![]() |
(riješeno) Porast temperature VGA i problem s napajanjem
2 privitaka
Poz! Ovo je screenshot temperatura čim sam upalio komp (slika lijevo),ovo su temperature (slika desno)) nakon samo 10min igranja MW2 pojavili su se raznobojni kvadratići :),baš kao kad se grafa pregrije.Nakon restartanja temp grafe je opet bila donekle normalnih 40°C.Inače hladnjak je accelero s1,rev2 sa scythe slip stream 120mm ventilatorom (110CFM,37dBA).Drugi problem je vjerojatno napajanje,ukratno kad su spojena dodatna 3 venta za kučište i dvd pržilica,monitor je upaljen ali nema slike (6-pinski PCIE konektor je uštekan u grafu) Napajanje je ovo .Hvala.
|
najvjerovatnije hladnjak ne sjeda kako treba (sto se tice temperatura), i/ili je memorija pred smrti, i/ili ima neka nekompatibilnost na relaciji maticna-graficka.
najbolje - rastavi cijelo hladenje, ispusi sve ako ima prasine, promijeni pastu i kod uvrtanja vijaka pazi da su ravnomjerno stegnuti (ne odjednom zavrnuti maksimalno). i da, corsair (ako je ispravan) mora i moze vuci podosta jacu konfu od ove tvoje, bez obzira na par ventilatora koju su prakticki zanemarivi potrosaci ;). napajanje najvjerovatnije (ponavljam, ako je ispravno) nije krivac. |
Upravo sam stavio novu pastu - Arctic Silver Ceramique,istu količinu kao i na proc.,valjda je u redu tako ,jel ta pasta u redu? Jako je gusta,teško se razmaže za razliku od Arctic Silvera 5ice,kojeg nije bilo u dučanu pa sam kupio Ceramique.Temp je pala,sad je nakon 10min igranja MW2 65-67°C ,sa stock coolerom,stock pastom nisam vidio temperaturu grafe iznad 55°C ni nakon
4-satnog igranja GTA 4 na med-high.Vent stalno vrti na 1900rpm,i okrenut je prema hladnjaku :D... |
(Riješeno)
Morao sam skinuti pasivni hladnjak sa VRAMa koji je smetao heatpipeu,tako i bazi da ravnomjerno 'sjedne' na gpu :). |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:08. |