![]() |
Prijenosni 2.5" disk - o čemu ovisi brzina?
Zanima me o cemu ovisi brzina prijenosnog 2.5 diska?
Imam sljedecu situaciju: 6 usb-a na ploci (2 x prijenosni disk, tipkovnica, mis, wlan adapter, Sony Ericsson kabel) kad je sve spojeno, disk se vuce snimanje na njega 20 mb/sec, a kad sve istakam onda ide oko 30 mb/sec u cemu je tu problem, u ploci ili napajanju? Ploca i napajanje su ovi iz "moj komp" |
unaprijed se ispricavam zbog duplog posta, ali je bitno i hitno :)
Ovako, testirao sam to danas, i kad je sve ovo spojeno brzina zapisivanja na disk je 18-20 mb/sec Kada iskljucim wlan stick (potpuno ga iskopcam) brzina naraste na 30 mb/sec (koliko znam to je max brzina za USB) Kako to sprijeciti, pojacati napon usb-a... ili sto vec isto se dogada i na laptopu ali tamo su vrijednosti ukopcan stick: 18 mb/sec, iskopcan: 26 mb/sec hvala |
Ako ništa drugo-uvjek možeš kupiti neki jeftini (40-60 ćuna) PCI USB kontroler pa uštekat u njega:)
|
to je normalno
btw max brzina za USB 2.0 je 60MB/s, ali ono što se vidi u praksi je do 35 MB |
@Jelc
Vidis, na to sam i zaboravio. Imao sam ali mi nije radio pod Win7 (bio je stariji). Vidjet cu jel ima sta novije EDIT: Jel bude ovaj OK, ili da kupujem kod nas za 60-70 kn? http://cgi.ebay.com/5-PORTS-USB-2-0-...item5190fb6549 |
Ma, kupiš tu i bog, ja sam frendu uzeo nekakvo jeftino smeće sa VIA kontrolerom i radi ko bog.
|
ja sam mislim imao sa VIA chipsetom, ali mi nisu radila 2 porta. Ova je NEC chipset i pise da podrzava Vistu. Kod VIE to ne pise na netu (ebayu)
|
Zasto ga uopce kupujes? :) Zbog tih 8-10 MB/s razlike? Pa ak trebas nes gro veliko kopirat, poiskljuci pola USB uredjaja i deri... Nije da mozes od eksternih diskova ocekivat neku divlju brzinu, meni je tak svejedno dal' kopira 15 MB/s ili 30 MB/s... :zdero2:
|
znam, ali ipak :) hocu da mi se radi kako treba, a ova cijena od 3.65 $ je presmjesna za to.
A imam i 2 potpuno nova usb bracketa pa cu ih tu prodati, kad mi nece trebati, tako da mi dode na isto :) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:49. |