![]() |
Laptop umro ili ne?
Ovako,igram igru na lapu i odjednom se ugasi sam od sebe. Mislio sam mozda se zagrijo i ugasio sam od sebe,ali nije ni bio toliko vruc kako je znalo biti jer sam tek krenuo igrat. Sad vise ne radi lampica koja pokazuje da uklljuceno napajanje,nemogu ga nikako upalit. Sta da pokusam ili da se pomirim da je na boljem mjestu!Toshiba a210 16f
|
Vrlo vjerojatno je matična rikla, no nemora biti. Jesi ga probao bez baterije upaliti? Da li je bio ukopčan na struju dok ti se to dogodilo?
|
Dabl post, sry, mod brisanje.
|
Da,bio je ukopcan u struju. Probao sam sve,vadio bateriju,zatim samo sa baterijom jel bez napajanja....nista. Koliko otprilike kosta nova maticna i da li mi se isplati to popravljati ako je ona riknula?
|
Citiraj:
|
Neisplativo u debeloj većini slučajeva, možeš ju jedino probat "spohat", upute ovdje (http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=161888)
No prije nego što išta poduzmeš probaj dijagnosticirati kvar sa sigurnošću. Pričekaj da vidimo što će ostali reći. |
Pozdrav,
po ovome sto si napisao 99% je matična riknula...sto se tiče isplativosti, kupnja nove sigurno ne spada u kategoriju "Isplativo", gruba procjena 2000-2500kn sa ugradnjom, ako se odlučiš za servis to bi te koštalo od 400-700kn (ako se da popraviti)... Ako ga misliš prodavati u tom stanju za komplet možeš očekivati 1000kn tako da ti je moja preporuka da ga prodaš u djelovima... Ak si zainteresiran za servis javi se na pm... :chears: |
probaj izmjeriti napon na izlazu punjača, možda ti je samo punjač crko?
|
bas tako ,provjeri punjac,ako nije do njega,onda je smd osigurac na maticnoj mozda riknuo i najeveci je problem otvorit laptop u tom slucaju,ali moze bit i neki switch u napajanju,moze bit svasta,bez otvaranja i dijagnoze nista...
|
Evo da javim,ipak sam odneo u toshibin servis,i na netu stave rezultat dijagnoze,pise da je neispravna MBO,tako da je valjda ne popravljivo
|
U servisu će ti uvijek to reći, jer im se ne isplati/nisu kadri lemiti po matičnoj.
Prokopaj si malo ovdje: http://imateski.blogspot.com/2008/08...therboard.html |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:17. |