. Inače ne preporučam ti čiftek BIG jer su ga več mnogi popljuvali. Evo ti jedno kučište koje ja pikiram (ima ga JP atelier po 440kn).

http://www.pccasegear.com/prod873.htm

vga killer 07.03.2005. 23:35

Ja naprotiv preporučam Chieftec Mesh/Bravo seriju ako ti treba puno mjesta i dobra ventilacija.

Fleks 07.03.2005. 23:47

Citiraj:

Originally posted by vga killer
Ja naprotiv preporučam Chieftec Mesh/Bravo seriju ako ti treba puno mjesta i dobra ventilacija.
Narafno ako vjeruješ nekom ko je skurio 5 matičnih istih i ti4600 (praktički nemoguče, ta je gutala sve). :D

Mislim da je tooma sa foruma imo OGROMNIH problema sa big meshom (ovaj novi) stari je puno puno bolji... Barem po meni. :beer:

vga killer 08.03.2005. 00:36

Ja se ne žalim na niš osim na ono s kablovima od harda.

Fleks 08.03.2005. 01:07

Citiraj:

Ja se ne žalim na niš osim na ono s kablovima od harda.
je ima na kraju di u ZG za kupiti te pod kutom od 90.

atha 08.03.2005. 01:45

Citiraj:

vidio. thumbs up!

atha 08.03.2005. 01:46

Citiraj:

Originally posted by Fleks
je ima na kraju di u ZG za kupiti te pod kutom od 90.
sta se ne dobiju oni vec sa maticnom? a i ni vrag da ih nema za kupiti odvojeno?

E.T. 08.03.2005. 01:57

Chieftec mid itower za kakvih 450-500kn ili Chieftec big tower mesh/bravo za 550-650kn ovisno o zelji. Dali je bolje midi ili big. U big-u imas vise mjesta prostora za vise i vece venilatore i netrebas razmisljati dal imas 3 il 4 5,25" prostora prilikom kupnje novog uredaja, jest da realno neces popuniti ni te za mini a kamoli za big. Ja preferiram big iako ga trenutno nemam. :(

atha 08.03.2005. 02:01

lepsi je za videt.

Tooma 08.03.2005. 11:57

Citiraj:

Originally posted by Fleks
Narafno ako vjeruješ nekom ko je skurio 5 matičnih istih i ti4600 (praktički nemoguče, ta je gutala sve). :D

Mislim da je tooma sa foruma imo OGROMNIH problema sa big meshom (ovaj novi) stari je puno puno bolji... Barem po meni. :beer:

ma ne bi sada reka da su to bas OGROMNI problemi
kako si ti reka ispada da je kuciste neupotrbljivo
medjutim kod (hrvatskih) chieftec mesh big towera jedina pozitivna stvar je puno prostora i dva 12cm venta
kvaliteta je prilicno upitna tako da bi drugi put bas ne bi da 700kn za takvo nesto

ipak od kucista od 700kn ocekujes da ces ga moc normalno koristit bez da uzimas dremel u ruke

potrazi malo po forumu moja (negativna) iskustva s kucistem i bas kako je Tor u reviewu reka ako te te stvari ne smetaju i nije ti problem malo modat, kuciste se moze pokazat i kao dobra solucija

vga killer 08.03.2005. 12:30

Kaj te smeta osim kaj moraš bit mađioničar za kablove?

BrunoZG 08.03.2005. 12:37

Mozda bi bilo dobro kupiti čufteka dragona..

kaze toma da je taj bija dobar, a 80 mm ventilatori su Ok..

Tooma 08.03.2005. 16:29

Citiraj:

Originally posted by BrunoZG
Mozda bi bilo dobro kupiti čufteka dragona..

kaze toma da je taj bija dobar, a 80 mm ventilatori su Ok..

ja sam reka da je moj bija ok
kakvog ces ti dobit ne mogu garantirat
dobro provjeri

Citiraj:

Kaj te smeta osim kaj moraš bit mađioničar za kablove?
moras bit madjionicar i za vracat bocne stranice kad ih dignes (barem kod big towera), cilo kuciste zna brujit (i to jako) od vibracija koje proizvode ventilatori ili pumpa, u pocetku mi je botun za paljenje ostaja unutra kad ga pritisnes ali sada se vraca nazad mada se jos pod prstom osjeti da to nije to ...
to su stvari kojih se sada mogu sjetit i naravno ovo su samo propusti u proizvodnji a i dizajnerskih propusta ima poprilicno
probleme s kabelima vec si spomenija, nije predvidjen za 5.25" uredjaje koji nemaju punu duzinu (aerogate i sl.), ladice za diskove ne mozes dodatno ucvrstit, ventovi se zavidaju (nema drzaca), i tako dalje i tako blize ...

tor 08.03.2005. 18:11

Mene je mesh poprilično razočarao (OK, priznam - puno sam i očekivao od njega)...
Kao prvo pitanje cijene. Najveća prednost mu je (osim veličine, naravno) odlično rješena ventilacija. Ali, ventovi ne dolaze s kučištem. 2x120 mm ventovi, osrednje kvalitete su recimo oko 100-njak kuna. Onda, ventilacija HDD-a. 3x92 mm ventovi (osrednji) su recimo isto tako oko 100-njak kuna. Zatim, onaj fan duct, 30-ak kuna + još jedan ventilator. Cifra se penje na skoro 900 kuna!?!?! što baš i nije mala lova. A kvaliteta samog kučišta i nije na nivou. Svi meshovi koje sam ja vidio i "opipao" imaju izvaljenje prednje maskice (barem jedna, najčešće po dvije), ostaje problem SATA diskova (skoro pa nemoguče kupiti kablove pod 90° u solo prodaji), instalacija 5.25" uređaja (nestandardnih), a i one vodilice za HDD ne uljevaju povjerenje.

Codiac 09.03.2005. 00:28

Nisam imao big towera ali imam lcx i imam samo najbolje rijeci za njega...

Jedina zamjerka je sto nema ventova.... (koji ce mene kostati oko 600kn ili ti jos jedno ovakvo kuciste ali zato cu imati ventano cvrsto prostrano super kuciste...)

Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:41.