![]() |
x800XL vs. x800 XT
koja je razlika osim u cijeni ? te da li se isplati Ati-ijevu graf. posto ima vertex shadere 2.0 za razliku od 6800 koja ima 3.0
|
Re: x800XL vs. x800 XT
Citiraj:
a naravno da se isplati trenutno definitvno best bzy |
razlika ti je sto je xt jezgra r420 a xl r480... u biti xt je bolji, ali i skuplji...
stose tice shadera 2.0 i 3.0 zasad to mozes shvatit kao marketinski trik, jer dok bude igara koje ustvari koriste SM3.0 micemo raspravljat o r5xx i inim stvarima... |
Citiraj:
R 480 je X850 a u biti xt je bolji samo onoliko kolko daje viši radni takt u praksi to nećeš puno osjetiti |
Citiraj:
|
xl ti je bio na testu na PCE, jezgra se nijed skoro nista dala dignuti.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
I postoji igra koja koristi PS3.0-Pacific Fighters. |
Citiraj:
A na XL se GPU diže urednih 10%, dakle sa 400 na 440 minimalno, sa malo boljim hlađenjem 450. Memorija ide sa 490 na 560 bez beda. Dakle 40-tak GPU i mema uredno radi na XT-PE frekvi. To je novi 11nm proizvodni proces, grafe koje dođu malo kasnije će se dati i više clockati (GPU). Možda izgleda malo kad se gleda 400 na 440 ali nije. To je uredan 10% overclock koji se fino osjeti. Za 2500 kuna mrak PCI-E grafa. |
Ajd nek mi netko od dežurnih fanATIčara(TM) :smoke: kaže kad dolazi X800XL na AGP-u.
|
Citiraj:
E sad-koliko će to biti isplativo tek bu se vidlo. Navodno je bilo rečeno da po prvim najavama AGP verzija dođe 50$ više od PCI-E. Treba pričekati i vidjeti cijenu. Ak će biti skupa-vulgaris X800 AGP bi trebao biti dosta jeftiniji a nije loš. Pretpostavljam da će i Nvidia spustiti cijene kad ATI izbaci AGP verzije pa će biti širok izbor i manje cijene:) Evo, sad znaš kaj si i znao:D |
nešto gadno se mota u zraku ovih dana.
Vga-Killer prelazi na ATI, još bude i COsta počeo promovirat Windowse:D |
Ma prešel bu VGA i na AMD:)
|
Citiraj:
uzmeš neku polovnu 9800pro i voziš mrak s ovom svojom konfom za x800xl ti treba i neki jači proc |
Citiraj:
|
nebi se nija slozio...
kake veze ima proc stim, a koda je p4 na 2.4 slab proc? |
Citiraj:
Jer zbog proca ne bi mogao koristiti pune perfomanse grafe. |
u joj jos treba puno zganca jesti.
pa nemre proc tak brzo punit informacijama grafu kak ona moze obradjivat zato treba i jaci proc. ono neko nepisano pravili je da je za Socket A max. grfa 9800 pro/xt a za jece moras ici na a64 |
Slažem se u jednu ruku, al nije P4 na 3.2GHz-a slab i mogao bi on hranit grafu, al ne u takvoj mjeri ko A64, al mi to sda ne pada na pamet uzimat.
|
Citiraj:
|
Glavno da imam novu grafu, a ne TNT2 nikadMagic64
|
Citiraj:
Evo ti link- i da grafička je X800XT http://www.xbitlabs.com/articles/cpu...cpu-hl2_5.html Svejedno je razlika velika izmedu procesora, ali mislim da se ipak isplati staviti 6800 na socket A. |
Citiraj:
Jer za pune perfomasne trebaš i proc a gerneacija AXP, P4 nema tu snagu da kak spada opskrbljuje nekaj jače od 9800pro/XT kak se treži za te grafe. Uostalom po meni nema smisla uzimat sad X800/6800 na AGP, PCIe je tu a sve nove ploče koriste PCI E |
Ja znam da bez 64-ke nemogu iskoristiti sav potencijal grafičke,ali kada dobijem 4500 3Dmarka i igram sve igre 6aa-16 aniso (da i doom i hl) dali je bitno što nisam dobio 5500 3D markica + to je na default a ići će i na PE taktovima.I da sa svim tim pizdarijama upaljenim,2400MHz proc 3450 markica.
zaključak:usko grlo je(proc-platforma)naravno,ali zasada nema veze |
Citiraj:
ali jačim procom dobivaš bolje performanse u igrama a ne u 3d marku koji ionako nije bitan |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:46. |