PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Overclocking (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=2)
-   -   Napajanje (po ko zna koji put...) (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=18186)

.: Tyrael :. 03.03.2005. 10:04

Napajanje (po ko zna koji put...)

Prvo da se ispričam što potežem ovaj post kad ih ima već 100 ali eto nisam siguran koje napajanej da si uzmeme pa da se ne zajebem...

Za napajanje bih dao max 700-800kn...

Napajati ce konfiguraciju iz sig-a, za cim bolji overclock naravno...

Jel valja enermax 460w, eg465ax-ve(g)fma ?

Preporuke?

Hvala!

Bran 03.03.2005. 10:08

Valja. Samo mogao si napisati koju konfiguraciju imaš premda će ti ovo napajanje moći bez problema podržati svaku normalnu (pod ovim mislim da nema pun kup ventilatora i diskova, cd roma i sl.) konfiguraciju

BrunoZG 03.03.2005. 10:15

Ja bi ti preporučil enermax noise taker seriju ak ti je bitno da je napajanje tiho, a dobro.

Iako nakon 2 mjeseca kaj ga imam , cinu mi se da nije vise tak tiho, tj mislim da je unutarnji vent pocel lagano zujkat,,

Bumo vidli, u cem je stos, dal su se vibre pocele prenosit na kuciste (to je i dalje relativno tiho, ali sad se sa manje od 2 metra primjeti da radi, a prije se nije culo ni sa 1m. /kad je jedino PS bio ukljucen.

Nije da me bas to veseli, i nemam vremena, al ima 2 god garancije, sam se nadam ak rekalmiram da ga ne buju isli lotat nasi maheri, vec da ce ga zamijenit...

.: Tyrael :. 03.03.2005. 10:19

Citiraj:

Originally posted by Bran
Valja. Samo mogao si napisati koju konfiguraciju imaš premda će ti ovo napajanje moći bez problema podržati svaku normalnu (pod ovim mislim da nema pun kup ventilatora i diskova, cd roma i sl.) konfiguraciju
Rekao sam da je konfiguracijau u sig-u, neznam kako si je uspio proustitim, nije da je sig nezamjetan...

@ BrunoZG
Kakvi su railovi na tom napajanju?

P.S: Nebih rekao da je natrpano ventovima, ali ima 1 intake, 2 outtake venta.... 1xOptika 2xDiska...

I kao sto sam rekao, ciljam na cim bolji overclock... mislim da me trenutno koci ovaj skart moj od napajanja...

BrunoZG 03.03.2005. 10:25

sa enermax noisetaker 485 w

bus klokak kaj kod oces i kolko god oces

To je napajanje sa najboljom iskoriscivoscu, samo po sebi se opce ne grije, a naponi su stabilni skroz..

Samo me sad brine kaj zuji VIŠE... cujem ga sad sa 3 metra da radi

Tooma 03.03.2005. 14:00

ja imam enermax 460w, eg465ax-ve(g)fma i u potpunosti sam zadovoljan napajanjem

sto se enermax noisetaker 485 w tice nedavno je, ako se ne varam, BlackDragon da neki link sa usporednim testom 20-ak napajanja i noisetakera su totalno popljuvali
nazalost nisu testirali ovog mog

a ako mozes odvojit 100-tinjak kuna vise nego si navea razmisli o ocz powerstream 420w, atx2 ver 2.0 (imas ga u Linksa)
nisan ga ima priliku isprobat ali mi se cini nesto genijalno

naravno prije nego ga kupis prosvljaj malo po netu ili se raspitaj ako ga je neko na forumu ima priliku isprobat

Jelc 03.03.2005. 14:03

Mene je Tagan 480 fati dobro služio i na DFI KT400, i na AN7 i sad na Ultri-D:)
U stvari i uzeo sam ga zato da ne moram mijenjati priključak napajanja kad izađu nove ploče.
Imam ga skoro godinu dana i još uvijek dela fino i stabilno.

LorD ClockaN 03.03.2005. 14:13

@tajrel:
Ovo napajanje koje ti spominje Toome sam ti imao ja, pa onda znaš kakvo je i kako izgleda i kakvi su rajlovi

.: Tyrael :. 03.03.2005. 14:43

Izgleda da cu na kraju uzet ANTECa 550W True Power.. sad dodje 970kn..

Pa da sam na miru....

BrunoZG 03.03.2005. 15:25

Popljuvali u cemu?? Svi linkovi koje sam vidio ja bile su same pohvale..

mislim da ANTEC true power ima iskoristivost 70 % dok ovo ima preko 95%

Citiraj:

Originally posted by Tooma
ja imam enermax 460w, eg465ax-ve(g)fma i u potpunosti sam zadovoljan napajanjem

sto se enermax noisetaker 485 w tice nedavno je, ako se ne varam, BlackDragon da neki link sa usporednim testom 20-ak napajanja i noisetakera su totalno popljuvali
nazalost nisu testirali ovog mog

a ako mozes odvojit 100-tinjak kuna vise nego si navea razmisli o ocz powerstream 420w, atx2 ver 2.0 (imas ga u Linksa)
nisan ga ima priliku isprobat ali mi se cini nesto genijalno

naravno prije nego ga kupis prosvljaj malo po netu ili se raspitaj ako ga je neko na forumu ima priliku isprobat

MentalHarikiri 03.03.2005. 16:10

Citiraj:

Originally posted by BrunoZG
Popljuvali u cemu?? Svi linkovi koje sam vidio ja bile su same pohvale..

mislim da ANTEC true power ima iskoristivost 70 % dok ovo ima preko 95%

95% efikasnost !?!??! :eek:

di si to pročitao ??? zvuči nemoguće :confused:

BrunoZG 03.03.2005. 16:47

kaj nije to to?

http://www.bigbruin.com/reviews05/en...1ax/index2.php

Uostalom ti si mi bil dal link na silentpc review, iako su oni tam testirali verziju koja nije imala active PFC..

leonardo 03.03.2005. 17:18

Citiraj:

Originally posted by BrunoZG
kaj nije to to?

http://www.bigbruin.com/reviews05/en...1ax/index2.php

Uostalom ti si mi bil dal link na silentpc review, iako su oni tam testirali verziju koja nije imala active PFC..

iskoristivost 99% :D, jedino ako ga uvalis u tekuci dusik (supravodljivost) ali i onda ti je mozda ;)

Bran 04.03.2005. 14:31

Citiraj:

Originally posted by .: Tyrael :.
Rekao sam da je konfiguracijau u sig-u, neznam kako si je uspio proustitim, nije da je sig nezamjetan...

Ni ja. Sorry. Neznam kaj mi je pod zadnje vrijeme.
Kad pišeš slobodno malo paziš na pravopis. .:D

.: Tyrael :. 04.03.2005. 19:58

Neda mi se previše zamarati pravopisom, vidim da me svi razumiju pa nema smisla.. Ja ti ti pišem sve kako mi dodje iz glave, neda mi se slagati smislene rečenice :=) ovako je vise fora....

Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:01.